Christian Bakke - medaljesankeren!

Christian Bakke fra Bergen er et av de største bridgetalentene Norge har hatt på mange år, og denne uken fikk han veldig god uttelling under Ungdoms VM i Lyon.

Christian Bakke plukket med seg to medaljer i Lyon!

Bakke spilte sammen med Shivam Shah (England) og på lag med spillere fra Uruguay og Argentina! Denne firenasjoners (!) kombinasjonen gjorde det kjempebra. De tok bronse i Junior-teams og i juniorenes BAM-turnering ble det sølv.

Nesten pallen for de norske "KIDSA"

Mens undertegnede og mine kiwi-venner sitter og roter (og vi roter fælt nå) og sannsynligvis ikke kan ta medalje i Bermuda Bowl fortsatte Norge U-16 ("KIDSA") å spille godt i BAM finalen i Det Åpne VM for Ungdom. Det så lenge ut til å kunne bli pall-plass, men uten seiere mot slutten og ett stort tap i siste runde holdt det ikke helt inn. Det endte med en flott 4.plass! Gratulerer til Sofie Græsholt Sjødal, Ida Marie Øberg, Marius Dalemark Austad og Christian Fredrik Johnsen!

Resultater fra Undoms VM som nå er ferdigspilt finner du her.

I Bermuda Bowl er kiwiene (inkludert norsk-kiwien) tilsynelatende sluttkjørte nå etter en overraskende bra innsats tidligere i mesterskapet. Semifinalen gikk som mange vet rett vest, og i bronsefinalen ser det mørkt ut med 48 spill igjen. Bulgaria leder med 58 IMP. Det er ikke helt umulig å ta igjen, men det ser ut til at ingen av New Zealands par har mere krefter igjen. Vi skal uanseett gi alt i dag! Tross alt slo vi Bulgaria med 36 IMP over 16 spill i Round Robin, så en skal aldri si aldri.

I går kveld møtte jeg danke Lars Blakset, og han fortalte at han en gang vant bronse i et VM, og da lå danskene under med mer enn 60 IMP før de siste seksten i bronsekampen, men vant kampen med 20! Sånt skjer, men ikke her i Lyon uten at vi hever spillet vårt betraktelig.

I finalen er det helt likt mellom USA 2 og Frankrike etter første dag. De skal spill 48 spill i dag, men fortsetter i morgen med 32 spill til - totalt 128.

I damenes turnering (Venice Cup) leder Sverige sin bronsekamp mot Polen,  mens Kina har overtaket mot England i finalen.

Selv om ikke "Kidsa" fikk fatt i medalje, og det ikke ser lyst ut for NZ, blir det antagelig en norsk medalje til her i Lyon, i tillegg til hva Christian Bakke har oppnådd i juniorklassen med sitt Transnasjonale lag (Se egen artikkel om hans flotte innsats, den kommer om litt).

Den neste norske medaljen kan komme, Geir Helgemo på Zimmermanns lag gikk til semifinalen. I skrivende stund vet ikke jeg sikkert om det er delt bronse i World Transnational, eller om de tapende semifinalistene skal spille bronsekamp sånn som i Bermuda Bowl. Men først skal ZIMMERMANN spille semifinale, så de kan jo gå helt til topps! På det laget spiller foruten Geir Helgemo italienerne Lauria-Versace, Martens, Multon og Zimmermann.

Det kan være litt vanskelig å finne reglene på noen av turneringene som går samtidig med de offisielle VM-turneringene, men norske Boye Brogeland, Erik Sælensminde og Espen Lindqvist sammen med engelske Simon Gillis toppet i alle fall listen i BAM-turneringen etter torsdagens spilling. Det siste jeg har hørt er at det er tre sesjoner i dag også før turneringen er ferdigspilt, men innsatsen så langt i den turneringene har i alle fall vært glimrende!