Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Sommerbridge i januar

Undertegnede befinner seg denne uken i Australias hovedstad Canberrra hvor Summer Festival of Bridge pågår med en rekke turneringer. Nå har vi kommet frem til hovedturneringen, South Pacific Teams hvor ca. 200 lag deltar, noen med internasjonalt innslag. Litt lite aktivitet her i bloggen de siste dagene skyldes at det er så mye bridge i Canberra, det er full gass fra morgen til kveld hver dag. 

Travle bridgedager i sommervarme Canberra

Vi kan ta med et spill som typisk avgjør lagkamper. Ta det som en meldeprøve. Det forekom i vår kamp mot det australske seniorlandslaget, en gjeng med solide spillere. Kampen vippet frem og tilbake før dette kom mot slutten. Du sitter vest og din makker er giver og alle i sonen.


Øst åpner med 1 ruter, og syd melder inn 3 spar. Du har ingen god melding (dobling viser verdier, og mer ment som "take-out" slik som de fleste spiller). Så vest og nord passer før åpneren kommer tilbake med 5 kløver. Hva gjør du nå?

Simon Hinge gjorde hva jeg tror er en fornuftig avgjørelse. Det er ikke rom for å finne ut noe som helst, men når makker sier han tror at 5 i minor står med hans egne kort er det vel sannsynlig at det er ett stikk mer i kløverkontrakt når du har disse fine bladene til han? Simon løftet til 6 kløver, og slik så hele spillet ut:

 

Lilleslemmen var nedlegg, men meldt kun ved ca. 20% av bordene. Ved det andre bordet hoppet syd til 4 spar (som jeg mener er riktig melding med så god langfarge og  7-4 fordeling), og da det deretter gikk pass-pass-5 kløver ver det ikke fullt så lett for vest å lette til 6 kløver, for nå har kanskje åpneren strukket seg mye mer for å melde 5 kløver enn ved vårt bord, hvor han hoppet til 5 kløver og kunne ha sagt bare 4 kløver som også må innebære gode kort. Vest tenkte seg om og passet, og da er det svakt av nord at han doblet 5 kløver. Kanskje burde vest redoblet? Han gjorde ikke det, og de noterte seg for +950 for 6 kløver med ett doblet overstikk, men det var tapt spill med 9 IMP. 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.