Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

To norske EM-GULL!

Åpent Ungdoms-EM for par ble avsluttet i Opatija, Kroatia, søndag ettermiddag - og det med norsk braksuksess!

Marius Dalemark Austad (15) og Anders Brogeland (13) fra Flekkefjord gikk helt til topps i klassen U16, og kan dermed smykke seg med tittelen europamestere!

Marius og Anders kjempet i toppen det meste av turneringa. Mot slutten av dag to i kvalifiseringa hadde de en liten down-periode, og var nede på 13.plass. Dermed sto finaleplassen i fare i og med at det var 14 par som kvalifiserte seg for finalen. Guttene holdt heldigvis nervene under kontroll, og endte til slutt på en komfortabel 8.plass i kvalifiseringa.

Finalen startet forrykende for Marius og Anders, og de ledet med nesten 62 % score etter det første av to finalesett. I det andre settet byttet de på ledelsen med det danske brødreparet Aron og Daniel Tylvad. Mot slutten stakk imidlertid de norske guttene ifra, og seieren var i realiteten sikret før siste runde. Gratulerer!

I klassen Jenter U26 var det Agnethe Hansen Kjensli (20) og Sofie Græsholt Sjødal (16) fra Nesodden som var de norske håpene i finalen. De hadde en relativt klar ledelse til drøyt halvspilt finale, men mot slutten av siste sesjon knappet de polske paret krsftig innpå.

Etter en høydramatisk innspurt måtte det til slutt finregning til for å kåre vinnerne. På live-oppdateringa byttet de to parene plass på toppen av lista etter hvert som det kom inn resultater fra de andre bordene. Heldigvis kunne de norske jentene juble høyest til slutt. Etter en seiersmargin på drøyt ett poeng slo de kloa i gullmedaljene. Gratulerer!

Sofie tok dermed sin andre gullmedalje av to mulige i mesterskapet etter at hun gikk til topps i mix-klassen sammen med Christian Bakke tidligere i uka.

Et fantastisk mesterskap for Norge er dermed ved veis ende i Kroatia. Forhåpentligvis blir det mer å glede seg i Ungdoms-VM i Kina, som starter 9.august. Der stiller Norge lag i klassene U16, U21 og Jenter U26.

Christian Bakke og Marcus Scheie spilte seg til finalen i U26-klassen, men endte denne gang på 10.plass.

Resultater:
U16
Jenter U26
U26

For de som ikke kvalifiserte seg for finalespillet i de respektive klassene ble parturneringa President´s cup arrangert søndag. Der ble Thomas Tøsse og Maren Hansen Kjensli beste norske par på 47.plass (av 92). Resultater

Glade gullmedaljører i Opatija: Fra venstre Marius D. Austad, Agnethe H. Kjensli, Anders Brogeland og Sofie G. Sjødal. (foto: Tonje Brogeland)