Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Vi følger Norge - Tyskland (oppdatert)

Kampen mellom Norge og Tyskland har nerve og er foreløpig relativt jevnspilt.

Tyskland hadde et par småsvinger inn til å begynne med. På et spill meldte de en 4 hjerter på 13 mot 10 honnørpoeng. 10 stikk og 6 IMP til tyskerne da Norge stoppet i delkontrakt.

Så stoppet tyskerne i delkontrakt på et par spill der Norge meldte utgang. Den ene var rett og slett litt for hardmeldt, mens kortene passet dårlig sammen på den andre. Henholdsvis 4 og 7 IMP til tyskerne.

Mellom de to sistnevnte spillene kom det heldigvis et skikkelig gladspill til Norge:

Boye fikk trumf ut. Det er 12 sikre stikk ved å stjele 2 ruter på den korte trumfhånda. Sjansen for der trettende stikket ligger i å godspille et kløverstikk eller falle tilbake på hjerterkapp hvis det ikke går.

Utspillet ble sluppet til dama på hånda. Deretter kløver ess og kløver til stjeling. Ruter ess og ruter til stjeling. Ny kløver til stjeling, og begge fulgte farge. Nå kunne Boye stjel en ruter til før han stjal god kløveren. Inne på bordet tok han ut motpartens trumf før han spilte hjerter til esset og kastet bordets hjertertaper på den godspilte kløveren.

Det ble 11 deilige IMP til Norge da Tyskland stoppet i lilleslem på det andre bordet.

Etter 12 av 16 spill ledet Norge 32-30.

Spillene 13 til 15 gikk ut.

På spill 16 ble det dramatikk i åpent rom da Norge meldte seg helt opp i 6 NT. Denne kontrakten var død og alle norske som fulgte kampen på BBO fryktet mange IMP ut.

Det er ikke alt som skjer ved bordet som blir referert på BBO. Denne gang hadde en av de tyske spillerne glemt å alertere en melding. At Hoftaniska pg Charlsen ikke hadde all informasjonen de hadde rett på hadde innvirkning på deres vurdering av kortene og det videre meldingsforløpet.

Tyskerne stoppet i 4 NT på det andre bordet med ti stikk, mens Charlsen gikk to beit i 6 NT. 13 IMP til tyskerne dersom dette resultatet blir stående. Vi får håpe Norge får medhold fra turneringslederen!

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.