Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Vi følger runde 22 LIVE

I dagens første runde, som er den nest siste runden i kvalifiseringa, vises ingen norske lag på BBO. Likevel følger jeg med på BBO for å ha en viss oversikt over spillene i kampen. Ikke minst vil jeg følge med på hvordan det går med de norske lagene. Vi har gode forhåpninger om å få to lag videre til sluttspillet!

Selv om man aller helst vil se norske spillere i aksjon, er det sannelig ikke uinteressant å følge med på andre lag på BBO. Om man i tillegg har oppe scorecardene fra kampene med norske lag involvert, holder man seg godt oppdatert på ståa. Faktisk er det også mer interessant å følge med på nordmennenes resultater når man kjenner til kortene.

Du får opp scorekortet fra Norges kamp ved å klikke på tallet (bordnummeret) som står helt til venstre for de involverte lagene i den aktuelle kampen. Der får du oversikt over hvem som spiller, og resultatene oppdateres løpende etter hvert som resultatene blir lagt inn på Bridgematen i åpent og lukket rom.

Livescore åpen klasse

Scorecard Norge - Australia

 

Livescore dameklassen

Scorecard Norge - Kina

 

Livescore veteranklassen

Scorecard Norge - Indonesia

Her er noen av spillene fra kampen:

Hva ville du meldt med denne hånda om makker åpner med 1 grand (15-17 hp) i sonen?

Dette spillet ga sving ut for Norge både i åpen klasse og dameklassen:

I damekampen mellom Norge ble det meldt 3 grand ved begge bord. Kina fikk den hjem, mens Norge gikk beit. 12 IMP ut.

Mellom Norge og Australia i åpen klasse passet Espen ned 1 grandåpninga fra Boye, mens det ble meldt utgang ved det andre bordet.

Jeg liker Espens pass av 1 grand da jeg synes det er for hardt å invitere med det jeg vil kalle åtte sterile honnørpoeng i nord, selv om det spilles lagkamp og man er i sonen.
Uten 5-kortsfarge og mellomkort blir det som regel for hardt, tenker jeg.

Men i en enkeltsituasjon er det flere aspekter som kan spille inn for valg av melding. Kanskje vurderer man hva man tror motparten er i ved det andre bordet. Er det riktig å tenke slik, eller skal man bare stole blindt på sine egne kortvurderinger? Hva mener du?

Også Helge Mæsel på det norske veteranlaget passet 1 grand. Godt å se at det er noen som er enige i min foretrukne melding!

Dessverre ble det sving ut for veteranene etter at brødrene Stabell heller ikke fant motspillet som beitet 3 grand.

Boye fikk ni stikk i 1 grand, mens Australia vant utgangen mot Terje og Allan. 10 IMP ut for Norge.

Terje og Allan og Bodil og Liv Marit sjansen til å beite 3 grand. Det er naturlig å spille ut spar fra vest. For å få beit må motspillerne skifte fot i tide. Mer presist innebærer det at de må få hull på hjerteren.

Før spillefører har sine ni stikk kommer i praksis motspillerne inn én gang i kløver og to ganger i ruter. Det er altså to sjanser til å skifte hjerter. Den tredje gangen motspillerne kommer inn er det for seint å skifte fordi spillefører da har tre sparstikk, ett hjerterstikk, to ruterstikk og tre kløverstikk.

Spill 24 var et potensielt svingspill:

 

I utgangspunktet er det elleve stikk i spar øst-vest. Det er én taper i hjerter og én i ruter. Man får kastet en ruter i øst på det siste kløverstikket, men det er fortsatt en rutertaper man ikke blir kvitt. Imidlertid er det essensielt at motspillerne får med seg hjerterstikket for å holde nede på elleve stikk.

Bodil og Liv Marit meldte 6 spar, og fikk den hjem etter ruterutspill. Mot Marianne og Ann Karin stoppet kineserne  i 5 spar. Dermed en stor sving inn for de norske damene!

Slik så tabellen ut i åpen klasse drøyt halveis inn i kampen idet Norge ledet 25-19 over Australia etter at 10 av 16 spill var sammenlignet:

Merk at GeO Tislevolls New Zealand har jobbet seg sakte med sikkert oppover, og nå har de heng på åttendeplassen som gir avansement til sluttspillet.

Les et innlegg på GeOs blogg om siste dag av Round Robin

I dameklassen så tabellen slik ut idet Norge ledet 19-14 mot Kina etter at 11 spill var sammenlignet:

I spill 28 kom det enda et slemspill:

Den mest spennende kontrakten, om man kun ser på øst og vests kort, er 7 hjerter på 4-3-tilpasning. Den kontrakten er meget sjanserik så lenge ikke trumfen er fordelt verre enn 4-2. Ved å stjele en spar i vest før man trekker ut trumfen, er det tolv toppstikk. Det ligger muligheter for det stikk nummer 13 i begge minorfargene. Ruteren gir ekstrastikk om farga er fordelt 3-3 eller en av motstanderne har knekten dobbel. Kløveren kan også ordne seg for fire stikk, enten om den er jevnt fordelt eller om nord for eksempel har single tier eller knekt. Det er også skvismuligheter. Øst har spartrussel, men det er trusselkort i begge minorfargene i vest.

I åpen klasse ble det 10 IMP til Norge etter at Terje og Allan meldte 6 hjerter, mens Australia overraskende stoppet i 3 grand mot Espen og Boye. I dameklassen ble det buttspill etter at begge bordene var i 6 grand med 13 stikk. Også i veteranklassen ble det buttspill for Norge. Indonesia meldte 6 grand, mens brødrene Stabell var i 6 hjerter.

Med få spill igjen er GeO Tislevoll og New Zealand opp på 8.plass på bekostning av Italia og Israel:

 

Tenk om de skulle klare å komme videre etter den katastrofale starten hvor de hadde under 30 VP etter de to første dagene!

Slik endte runde 22 for de norske lagene:

Åpen klasse: Norge - Australia 14,60 - 5,40 (IMP-score: 47 - 29)
Dameklassen: Norge - Kina 8,24 - 11,76 (IMP-score: 19 - 25)
Veteranklassen: Norge - Indonesia 9,50 - 10,00 (IMP-score: 30 - 30)*

                          * Indonesia ble tildelt 0,5 VP i straff

Tabellen i de respektive klassene ser sånn ut før siste kamp:

Åpen klasse:

Dameklassen:

Veteran:

Dette betyr at Norge er videre til kvartfinale i både åpen klase og dameklassen allerede før siste runde! Gratulerer!

 

Neste kamp starter klokka 07:30 norsk tid. Ingen norske lag vises på BBO, men jeg vil rapportere fra kampen her på Mesterskapsbloggen. Følg med!