Gratis juleblad fra BIN

 Hei Snorre

 
Jeg håper du har mulighet til å hjelpe oss med å presentere et juletilbud fra Bridge i Norge på nettsiden din. 

Ved å sende en e-post til boye@bin.no innen tirsdag 16. desember kan man få tilsendt julenummeret av Bridge i Norge gratis. Skulle man ikke ønske å abonnere på bladet til neste år, gir man beskjed før utsendelse av BIN 1-15 i februar/mars for å bli tatt ut av registeret vårt.

Hilsen Boye


________________________________________________________________________________

Hei, Knut Brinchmann!!

Jeg hadde en oppglødd og engasjert generalsekretær på tråden i formiddag. "Nå skjer det mye bra, Snurr!"
 
Det er flott at vi har folk i organisasjonen vår som brenner for bridgen og i så måte skal vi være glad for at vi har fått Knut Brinchmann som vår administrative leder. Jeg kjenner han ikke godt med tanke på hva og hvordan han jobber, men iveren og lysten til å få til ting kjenner jeg smitter. Noe å ta til seg for flere.
 
Det første Knut vil fortelle, er at kontoret er underbemannet for tiden. Det er dessverre flere sykemeldinger og Sten (Bjertnes) ble akutt syk i forrige uke. Vi håper alle at det går bra med han og at han er på beina om ikke så alt for lenge. Dette betyr at servicen er ikke maksimal for tiden, men ber om forståelse for det. "Vi kommer nok til å måtte leie inn hjelp, men inntil videre jobber jeg og Allan alt hva remmer og tøy kan holde."
 
Knut fortsetter så med å gi signal om svært positive tilbakemeldinger på NBF sin tilstedeværelse under de siste store internasjonale arrangementene. Tromsø-EM har fått god sjanse til å vise seg fram på flere måte, både med stand i spillesalen, på hotell og i bulletiner. På BBO er det kontinuerlige reklame for EM og Knut sier at det forrige måned var over 8000 unike personer som klikket seg inn på annonsen. 21% nordmenn, men hele 18% fra USA. Loddtrekningen om fire gratis flybilletter til de syv største forbundene i Europa  har også blitt godt mottatt. "Dette koster selvsagt," sier Knut, "men ikke mer enn f.eks en helside i VG en eneste gang"
 
Det har vært både styremøte og prosjektmøte i helga. "Vi har et dyktig styre i forbundet," sier Knut. "Der er det oppegående folk og de har god kontroll på de tingene det går an å ha kontroll på." Med det mener han at enda er det uavklarte ting i forhold til EM Tromsø, men det foregår en løpende dialog med EBL. "Vi er selvsagt bekymret for økonomien i prosjektet, men ting faller på plass. Ikke minst har vi reforhandlet avtalen med EBL, noe som gjør at vi har god kontroll på utgiftene den veien. EBL får en sum av prosjektet og innenfor det må de dekke sine utgifter". 
 
Jeg har vært kritisk til fasiliteter lederne i EBL tildeles seg selv og der er Knut delvis enig med meg. "Det som imidlertid er bra med den nye avtalen er at ønsker de suiter og annen luksus, må de pent betale for det selv," sier han. "Det gjør at det blir mer edruelighet enn det kanskje har vært før min tid". Jeg kunne sagt ting i denne sammenhengen, men la det være med at i bunn og grunn er det jo "våre" penger det er snakk om . EBL har så vidt jeg vet ikke andre inntekter enn det som genereres gjennom kontingenter fra oss medlemmer og fra spilleavgifter i mesterskap.
 
"Vi går nå inn i en ny fase i samarbeidet med EBL. Det er tid for å gå inn i detaljer og finne praktiske løsninger. I tillegg er det helt vesentlig å kvalitetsikre økonomien. Mye gjenstår som handler om ansvarsfordeling mellom NBF og EBL. Da tenker jeg på f.eks regnskap, turneringsledelse, kort, bulletin og BBO. Hvem skal gjøre hva? Det som gjør meg trygg, er at vi har lang erfaring med store bridgearrangementer. Tenk bare på den erfaringen vi har bygget opp gjennom mange år med festival. Ser en litt stort på det, er jo ikke arrangementet SÅ mye større enn på Lillehammer og Fredrikstad. Tar en utgangspunkt i deltakelsen i Ostende, er målet å ha i snitt 1200 bridgespillere hver dag i aksjon. Det er et hårete mål, men jeg har godt tro "
 
Knut forteller videre at prosjektet har leid inn Inger Hjellemarken som ansvarlig for Ungdoms-EM som går samtidig med det åpne EM. "Dette er mye mer forutsigbart, fordi hvert land melder på og sender et antall lag," fortsetter han. "Det vil være omtrent 600 deltakere i dette mesterskapet. De skal få god service på alle måter. Ungdoms-EM har et budsjett på 2.millioner kroner."
 
 
LØP OG KJØP!!
 
Påmeldingen til EM Tromsø åpner i dag. Vi vet alle at "folk trekker folk", så herved oppfordres alle som vet de skal spille i sommer om å melde seg på. Når det tidlig tikker inn navn, har det en positiv smitteeffekt.
 
KULTURDEPARTMENTET
 

Jeg må nesten spørre om status som gjelder søknaden om 5.millioner til EM-prosjektet. Knut kan dessverre ikke komme med noe nytt, men det tolker han egentlig positivt. Et nei ville vi fått for lenge siden, så vi vet at det jobbes med saken. "Vi skal klare å gjennomføre EM uten disse pengene, men da blir det minimumsløsninger og sparebluss. Til så lenge krysse vi fingrene og håper. Kanskje kommer det svar før jul, men det er heller ikke sikkert".

 

Takk for praten, Knut, og lykke til videre med arbeidet. Vi får håpe det blir lettere arbeidsforhold på kontoret om ikke så lenge og alle ønskes god bedring.

NBF ansetter sportssjef

Knut Brichmann lot meg få lov til å slippe denne nyheten i dag. Ut over at det blir ansatt en person med spesielt ansvar for landslagene og at denne skal knytte til seg et team av 2-3 personer med rådgivende status, ville han ikke røpe detaljer. Jeg prøvde så godt jeg kunne å få han til å si noe mer, men der var det slutt. "Ja, vi har konkrete navn på papiret, men det får du ikke vite noe om enda, Snorre"



Umiddelbart høres dette ut som en spennende tanke og et skritt i rett retning, men før vi får se en "arbeidsbeskrivelse" venter jeg med å gå av skaftet. Jeg håper denne sportsjefen blir en person med stor bridgefaglig tyngde og helst med erfaring fra eget spill på høyt nivå. Det er ikke sikkert alle er enige med meg, men jeg mener og tror at den eneste veien opp og fram er at våre beste menn spiller de store internasjonale turneringene. Ikke et vondt ord om samlinger mot gode juniorer, de beste damene og interesserte lokale spillere i Lyngdalsregionen, men det er ikke nok. Ei heller å holde hverandre i hendene og føle oss gode sammen. Vi kan snakke oss svette om samhold og samhandling, men når det kommer til stykket er det 12 stikk i 6NT som vinner. I etterkant av spilling mener jeg det er helt vesentlig å analysere hvert enkelt spill for å finne styrker og svakheter. Taper vi stadig IMP i slemsonen, må det jobbes på den arenaen. Tidkrevende, men avgjørende

Jeg vet ikke hvor det skal hentes midler til å betale en sportssjef, men det regner jeg med styret har tenkt på. I alle fall må han/hun få økonomiske muskler til å kunne sende spillerne sine i ut i verden. Det vet vi koster, men som sagt er jeg sikker på at det er nødvendig. En sportssjef må også tørre sette seg konkrete resultatmål. I åpen klasse er vi i ferd med å få spillere som kan ta oss nærmere toppen, og da bør vi forvente at Norge er med i VM igjen i løpet av to til fire år.

Spennende, NBF!!

Neste VM i bridge

Jeg er ikke helt sikker på hva som er åpent VM, men i 2015 er det i alle fall Bermuda Bowl - Venice Cup og Senior Bowl, der Norge stiller i den eldste klassen. I 2016 er det turneringa som tidligere ble kalt OL og i 2017 er det samme program som i 2015. Det betyr at neste Åpent VM er i 2018?

Vårt EM i Tromsø er "Åpent EM", så i prinsippet er det vel ikke mye som skiller EM og VM?

HER ER LINK TIL SIDA MED MER INFO, men jeg klarer som sagt ikke å lese sikkert hva som er for hvermannsen.

World Bridge Championships Scheduled Through 2018

The sites and dates are:

2015 - Chennai, India, Sept. 26 to October 10

2016 - Wroclaw, Poland, September 3 to 17

2017 - Lyon, France, August 12 to 27

2018 - Orlando, FL, September 22 to October 6

Spill fra finalen i Reisinger

 

  I hver sin verden

Når et par har mange avtaler, er det lett å blande, noe som skjedde i dette spillet. Da ser det rett så komisk ut.

4kl:   Syd : overføring til hj
         Nord: Gerber
4ru:  Syd : maks
         Nord: ett ess
4hj:  Syd : spillemelding
         Nord: spørsmål etter konger
4NT: Syd : ?? (Blackwood)
         Nord:en konge
5kl : Syd: "Javel, jeg har ett ess"
        Nord: ?? - Spillemelding?
6kl: Syd : "Har det klikka for deg?"
        Nord: Dette må da stå?"
6hj: Begge: Tapt spill :-)
 ______________________________________________________________    __________________________
    Det ser så lett ut

men i hvilken som helst turnering gir sånne spill en kjempescore. Boye oppvurderte hjerterkongen, ett ess og god trumf. Espen er med på leken.

Glimrende bridge!!

  Det var kanskje ikke denne typen spill Brogeland - Lindqvist ønsket seg mot slutten  når de ledet og skulle cruise inn seieren. På den annen side vet jeg Boye liker kort der han kan få brukt samspillet med makker.

5sp var renons og jeg tipper han mente å si at "jeg har to steder å spille minst lilleslem." Espen hadde oppgradet 19 med fem spar og hånda hans klappa nesten sammen  med 3sp på rygg.

5NT var advarsel, men de stoppa fint i 6hj.

På det andre bordet dobla vest 3sp og det er ingenting å si på øst sin pass. 1100  var ikke nok mot 1430 og vunnet spill til Schwartz.
     
     Sånn vinner en BAM

Ikke vet jeg hva doblingen betyr, men at han har EK eller ED et sted er nok opplagt.
Ron Schwartz finner selvsagt hjerterutspillet og 1-0 i stedet for 0,5-0,5 siden kontrakten var 6ru udobla med en beit på andre bordet.

Espen og Boye til topps i USA

 Vi gratulerer med nok en flott seier til lag Schwartz. Også flott femteplass til Kristian og Tor Eivind!
Jeg kommer tilbake med noen spill.

REISINGER FINAL SCORES


1 - Schwartz - 33.55

2 - NIckell - 30.34

3 - Bocchi - 29.84

4 - Brink - 27.56

5 - Hans - 27.49

6 - Gromov - 27.43

7 - Fleisher - 26.84

8 - Strul - 26.70

9 -  Woolsey - 26.52
  
10 - Liu - 23.50

LIVE FRA REISINGER-FINALEN!!

 Endelig har de skjønt det!

LIVE RESULTATER

 

REISINGER SCORES AFTER FIRST SESSION

 

After the first session:

1- NIckell - 17.84

2 - Schwartz - 16.55

3 - Gromov - 14.93

4 - Fleisher - 14.84

5 - Woolsey - 14.52

6 - Bocchi - 14.34

7 - Strul - 13.70

8 - Hans - 12.99

9 - Brink - 12.56

10 - Liu - 12.50

_________________________________________

Norsk på 3. og 4.plass i Reisinger

Det er ingen overaskelse at Espen og Boye er med helt i teten for lag Schwartz, men enda mer gledelig at Kristian Ellingsen og Tor Eivind Grude er rett bak før de siste 54 spillene. Det skal spilles to sesjoner i dag (søndag fra kl 19, tror jeg) med seks spill mot hver av de andre lagene. Scoren som vises er de poengene lagene  har med seg inn i finalen. Nickell har er bra ledelse, men fire poeng er ikke noe å surfe på.

Jeg finner ingen resultatliste for hele semifinalen, men siden Jan Tore Berg sitt lag (Berg-Austberg-Marstrander-Andersen) ikke står blant finalistene, betyr det at de havnet mellom nummer elleve og tjue.


FINALISTS IN THE REISINGER B-A-M TEAMS

 10 Tables

 1 Nick Nickell, New York NY; Ralph Katz, Burr Ridge IL; Robert Levin, Henderson NV, Steve Weinstein, Andes NY; Jeff Meckstroth, Clearwater Bch FL; Eric Rodwell,
Clearwater FL 49.84
  
 2 Sjoert Brink, Rotterdam 3 Netherlands; Bas Drijver, Capelle Aan Den Netherlands; Daniel Zagorin, Chicago IL; Kevin Bathurst, Palm Beach Gdns FL 45.27
  
 3 Richard Schwartz, Aventura FL; Allan Graves, St Johnsbury VT; Boye Brogeland, Norway; Espen Lindqvist, 4838 Arendal Norway; Lotan Fisher, Rishon Le Zion Israel;
Ron Schwartz, Ramat-Gan 525 Israel 45.26
   
 4 Sartaj Hans - Peter David Gill, Sydney Australia; Tor Eivind Grude - Kristian Ellingsen, Norway; Bart Bramley, Dallas TX; Lew Stansby, Dublin CA 44.13
   
 5 Kit Woolsey, Kensington CA; Fred Stewart, Bloomington NY; John Sutherlin, Dallas TX; Dan Morse, Houston TX; Dan Jacob, Vancouver BC; Boris Baran, Cote Saint-Luc QC 43.20
   
 6 Andrew Gromov - Aleksander Dubinin, Moscow Russia; Krzysztof Buras, Warszawa Poland; Grzegorz Narkiewicz, Bielsk 09-230 Poland; Josef Piekarek, Hamburg Germany; Alexander Smirnov, Lubeck Germany 43.02 
 
 7/8 Martin Fleisher - Chris Willenken - Roy Welland, New York NY; Chip Martel, Davis CA; Michael Rosenberg, Cupertino CA; Sabine Auken, Charlottenlund Denmark 42.84
  
 7/8 Norberto Bocchi, Barcelona 080 Spain; Giorgio Duboin, Torino Italy; Zia Mahmood, New York NY; Alejandro Bianchedi - Agustin Madala, Buenos Aires Argentina 42.84
 
 9 Aubrey Strul - Michael Becker, Boca Raton FL; Walid Elahmady - Tarek Sadek, Ciro Egypt; Jan Jansma, Spijkenisse Netherlands; Richard Coren, Highland Beach FL 42.55
   
 10 Jing Liu, Minneapolis MN; Yinghao Liu, Stanford CA; Junjie Hu - Yichao Chen,Shanghai People’s Republic of China 42.16

Noen spill fra Reisinger

 Boye legger ut detaljer på sin side BIN.no. Det er umulig å komme med noe mer enn sluttresultater for oss som ikke er der. I semifinalen i Resinger spiller Espen/Boye på lag Schwartz, Berg/Austberg/Marstrander/Andersen for ABAX og Kristian Ellingsen/Tor Eivind Grude sammen med fire utlendinger.

  Board-A-Match lagkamp er en ekstrem form for parturnering. Hvert eneste stikk teller og jakten etter pluss i forhold til motstanderne på det andre bordet er hard. 
Den største forskjellen på en vanlig lagberegning, er at 1700 i beit gjør at en taper det ene spillet, men det er ikke avgjørende for hele kampen. 

Jakten på de ekstra 10 poengene i NT, gjør at valget av åpningsmeldinger får en ekstra dimensjon, uten at jeg på noen måte prøver å forsvare 1NT på syds hånd.

Det var også uaktuelt (?) å passe ut 2hj, men det hadde vært bedre enn å sette seg til i 2sp på 3-3. Der  var det ikke mulig å få mer enn fire stikk når ØV startet tidlig med å spille trumf:  Fire sonebeit!
     
  Det er en grunn til at vi får utdelt syvkort-farger. Det er at de skal meldes.

Duboin fikk første stikket for kløverkongen, spilte hjerter til esset og tok en tapende ruterfinesse. Nå ser det ut som det er beit siden han ikke kan unngå tre spartapere ved å røre fargen selv, men se hva som skjer når det kommer mer kløver til esset og ruter til spillefører.

Spar til tieren og syd er innspilt siden ruter 8 er forbindelse til bordet.

To gode spill for Zia og Dubion.
     
    Spesielle system.

Roy Welland og Sabine Auken har snekret på hjemmekontoret og laget seg et system som ser helt hinsides ut. De åpner med 1kl på balanserte hender (tror jeg), i hvert fall 5-3-3-2 i alle varianter:

Da går det som til vestre (dobl = 4+ hjerter). Paret har flotte resultater, men jeg klarer ikke med beste vilje å se oppsida. Tapspill når det andre bordet var i sparkontrakt ØV med ni lette stikk.

Når kortene ikke passer til systemet, er det vanskelig å skylde på kortene!!
     
    Solgte billig ut.

Jeg synes Boye Brogeland var veldig passiv i dette spillet. Normalt lar han ikke motparten få spille billige delkontrakter når de selv meget godt kan ha tilpass. Han var nok redd for at Espen hadde åpna på tynne verdier, men mår syd passer 2sp er det vel mye som tyder på at makker har åpning?

Hvorfor doblet du ikke, Brogeland?

En annen ting er det jeg oppfatter som en forelskelse i kløverføringer. Jeg har sett og hørt argumenter for hvorfor det skal åpnes med 1kl i øst og ikke en naturlig 1ru, men pasienter dør for hver gang jeg blir forklart. Etter 1ru i åpning selger vest i alle fall ikke ut. Hadde vest hatt motsatt fordeling i minor, ville ikke det ha hjulpet fordi han vet ikke om tilpass.
     
     Fint BAM-spill

Du har kommet i "bare" 4hj der du gjerne ville vært i slem, men det er ingen grunn til å gi opp spillet likevel. Det kan godt hende at de er i samme kontrakt på det andre bordet og da handler det om å få et stikk mer.

Spar ut til esset og så spiller du kløverkongen med en gang. Nord stikker og du stjeler. La oss si at du finner hjerteren og legger ned kongen. Du ser hvordan den sitter og tar for EK i ruter. Så hjerterknekten som seiler (spiller ingen rolle om syd dekker), hjerter til esset, kløverdamen med avkast av en ruter, ruter til stjeling, ut med trumfen hvis syd enda her en igjen og inn på sparesset. Der ligger den trettende ruteren som det trettende stikket.

Ja, litt skummel spilleføring, men det er det Board-A-MAtch handler om.
     
     
     

Damenes mix i Kristiansand

er et årlig arrangement der kun damer får invitere og vi menn kan ikke si nei uten helt spesielle grunner. Det er god mat og pent tøy. Årets arrangement ble like suksessrikt som før om årene og jeg har stjålet fra kvangraven.no..  
 
RESULTATER


 

   
 
 
 
 
 

Markus Bruno
med alt under kontroll - som vanlig
     

Tre norske videre i Reisinger

Den største overaskelsen er nok at Geir og Tor på lag Zimmermann er ute av den viktigste turneringa i årets Nationals Fall. Det er 20 lag igjen. Gledelig er det at Boye og Espen er i teten for sitt lag Schwartz, men det er mindre enn et spill ned til andreplass. Sterkt at Kristian Ellingsen og Tor Eivind Grude som er videre på 14.plass, men Jan Tore Berg - Per Erik Austberg og Peter Marstrander - Rune Andersen også klarte kutten med 18.plass. Turneringa fortsetter i dag med semifinaler. Jeg tror det er slik at feltet skal reduseres til ti lag i løpet av dagen og finalen spilles i morgen.

Faktaopplysning

Det er to kommuner i Norge som har innført tiggerforbund og begge ligger rett i nærheten av der jeg bor. Jeg skal ikke bruke denne sida til å komme med mitt syn på vedtaket, men kan ikke la være å komme med en rettelse til noe en lokalpolitiker sa i dagens Fædrelandsvennen.

"Det hjelper ikke med penger i en kopp"; sa han som begrunnelse for sitt standpunkt. Dette stemmer rett og slett ikke. Han har rett i at det er ingen løsning på lang sikt å leve på almisser, men når en er sulten , har barn som er sultne og må bo ute under ei bro i Kristiansand sentrum, så hjelper det faktisk med penger i en kopp. Det døyver den verste smerten.

For dresskledde mennesker er det ikke så lett å skjønne akkurat det,

Det var bare å telle...

 

   

Dette var ikke akkurat noe kunstverk, men en må telle. Jeg spilte ut singel ruter til esset. Så skulle nok spillefører gått på kløveren for å få en stjeling, men det så ubehagelig ut med ruter og ruter. Tre ganger hjerter og en liten spar fra hver hånd. Makker var inne på spar knekt og tok for ruterkongen.

Når syd fulgte med ruter 9, visste jeg hele fordelingen. 3-5-2-3. Hjerteren var tett og hun kunne stjele neste ruter, ta ut trumfen, spar konge og spar til kapp for ni.

I et lyst øyeblikk stjal jeg makkers ruter konge og skifta kløver. En beit.

     
     

Hva skal du tenke på?

Mange kontrakter blir trøkka på fordi motspilleren(e) klarer ikke å stille seg de rette spørsmålene. Noen ganger er det vanskelig å finne det beitende motspillet, andre ganger ligger det helt opp i dagen bare en klarer å sette seg i spilleførers sted og stille seg det rette spørsmålet.
I vår rundekamp denne uka gikk 4hj hjem på begge bord. Løsningen var helt opplagt.

  Du starter med ruter knekt og spillefører bruker lang tid. Allerede nå bør du få en god følelse.
Spillefører lasjerer og knekten beholder stikket. Makker legger styrke, og din ruter 9 stikkes med esset.
Så hjerter til esset og spar til kongen som vinner. Kløver til esset, to høye hjerter (makker har singel), kløver konge og spardamen til ditt ess. Makker markerer et ulikt antall spar.

Tid for opptelling eller er det nødvendig?

Det skader ikke så du finner ut at spillefører har 2-5 i major. Har han dobbel ruter står dette, så du må spille han for 2-5-3-3. 


Begge spillerne i kampen tok for kløverdamen og satte seg så til å tenke. Du skjønner hva som skjer nå og kontrakten fyker hjem når du må spille til dobbeltrenons. Her er alle kortene.

  Orket du ikke tenke ut alt jeg skreiv over, er det bare å sette seg i spilleførers sted. Hvis han har EKKn i kløver vil han aldri, aldri spille slik. Enten tar han kløverkappen eller spiller deg inn før han har tatt av seg EK. 

Derfor skal du i spille en liten kløver til makkers knekt når du er inne på spar esset. Makker tar beita med et ruterstikk til.



Bridge er faktisk mange ganger MYE enklere enn vi forestiller oss.

En annen ting er at spilleføringen kanskje ikke var den beste. Nå spilte syd på at vest hadde spar esset (og ikke stakk) sammen med dobbel ruter og all kløveren. Det er nok bedre å satse på at Kn9 sitter dobbel i ruter og tieren kan godspilles for kløveravkast. Da må den første ruteren stikkes.
   
   

Tre norske par til Blue Ribbon finalen

Det ble takk og farvel til Jan Tore Berg og Per Erik Austberg, men de andre tre parene gikk videre fra Semifinalen. Jan Tore ringte fra USA og var veldig skuffet over egen innsats. "Det er ujevnt felt, men vi hadde rett og slett en dårlig dag. Ingen unnskyldning for ikke å komme på middels. Vi kommer sterkt tilbake i Reisinger!"

Boye og Espen på 6.plass med 53,23 poeng i Carryover
Ståle og John Helge på 29.plass med 26,26 i CO
Peter og Rune på 57.plass med 6.26 i CO


Det er 72 par i finalen, så Carryoveren er ikke mye. Et dårlig førstespill og hele scoren er brukt opp.

Finalen begynner i ettermiddag norsk tid.