Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Israel trekker seg fra VM

Det gjøres mye bra i denne saken, også  fra det israelske bridgeforbundet. De var tidlig ute med å sette ned et internt utvalg for å se på juksesaken. De uttalte seg verken i den ene eller den andre retningen, men sa at de ønsket å se grundig på alle sider.

Nå har de konkludert med at det er så mange uavklarte forhold i saken mot Lotan Fisher og Ron Schwartz, at de ser at det tjener bridgens beste at Israel sier fra seg plassen i det kommende VM i Chennai. Fisher og Schwartz hadde tidlig trukket seg fra landslaget for å spille Transnationals for VITAS (Litauen), men de var et av parene som spilte forrige EM og kvalifiserte Israel. Presidenten i det israelske bridgeforbundet, Gilad Ofir,  sier at "We state that this decision is neither a confirmation nor a denial of the guilt of Mr. Fisher and Mr. Schwartz.

En voksen avgjørelse av det Israelske Bridgeforbundet! Nå forventes det at EBL og WBL tar ballen like fort og kommer med en dom i saken. Jeg kan ikke skjønne at de trenger mer bevis og alle er tjent med å få juksemakere ut av banen, en gang for alle spør du meg.

Boye sier at det "kommer mer". Jeg håper han setter fullt trykk på å få lagt fram alle sider. Er det flere spillere og par som har svin på skogen, må de bevisene også legges fram for domskomiteen sånn at bridgen kan få starte på nytt. Et eneste råttent eple i en kasse kan ødelegge all den andre friske frukten.

Enda en gang. Norge og norsk bridge skal være så stolte som vi kan for å ha en spiller som turde starte kampen. Så langt har Boye lyktes fullt ut og jeg beundrer motet hans. Boye visste ikke hva som ville skje da han begynte, men som han har sagt hele tiden. "Dette handler ikke om meg, ikke om enkeltspillere eller enkeltpar. Dette handler om bridgens framtid". Mange av oss har gjemt oss litt bak hushjørner og stukket hode fram for å sole oss når skydekket har sprukket opp. Boye er den som har stått i kuling og pøsreng.

HER ER ARTIKKELEN FRA NEWINBRIDGE.COM

____________________________________________________

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.