Anne-Lill Hellemann ny landslagssjef for damene

 Norsk Bridgeforbund har fått ny landslagssjef for damer. I møte sist tirsdag vedtok styre å engasjere Anne-Lill Hellemann som ny landslagssjef. Hun står foran flere utfordrende oppgaver. Neste sesong er det Nordisk mesterskap på hjemmebane i Kristiansand, og i tillegg er vårt damelandslag kvalifisert for Venice Cup for første gang. Den spilles i VM i Kina høsten 2019.

Anne-Lill Hellemann ny landslagssjef for damene

 Anne-Lill Hellemann er pensjonert og bor delvis i London og delvis i Oslo. Hun har spilt en rekke ganger på damelandslaget. Første opptreden var i EM i Brighton i 1987. Beste prestasjon på landslaget er en flott fjerdeplass i Bridge-OL i Maastricht i 2000. Samme år spilte Anne-Lill sammen med Anna Malinowski for Europa i det 3. IOC Grand Prix. Det var en lang kamp over 96 spill mot Nord-Amerika der Europa gikk seirende ut med noen få IMP. Anne-Lill har 11 NM titler som er nest mest av damene. Bare Gunn Helness har flere med 12 titler.

Anne-Lill Hellemann spilte sist på landslaget i 2003 – både i EM og Nordisk. Anne-Lill er tilbake, men nå i «sjefsstolen». Hun overtar etter Tormod Røren som var kaptein for bronselaget fra EM nasjonslag i Ostende, Belgia i juni i år. På dette laget spilte: Ann Karin Fuglestad-Marianne Harding, Liv Marit Grude-Bodil N. Øigarden, Torild Heskje-Gunn Tove Vist.