Bridge-intervju i Dagbladet

Christian Vennerød er intervjuet i dagens Dagblad, i spalten "Mine favoritter" på siden ved tegneseriene. Bridge er et gjennomgående tema, og bortsett fra at han glemte å anbefale Simon&Garfunkel sitt album "Bridge over troubled water", så gikk bridge igjen i alle svarene.

Bridge-intervju i Dagbladet

Kjøp dagens Dagblad for å lese intervjuet, eller last ned pdf-fil her.

Hva gjør du nå?

[Christian Vennerød:] Jeg er programleder i ”Luksusfellen” på TV3, sammen med Dagbladets Halgeir Kvadsheim. Vi prøver å hjelpe folk som er kommet ut å kjøre økonomisk. Dette er finanskrisen i hverdagsformat. Sann Reality i motsetning til all den falske Reality som ellers fins på TV.

Hvilken bok vil du anbefale?

[Christian Vennerød:]” I shot my bridge partner” av Matt Granovetter. Krim fra New Yorks gamblermiljø.

 Hvorfor?

[Christian Vennerød:] Vittig, velskrevet og med drivende gode bridgespill! Bare bonusmateriale hele veien!

 

Hvilken film vil du anbefale?

[Christian Vennerød:] Min bror Petter har produsert en svært tankevekkende dokumentar ”Jakten på hukommelsen”.

 Hvorfor?

[Christian Vennerød:] Hovedpersonen har glemt alt unntatt språket. Han kjenner f eks ikke sin mor lenger. Alt er nytt. Etter å ha sett den, lurer man på hva et menneske egentlig er.

Hvilken plate vil du anbefale?

[Christian Vennerød:] På PCen min ligger Per Borthen Swing Department med Laila Dalseth: ”Taking off”. Jeg spiller den nå.

Hvorfor?

[Christian Vennerød:] Swing Jazz har vært min musikk siden jeg hørte Louis Armstrong og Ella Fitzgerald som 8-åring. Per og Laila er nesten like gode.

Hva provoserer deg i norsk kulturliv?

[Christian Vennerød:] At spill neglisjeres. Spill aktiviserer folket. Brettspill som Ubongo, GiftTrap og Vett & Vedding lager sosiale bånd mellom folk, samtidig som det er gøy og ofte lærerikt!

Hva ville du gjort hvis du var kulturminister for en dag?

[Christian Vennerød:] Gjort bridge til valgfag i skolen. I en kulturnasjon bør alle kunne verdens desidert beste spill, som jo handler om å skape en bro til sin makker.

Hvilken internasjonal stjerne ville du spist middag med?

[Christian Vennerød:] Boye Brogeland. Regjerende verdensmester og europamester i bridge! (Og Dagbladets bridgeskribent,) Han skal forsvare VM-tittelen i Brasil i høst, og der ville jeg gjerne vært!

Hva er tittelen på boka om ditt liv?

[Christian Vennerød:] Hva i all verden driver hodet mitt med nå?