Brogeland - Lindqvist vant Spingold!

I en fantastisk spennende finale hvor det hele ble avgjort i siste spill vant Boye Brogeland og Espen Lindqvist i natt ett av de tre "store" amerikanske mesterskapene, Spingold, på sitt amerikanske profflag.

Norsk Bridgeforbund gratulerer så mye med en fantastisk prestasjon, og når Boye og Espen i tillegg tok andreplassen i det innledende parmesterskapet er gutta kanskje verdens beste par for øyeblikket.

Det amerikanske sommermesterskapet ble denne gangen arrangert i Toronto, Canada. Det var flere norske innslag "over dammen", men bare Boye og Espen klarte å hevde seg høyt oppe på resultatlistene. Spingold er hovedturneringen under sommermesterskapet og er en lagturnering hvor ca 100 lag stilte til start, så spilles det cupkamper frem til en vinner står igjen. Hver cupkamp er over 60 spill, så å vinne dette mesterskapet med bare 4 mann på laget er meget sterkt. Med seg på laget hadde Boye og Espen amerikanerne John Diamond og Brian Platnick.

I selve finalen møtte de lag LAVAZZA, et meget sterkt italiensk profflag (blant annet med Oslo-boende Dennis Bilde) . Halvveis i finalen ledet lag DIAMOND med 12 imp, men et katastrofalt tredjesett (alle kamper spilles 15 x 4) gjorde at de lå 41 imp bak før de siste 15 spillene. Et fabelaktig opphenting gjorde at de tilslutt vant med 5 IMP!