Dokumentar om Boye på TV2 6.april kl 22.40 (oppdatert)

Onsdag 6.april klokka 22:40 vises dokumentarfilmen "Varsleren", som handler om Boye Brogeland og hans kamp mot juks i internasjonal bridge, på TV2.

Dokumentar om Boye på TV2 6.april kl 22.40 (oppdatert)

Produksjonsselskapet Norsk Fjernsyn, ved Tommy Gulliksen og Trond Høines, har fulgt Boye fra august i fjor da de første mistankene om juks ble lagt fram.

Filmen fokuserer på Boyes rolle som varsler, og vi får følge ham og hans støttespillere i tiden fra bevismaterialet mot noen av verdens beste spillere ble publisert og fram til i dag.

Vi får også følge Geir Helgemo og Tor Helness, som er direkte berørt av saken siden deres tidligere lagkamerater er blant de mistenkte, i VM i Chennai og i Cavendish i Monaco.

I tillegg vil det være innslag fra en bridgekveld hjemme hos fire medlemmer i Soon Bridgeklubb for å vise at bridge er et sosialt spill som alle kan ha glede av.

Boyes kamp mot juks i internasjonal bridge har fått en del oppmerksomhet i riksdekkende media. I februar var Boye gjest i talkshowet Lindmo på NRK, og både Finansavisen og Dagens Næringsliv har hatt større reportasjer om denne saken i løpet av det siste halvåret.

Se reportasjen fra Finansavisen.