Larvik/Stavern satser på rekruttering

Fredag og lørdag arrangerte bridgeklubbene i Larvik/Stavern felles nybegynnerkurs i bridge. For å riste liv i bridgemiljøet bestemte klubbene seg for å investere en god del av klubbkassa for å sponse et helgekurs for begynnere. Tilbudet ble svært populært, og samlet 22 deltakere. Allerede søndags formiddag spilte deltakerne sin første bridgeturnering.

Larvik/Stavern satser på rekruttering

Bakgrunnen for tiltaket var at bridgemiljøet i Larvik/Stavern har gjort alt for lite for å rekruttere nye spillere de siste årene, og sitter nå med en medlemsmasse der de fleste har passert middagshøyden. De innså at for å berge bridgeklubbene måtte de gjøre en innsats. Heldigvis har klubbene romslig økonomi, og i stedet for å la pengene råtne på bok bestemte de seg for å bruke pengene til noe positivt for klubben. Solplassen Camping stilte med rimelige hytter nydelig mat, så selv om ingen visste på forhånd om det var mulig å lære nok bridge til å spille en turnering på bare en og en halv dag, så skulle rammene for den sosiale biten være den beste.

Stemningsbilde fra salen

Det ble annonsert etter spillinteresserte i alderen 18-50 år. 22 meldte seg på og gjennomførte kurset, og arrangøren kan fortelle at de har minst like mange interesserte som ikke kunne akkurat denne helga, så det er ikke usannsynlig at de gjentar prosjektet.

Så var det mulig å lære bridge på en og en halv dag? Her er resultatlisten for de over middels fra turneringen som ble kyndig ledet av forbundsautorisert turneringsleder Trygve Lisland:

Resultat Solplassen Invitational
1. Lotte Egeland - Ole Joakim Opphus 33,00
2. Mariann og Håvard Ambjørnsen 30,00
3. Tony Olsen - Petter Håkestad 24,00
4. Thomas Rugsveen - Fritz Hødal 16,00
5. Per Nesset - Trygve Undem 15,00
6. Johnny Nevland - Eva Furulund 10,00
7. Gunn Winum - Kjell Roger Jensen   3,00

    

Vinnerparet

Jan Tore Berg fra arrangørstaben prøvde søndags ettermiddag å ringe to av deltakerne for å høre hvordan de syntes det hadde vært å være på bridgekurs "Sorry Jan Tore, kan ikke snakke nå, er inne og spiller på BBO", var svaret.