Plassfordeling NM par 2008

Finaleplasser til NM par 2008 er nå fordelt etter kretsenes faste plasser, medlemstall, plasser i henhold til plassering i finalen i 2007 og plasser i henhold til deltakelsen i kretsenes kvalifiseringsturneringer. 14 par kvalifiseres fra NM monrad par.
Plassfordelingen og kvalifiserte par finnes her. PDF-filen inneholder fire sider; plassfordeling totalt, plassfordeling etter medlemstall, plassfordeling etter deltakelse og kvalifiserte par


Fordelingen av finaleplasser etter medlemstall er foretatt ved å dividere totalt antall medlemmer registrert hos NBF 31. desember 2007; 10.383 med 47.
Tallet 47 er antall par i finalen minus plassene som er fordelt ifølge plasseringer i NM-finalen 2007, plassene som fordeles i henhold til deltakelsen i kretsenes kvalifiseringsturneringer og plassene som er avsatt til en åpen kvalifisering under Bridgefestivalen 2008.
Bak hver av disse 47 plassene står det 220 medlemmer.
Kretsenes medlemstall minus 220 gir grunnlaget for bruk av de vedtatte delingstall.

Plassene i henhold til deltakelse fordeles ved å rangere deltakelsen i kretsenes kvalifiseringsturneringer i henhold til hvor stor %-andel av kretsens medlemmer (medlemstall som ved fordelingen av plasser etter medlemstall) som deltar i kvalifiseringsturneringene. De sju kretsene med størst %-vis deltakelse tildeles en finaleplass.