Brev fra Norden til EBL (oppdatert med svar fra EBL)

På det nordiske administrasjonsmøtet i Falkenberg før helga møttes de nordiske bridgeforbundene og tok blant annet opp saken der to israelske spillere beskyldes for juks. 

Brev fra Norden til EBL (oppdatert med svar fra EBL)

Oppdatering: EBL har nå svart på brevet fra de nordiske forbundene, og kort fortalt har vi nå oppnådd det vi ønsker. EBLs Disciplinary Comittee behandler nå saken og de anklagede vil få muligheten til å svare for seg. 

Svaret fra EBL kan leses her.

Samtidig har Israel trukket seg fra Bermuda Bowl, og Sverige har takket ja til å reise i stedet. 

Dette ville ikke skjedd om ikke Boye Brogeland hadde satt sin karriere og sitt rykte på spill, så vi alle skylder Boye en stor takk for at han turte der mange andre verdensstjerner har tiet. 

Det er ingen tvil om at bridgen trenger et organ som kan takle beskyldninger om juks på en rettferdig og grundig måte, og NBF vil i tiden fremover være med på å jobbe mot et slikt organ. Men nå må EBL først og fremst få tid til å behandle denne saken på en like rettferdig og grundig måte.


Det er blitt presentert spilleksempler og video som dokumentasjon i saken på nettsidene www.bridgewinners.com og www.bridgecheaters.com.

Norsk Bridgeforbund sendte 31.august en formell henvendelse til European Bridge League (EBL) med anmodning om å etterforske og behandle denne saken.

NBF har foreløpig ikke fått noen respons på denne henvendelsen. EBL skriver imidlertid på sin hjemmeside at de er kjent med saken og at de vil etterforske rapporterte hendelser fra mesterskap i regi av EBL

På det nordiske administrasjonsmøtet i Falkenberg var Norge, Sverige, Danmark og Finland representert. Det var blant disse landenes forbund bred enighet om at anklagene som rettes mot de israelske spillerne er svært alvorlige, og at det er viktig at EBL behandler denne saken grundig.

I denne forbindelse ble det forfattet et formelt brev til EBL fra de nordiske bridgeforbundene. Også bridgeforbundene på Island og Færøyene stiller seg bak dette brevet.

I brevet etterspøres informasjon om hva EBL har gjort eller tenker å gjøre i sakens anledning.

Brevet kan leses her.

 Se nyhetssak om brevet NBF sendte til EBL i forrige uke.