Bridge-EM 2015 til Tromsø!

Norsk Bridgeforbund (NBF) har i dag mottatt bekreftelse fra Det Europeiske Bridgeforbundet (EBL) ved president Yves Aubry, hvor EBL aksepterer NBF og Tromsøs kandidatur som vertskap for Bridge-EM i 2015!

Bridge-EM 2015 til Tromsø!

Dette er en stor dag både for NBF, Norge og Tromsø, uttaler President Jan Aasen i Norsk Bridgeforbund. Norge er en ledende bridgenasjon internasjonalt, men har ikke arrangert et stort internasjonalt mesterskap siden 1969. Tildelingen av EM i 2015 representerer i tillegg en stor mulighet til å skape økt nasjonal oppmerksomhet og rekruttering til bridge som en spennende og utviklende tankesport.

Bridge-EM 2015 består av tre arrangementer; Åpent EM, Ungdoms-EM og en internasjonal juniorfestival. De tre arrangementene strekker seg over en periode på tre uker fra 26. juni til 17. juli 2015. Den direkte økonomiske effekten for næringslivet i Tromsø er beregnet til ca 55 millioner kroner.

Arrangementet har en foreløpig budsjettramme på 35 MNOK, hvor 1/3 kommer fra offentlig finansiering, 1/3 fra næringslivet og 1/3 fra NBF gjennom frivillig innsats.

EM-arrangementet er per i dag støttet med 5,8 MNOK fra Troms Fylkeskommune. Ytterligere offentlig støtte (lokalt eller nasjonalt) er sammen med samarbeidsavtaler med næringslivet derfor en forutsetning fra NBFs side før en endelig avtaleinngåelse med EBL.

Forhandlingene med EBL om gjennomføringen av EM i 2015 starter rett etter påske.
Endelig avtaleinngåelse mellom EBL og NBF forventes innen juni 2013.

Det er i dag sendt ut pressemelding om Bridge-EM 2015.

Hør Knut Busk (Vadsø BK) på NRK radio om bridge nordpå

Andre mediesaker: Nordnytt - Karlsøynytt - Nordlys - itromso