Dørstokkmila - hvordan komme i gang med rekruttering

Sliter klubben din med økende gjennomsnittsalder? Blir det færre og færre bord for hvert år? Det høres kanskje ut som en vanskelig oppgave å snu denne trenden, men det er absolutt mulig. 

Hør hva Gunn-Tove har å si om hva de har gjort på Stjørdal.

Dørstokkmila - hvordan komme i gang med rekruttering

 

Selv er jeg medlem i Stjørdal Bridgeklubb hvor jeg drar ned gjennomsnittsalderen kraftig og vi sliter med lav deltagelse på klubbkvelder. For å gjøre noe med dette, har vi latt oss inspirere av de klubbene som lykkes og gikk løs med liv og lyst på å arrangere stand med bridgespilling på det lokale kjøpesenteret. Dette ble sammen med nybegynnerkurs markedsført på Facebook hvor medlemmene ivrig delte og tagget venner. 
 
Bridgens dag ble feiret på etterskudd her hvor vi rigget to bridgebord innenfor hovedinngangen på kjøpesenteret. Det strømmet på med nysgjerrige skuelystne. Flere var så sporty at de satte seg ned og prøvde selv om de aldri har spilt før. Det var rundt 20 som spilte bridge i løpet av dagen, alt fra de som ikke hadde prøvd bridge før - til nybakt europamester. Fra Flekkefjord i sør - til Bindalen i nord. Vi fikk til og med eksklusivt besøk fra vårt kjære naboland. Full rulle på 2 bord i 4 timer og topp stemning. En av de som aldri hadde spilt, ble sittende helt til vi pakket ned og kunne ikke få meldt seg på bridgekurs fort nok. 
 
Markedsføringen vår har resultert i 24 deltakere på nybegynnerkurset som nettopp har startet opp. I tillegg har vi 3 som deltar på onlinekurset ettersom de ikke kunne den dagen vi holder live kurs. 
 
Minst like hyggelig er det at vi har oppdaget flere som allerede er bridgespillere og bor på Stjørdal. Det er lavterskel rekruttering det! Bare denne uka har vi 3 nye som har spilt i klubben og vi har ennå flere som blir med neste uke. Vi har også klart å få blåst liv i noen tidligere medlemmer som ikke har spilt på en stund. 
 
Nå venter den viktige jobben med inkludering og etter hvert oppfølging av kursdeltakerne for å få de til å bli med i klubben. 
 
Kom dere over dørstokkmila og sett i gang med rekruttering! Det krever litt innsats, men det er utrolig moro og virkelig verdt det. Start med å ta en telefon til et tidligere medlem og inviter med i klubben. Lykke til!
 
 
Har klubben din hatt kurs og ønsker å dele en god historie med oss så tar vi den gjerne i mot.