Grafisk design for EM 2015

 I forbindelse med at Tromsø skal være vert for det syvende europeiske mesterskap i bridge er det utviklet en ny spennende grafisk profil. 

Grafisk design for EM 2015

 

Profilen er utviklet av Avetura Studio i nært samarbeid med prosjektleder for EM, Rune Kufaas og Sjurelv & Kufaas AS.

Den nye logoen har et hovedsymbol som er satt sammen av de fire bildeverdiene i en kortstokk. Hjerter, ruter, kløver og spar satt sammen til én enhet. Hjertet er det største symbolet for å forsterke undertittelen «Med hjerte for spillet» Som frittstående objekt gir den assosiasjon til konkurranse, samarbeid og lekenhet, samt at den som visuelt element ligner på en norsk sølje og en pokal. Dette symbolet satt sammen med navnetrekket på turneringen skaper ryggmargen i den visuelle identiteten.

Bridge er en svært populær tankesport som spilles av millioner av mennesker i store deler av verden. Det var derfor viktig for oss å utarbeide en profil som er innovativ og appellerer til både nye og etablerte spillere sier prosjektleder Kufaas.

Logoen og profilen er et tydelig symbol på at sporten går i en ny retning og et bevis på vår omstillingsevne. Den symboliserer innovasjon og energi, men baserer seg på konstante og kjente verdier og assosiasjoner. Sekundærelementene i den grafiske profilen spiller på Tromsøs mest kjente landemerke Ishavskatedralen, samt nordlyset og midnattssolen som er en del av landsdelens varemerke. Profilen har med tanke på dette, to forskjellige fargeskalaer som skal brukes avhengig av årstiden for å fremheve det unike rammeverket som himmelhvelvingen i vår del av Norge kan by på - både sommer og vinter.

Vi er svært stolt av vår nye profil, og vi gleder oss til å bruke den som et verktøy for å promotere bridge EM, Tromsø og landsdelen for øvrig på best mulig måte avslutter Kufaas.

EM-logoen og profilen kommer til å bli tatt i bruk i ulike sammenhenger i tiden fremover. NBF vil utvikle ulike EM-produkter som forbundets medlemmer kan få tilgang til i løpet av kort tid.


Prosjektleder Rune Kufaas på toppen!