Hans Jørgen Bakke in memoriam

Det er med stor sorg jeg er nødt til å formidle at Hans Jørgen Bakke er gått bort, bare 69 år gammel.

Han ble innlagt på Ullevål Sykehus forrige mandag med hjerteinfarkt, og har siden det ligget på intensiv overvåkning.

Hans Jørgen Bakke in memoriam

Dessverre fikk han flere infarkter der, og hans ledningsnett til og fra hjertet virket langt ifra slik de burde. Natt til lørdag ble han riktig dårlig, og hadde store problemer med å få puste. Han fikk en stor dose morfin, og sovnet stille inn samme natt.

Hans Jørgen Bakke ble født 27/7-1944, og ble altså 69 år gammel. Han tok utdannelse ved Matematisk Fakultet på Blindern, i informatikk. Han var en stor hjerne og kunne mer om data enn de fleste kan lære seg gjennom et langt liv. Han arbeidet i mange år ved UIO, helt til han ble «headhunted» til en jobb ved dataseksjonen i Norges Bank, der han jobbet helt til han gikk av med pensjon for to år siden.

Hans Jørgen var medlem av NBFs Lovutvalg i 1986-87, og svært sentral i utarbeidelsen av reglene for stopp og alert. Han var medlem av NBFs Mesterpoengutvalg fra 1982-86 og 1988-97, og leder av utvalget i ett år. Han var styremedlem i forbundet fra 1984 og president i 1987-88. Deretter gikk han ut av styret, men kom inn igjen etter kun et år, først som varamedlem i to år før han var styremedlem fram til 1996. Han Jørgen fikk NBFs Hederstegn i 1997.

Hans Jørgen har spilt i Bridgekameratene i 20 år, og var lagleder for et ungt lag som spilte EM i Brighton med 3. plass som resultat. Han deltok for Norge på internasjonalt turneringslederkurs, og var en av fem norske internasjonalt autoriserte turneringsledere.

I NBF Oslo var han viseformann i en årrekke, hadde mer enn 20 års fartstid i styret og sto for en hel del av kretsens viktigste jobber, blant annet var han med og laget stillingsinstruksene for alle stillinger i kretsen. Han var i mange år kretsens delegat på NBFs årsting, og han var med på opprettelsen av Bridgens Hus i Storgata 25. I mer enn 10 år har han vært et av medlemmene i kretsens appell- og autorisasjonskomité. Han var en ettertraktet kursleder og var med på å arrangere svært mange turneringslederkurs. For sin innsats for NBF Oslo fikk han NBF Oslos Hederstegn for få år siden.

I Bridgekameratene ble han medlem i 2002 etter å ha vært medlem av Akademisk BK i alle år tidligere, og har han i alle år vært en meget flittig klubbspiller. Han har representert klubben så vel i OM som i NM, og i SM. Han var medlem av klubbens stående appellutvalg. Han ble klubbmester i 2003 sammen med Bjørn-Erik Bugge, og i 2010, 2011 og 2012 ble han klubbmester sammen med John Berger. Hans Jørgen er innehaver av Bridgekameratenes sølvmerke.

Hans Jørgen Bakke var på mange måter en enstøing, men for dem som kjente ham og var glad i ham var han en god, hjelpsom og trofast venn. Han sa aldri nei til noen som trengte hjelp, og det er nok bare noen riktig få, om noen, som vil kunne finne på noe negativt å si om ham. Hans Jørgen var stillfarende og mild i sin form, og bidro sterkt som bølgebryter i konflikter. Han var svært glad i frimerkene sine, som han hadde samlet en betydelig mengde av, og han var en ivrig brettspiller.

Hans Jørgen var et stort menneske med rikelig med empati, og var godt likt av alle. Vi som var Hans Jørgens venner vil savne ham meget dypt, og vi lyser fred over Hans Jørgens minne.

Tommy Sandsmark



Hans Jørgen skal i følge hans søster bisettes i Vestre Krematorium neste tirsdag, 27. august. Detaljer vil bli å finne i Aftenposten.