Jan Aasen - kandidat til styret i EBL

 Styret i NBF har vedtatt å fremme Jan Aasen som kandidat til styret i European Bridge League (EBL)

Jan Aasen - kandidat til styret i EBL

 

På styremøtet i slutten av februar besluttet forbundsstyret å fremme Jan Aasen som kandidat til styret i EBL. NBFs posisjon internasjonalt og som arrangør av to EM i 2015, gjør det naturlig at NBF også påtar seg ansvar internasjonalt. Norden har de siste årene hatt to representanter i EBLs styre, og målet for de nordiske bridgeforbundene er fortsatt å beholde to plasser og jobbe for en tredje plass ved valget til EBLs styre i juni.

"Som president og gjennom arbeidet med å få på plass avtalen for de to EM-arrangementene i Tromsø, har jeg blitt bedre kjent med EBL som organisasjon, flere av bridgeforbundene og medlemmene av EBLs styre. De nordiske bridgeforbundene er enige om å jobbe for mitt kandidatur, og det i kombinasjon med de kontaktene vi har med andre bridgeforbund i forbindelse med EM, gir et godt utgangspunkt for å bli valgt. 

EBL har de siste årene fokusert på mer åpenhet, demokrati og å redusere kostnader knyttet til mesterskapene for dermed å kunne redusere startavgiftene for deltakerne. EBL er en tung organisasjon å endre og jeg har ikke ambisjoner om å gjøre raske eller drastiske endringer. Men jeg vil ta med meg de verdiene som NBF er bygget på og sammen med de nordiske styrerepresentantene arbeide for å fremme disse verdiene i EBL. Jeg vil også bidra til god dialog mellom EBL og NBF, noe som vil være spesielt viktig og nyttig i perioden fram til EM i Tromsø. Kanskje kan Norge også få en mer sentral rolle i det å være arrangør av internasjonale mesterskap og som internasjonal møteplass også etter EM i 2015." 

Jan Aasen, 25. mars 2014, Biri
President