”Midsummer bridge” i Finland

Finnene arrangerte sin midtsommer turnering på Onnela Inn ved innsjøen Tuusula drøyt 30 km utenfor Helsingfors. Norge var invitert med et juniorlag til denne minifestivalen som startet med en invitasjonsturnering for juniorlag på torsdag. Dette ble ikke den store suksessen for det norske laget. Mye av skylda for dette må nok SAS ta. Kanselleringer og forsinkelser gjorde at det norske laget først var i seng nærmere kl. halv tre på natta. Harald Eide og Kristian Ellingsen stod for den beste norske prestasjonen med seier i åpningsturneringen for par på fredag formiddag.

”Midsummer bridge” i Finland

Det andre paret på det norske laget var Kristoffer Hegge og Kristian Stangeland som spilte meget solid i invitasjonsturneringen for juniorlag på torsdag - ingen minusrunder på butleren. Etter to dårlige kamper av det norske laget i avslutningen, ble det kun fjerde plass i den 6 lag store turneringen, se resultater.
Fredag formiddag vant Harald og Kristian E. parturneringen etter å ha vært i teten nesten hele turneringen. Kristoffer og Kristian S. hadde en dårlig sisterunde og falt ned på femte plass. Undertegnede hadde gleden av å få spille med Mauri Saastamoinen som jeg kjenner godt fra perioden som npc for juniorlagene på 90-tallet. Mauri var npc for Finland U25 på siste halvdel av 90-tallet. Vi scoret 52 % uten at jeg tror noen av oss var fornøyd med det resultatet.
I lagturneringen fredag kveld kunne det norske laget ordnet seieren selv i siste runde. Det ble imidlertid kun 16-14 seier mot det finske laget (med blant annet Mauri på laget) som ledet før siste runde. Et spill i kampen kunne/burde imidlertid ha svingt 5 VP i favør av Norge. Noe som hadde vært nok til å føre oss opp på delt første.
I lørdagens hovedturnering for par måtte Kristian Stangeland melde avbud da han ikke var i stand til holde høyrearmen oppe med en betennelse i skulder/nakke. Kristoffer Hegge fikk i stedet som makker Tim Verbeek fra Nederland og en dårlig avslutning ga 4. plass. Hele denne minifestivalen kan du finne mer om på denne siden.

En tusen takk til det finske vertskapet for en utmerket arrangert turnering og gjestfrie mottakelse. Vi kommer gjerne igjen!