NBF Organisasjonsdager arrangert i helga

NBF Organisasjonsdager ble arrangert på Comfort Hotell RunWay Gardermoen helga 11. og 12. april. Hovedtemaet var rekruttering, og en av postene på programmet var gjennomføring av et lynkurs der 16 barn deltok.

NBF Organisasjonsdager arrangert i helga

Årets Organisasjonsdager åpnet med toppspillerforedrag av juniorlandslagsspiller Christian Bakke (19). Han holdt et inspirerende innlegg der han fortalte om hva man bør gjøre for å bli en bedre bridgespiller og ga deltakerne bridgeoppgaver å bryne seg på.

 

 

Deretter redegjorde Astrid Steen Lybæk for et prosjekt der hun har bridgeundervisning for elever i 5. klasse ved en skole i Oslo. Hun fortalte at elevene synes det er både interessant og morsomt å lære bridge. Vi må kunne si at erfaringer fra dette prosjektet tyder på at det både lar seg gjøre å introdusere barn og unge for bridge gjennom skolen og at dette er noe  de kan fatte interesse for.

Kristian B. Ellingsen redegjorde for konseptet lynbridge som en introduksjon til lynkurset. Deltakerne på Organisasjonsdagene fikk da tips som de kunne ta med seg til kurset senere på dagen og til eventuelle senere rekrutteringsprosjekter.

Sven-Olai Høyland sto for kurset der 16 barn i alderen 7 til 11 år, de fleste av disse uten forkunnskaper om bridge, deltok. Barna fikk en effektiv og pedagogisk introduksjon til bridge da Høyland samlet dem rundt et bord og fortalte om spillets idè og gjennomføring. 

Det gikk ikke lang tid før de unge debutantene fikk sette seg rundt bordene og spille sitt første spill. Deltagerne på Organisasjonsdagene var med som assistenter og kunne veilede barna når det var behov for det. Sven-Olai Høyland viste igjen at han er en dyktig kursholder, og dette bidro til at deltakerne fikk en morsom opplevelse.

 

 

Siste post på lørdagens program var introduksjon av det tekniske redskapet Bridge+More, som brukes til utdeling av kort ved bordene, innrapportering av resultater og spillanalyse. Kren Nielsen fra det danske selskapet Bridge Company presenterte denne nyvinninga for forsamlinga.

Ettter middag ble det arrangert turnering der deltakerne i tillegg til å spille fikk erfare hvordan Bridge+More fungerer i praksis. Kren Nielsen var tilstede og forklarte og veiledet underveis i turneringa. 14 par stilte til start, og vinnere ble Leif Juvik og Torhild Rasmussen foran Sven-Olai Høyland og Øyvind Henden på andre og Christian Bakke og Svein Ingar Sæther på tredjeplass.

 

 

Bridgeklubben på nett og i media var temaene vi innledet søndagen med. Først hadde Kristian B. Ellingsen en gjennomgang av bruk av klubbenes administrasjonsside klubb.bridge.no, før vi så på noen eksempler på klubbhjemmesider. Ei av sidene vi så på var hjemmesida til Os BK, som ble presentert av Leif Juvik.

Deretter så vi på noen eksempler der bridgen har lyktes med å få omtale i lokale aviser, og deltakerne fikk dele sine tanker om hva man kan gjøre for at bridgen skal bli mer synlig i mediene. Det ble framhevet som viktig at dersom flere står på for å tipse avisene er sjansen for omtale større. I tillegg ble det nevnt at det er viktig å kunne presentere gode bilder for at avisene skal fatte interesse for bridge.

Vi snakket avslutningsvis om at sosiale medier med fordel kan brukes aktivt av bridgeklubbene, både som en kanal for intern kommunikasjon og for å gjøre bridgen kjent blant ikke-spillere.

Siste foredragsholder på årets Organisasjonsdager var generalsekretær Geir Nesheim i Norges Sjakkforbund. Han holdt et interessant innlegg om hvordan hans forbund har håndtert den økte interessen for sjakk etter at Magnus Carlsen ble verdensmester. Sjakk og bridge har mange fellestrekk, og Nesheims tanker kan være relevante også for Norsk Bridgeforbund, spesielt i et år vi skal være vertskap for to europamesterskap.

Norsk Bridgeforbund takker alle foredragsholdere og deltakere for engasjerte og nyttige innspill på årets Organisasjonsdager, og håper alle har hatt ei trivelig og lærerik helg.