Nytt reisereglement fra 1. januar 2016

Styret i NBF har vedtatt nytt reisereglement og dette gjøres gjeldende fra 1.1.16.

Nytt reisereglement fra 1. januar 2016

Reiseutjevning er et av NBFs virkemidler for å gjøre bridge-Norge mindre, ved at store reisekostnader til NBFs arrangment dekkes fratrukket en egenandel. Dessverre har det vist seg at reglementet delvis misbrukes og til dels ikke har vært håndhevet strengt nok.

Dette gjelder i all hovedsak at deltakere plikter å bestille rimeligste reise. Det er ikke slik at selv om rimeligste reise 2 dager før NM-Par er kr 2.000,-, så er dette rimeligste reise når man kunne bestilt 2 uker før og fått samme reise til kr 800,-. I tillegg opplever NBF at reise til og fra flyplass, togstasjon o.l. gjøres i taxi eller bil med parkering på flyplass, og dette er meget sjeldent rimeligste reise.

For å forenkle prosessen, både for NBF og for medlemmene, har vi nå tatt bort tilknytningsreiser i det som det gis reisestøtte for (gjelder reiser over 30 mil / 5 timer). Det betyr at om du reiser fra Trondheim til Oslo, vil du få dekket fly- eller togturen mellom byene, men ikke reise til Værnes/Gardermoen, eller taxi til Oslo S (eksempelvis). Vi skjønner at dette vil medføre noe høyere reisekostnader, så derfor er også egenandelen på en slik reise satt ned fra kr 500 til kr 400. 

Samtidig er det også innført spesielle bestemmelser for de ulike turneringene vi har reisestøtte for. Dette gjelder i hovedsak hvilken type reise den enkelte kan benytte og frister for bestilling.

Det nye reisereglementet kan leses her.

Reisereglementet innføres fra 1.1.16, slik at reiser til 2. helg av SM, 3. runde av NM for Klubblag (kamp spilt etter 1.1.16) og reiser til NM for Dame-/Veteranlag dekkes etter prinsippene i det nye reglementet.

I særskilte tilfeller kan NBFs administrasjon gi tillattelse til andre reisedekninger, men da må godkjennelse innhentes på forhånd. Andre spørsmål rundt håndhevelsen av det nye reglementet rettes til NBFs administrasjon.