Presentasjon av presidentkandidat Jostein Sørvoll

Valgkomiteens leder Alf Helge Jensen har utarbeidet en presentasjon av presidentkandidat Jostein Sørvoll.

Presentasjon av presidentkandidat Jostein Sørvoll

Det har vakt litt oppsikt at valgkomiteen har foreslått Jostein Sørvoll som ny president. For de fleste godt voksne bridgespillere er han et velkjent navn. Men nye kommer til, og de siste par tiårene har det blitt mye mer jobb enn bridge for Sørvoll. Derfor var det flere som spurte «Hvem er denne Sørvoll?» da innstillingen kom. 

Jostein Sørvoll (65) er opprinnelig fra Helgeland. Etter gymnas på hjemlige trakter ble det matematikkstudier i Trondheim og aktuarstudier i Oslo. Etter endte studier i 1973 har han jobbet 40 år i norsk og internasjonal forsikring, 35 av dem i ulike lederstillinger, blant annet:
  • Økonomi- og finansdirektør Storebrand Internasjonal
  • Vise. adm. direktør Storebrand Livsforsikring
  • Konsernansvarlig IT Storebrand
  • Adm. dir. Norske Liv
  • Adm. dir. Swiss Re Norway
  • Adm. dir. Protector Forsikring
Nå er Sørvoll investor og pensjonist, men fortsatt styreleder i Protector Forsikring AS. Hans CV levner ingen tvil om bunnsolid erfaring fra tunge jobber og verv, og hans nåværende livssituasjon gjør at han har god tid til å ta på seg nye oppgaver. 
 
Som bridgepolitiker har Sørvoll kort fartstid. Våren 1990 ble han riktignok valgt inn i NBF-styret, men samme høst måtte han trekke seg på grunn av jobb i London. Dit flyttet hele familien. Naturlig nok lot det seg ikke kombinere med styreverv i bridgeforbundet.
 
Nå er altså situasjonen en helt annen. Sørvoll vokter seg vel for å komme med de store programerklæringer, men legger ikke skjul på at det kommende EM i Tromsø er en stor og inspirerende utfordring. Sørvoll tror han kan evne og få alle involverte til å spille på lag. Og med sine gode forbindelser har han et godt utgangspunkt for å skaffe ytterligere finansiering. Sørvoll ser på EM som en gylden mulighet til å gjøre bridgen mer kjent blant folk flest, og ikke minst heve statusen.
 
Sørvoll ble nylig intervjuet av Snorre Aalberg på live.bridge.no. Der uttalte han som følger: 
"Mitt utgangspunkt er at jeg eventuelt kommer inn i et NBF som i det store og hele fungerer greit, men utviklingen vil utvilsomt sette krav til omstilling og nytenking på en rekke felt. Jeg har ikke fasitsvar på hva som kan og bør gjøres, men første bud er å spille administrasjonen god, for så sammen med styret å velge vei på bakgrunn av administrasjonens forslag og vurderinger. I så måte skiller NBF seg ikke vesentlig fra de virksomhetene jeg har vært med på å lede de siste 35 år."
 
Hva så med bridgespilleren Sørvoll? Han hadde det beste utgangspunkt for å bli god, nemlig de gode bridgemiljøene som kom på universitetene fra 1960-tallet og utover. Helt fra junioralderen ble Sørvoll og makker Erik Bølviken et fryktet par.
Sørvoll har vunnet NM for klubblag to ganger og har i tillegg både sølv og bronse. Han har vunnet 1. divisjon og har tatt sølv i parfinalen. Han er norgesmester som både junior og senior. Som junior ble det 4. plass i EM, som senior bronse.
 
I forbindelse med en aktuarrapport fikk Sørvoll spørsmål om hva som er han fritidsinteresser. Her er svaret:
"Da jeg var ung, var jeg en veldig dårlig fiolinist. Siden har jeg blitt en ikke fullt så dårlig bridgespiller. Men bridgespillernes fremste guru, Culbertson, sa en gang; "All bridge players are bad, but most of them are very bad." Det får være Erik Bølviken og min trøst når vi fortsatt av og til deltar i seriøs bridge."