Sølv og bronse i åpent Ungdoms-VM

Norge tok to medaljer i åpent Ungdoms-VM som gikk av stabelen i Opatija, Kroatia, i perioden 20. - 29.august. I lagturneringa ble det sølv, mens det ble bronse i Board-a-match Teams (BAM).

Sølv og bronse i åpent Ungdoms-VM

På det norske laget spilte følgende spillere.
Christian Bakke, Bergen Akademiske BK - Harald Eide, BK Hein 46
Tor Eivind Grude, Sømna BK - Kristoffer Hegge, Snåsa BK

Laget spilte seg fram til finale i lagturneringa. Der møtte de lag Zlatan med spillere fra Sverige, Italia og Argentina. Det ble en spennende finale hvor lagene vekslet mellom å være i ledelsen. Sverige var overlegne i første sett og vant hele 48-9, mens Norge tok igjen nesten hele forspranget ved å vinne andre sett 56-21.

Før siste og avgjørende sett ledet motstanderlaget med fattige fire imp, og alt lå til rette for en svært spennende avslutning. Norge staret settet bra, og var på det meste 19 imp foran. Motstanderne holdt imidlertid hodet kaldt, og snudde kampen i sitt favør, blant annet etter et par slemsvinger. Til slutt tapte Norge kampen 89-114, og lag Zlatan ble verdensmestere, mens Norge tok sølv.

Gjennom sin finaleplass i lagturneringa var Norge også direktekvalifisert til finalen i Board-a-match Teams (BAM). I finalen deltok 18 lag, og Norge endte til slutt på tredjeplass bak Italia og Nederland.

NBF gratulerer Christian, Harald, Tor Eivind og Kristoffer med sølv og bronse i VM!

Les mer på mesterskapssidene og i tidligere nyhetssak.

 


Fra venstre Tor Eivind Grude, Kristoffer Hegge og Christian Bakke. Harald Eide var ikke tilstede under medaljeutdelinga.