Er dette også greit da?

Antall kommentarer: 14, Sider: 1

Trodde aldri jeg skulle si dette, men jeg er faktisk HELT enig med deg på alle punkter Snurre. Trykker f5 i eininga, er superspent på hva du og Broge kommer med. Post det asap!

Kanskje det er interessant å vite hva som skjedde??

Jeg ser at dere diskuterer HVORDAN og NÅR Tor mista kløveresset. Da jeg skreiv artikkelen brydde jeg meg heller ikke om Tor hadde slips og/eller reine sokker.
Tor Helness mista kløveresset sitt, jeg gjentar at han ikke spilte det i vanvare, men mista kortet på en eller annen måte.
Jeg er fullstendig klar over at vist kort i prinsippet er et spilt kort, men hele poenget mitt er om vi har ryggrad som bridgespillere. Vil vi virkelig vinne turneringer der syltetøyfaktoren på motstanderens fingre er viktigere enn bridgeferdighetene?

Harald Skjæran. Lover må være lover. Her handler det om helt andre ting i min verden.

Tor skulle spille på andre gang ruter, da kløver ess ramla sammen med ruteren... På fjerde ruter måtte så Tor sake et kort, og da ble det straffekortet (kl ess) som måtte til pers....

Tror det var på 3. gang ruter kløver essen ble vist. Ihvertfall det jeg fikk med meg på videoen. Jeg så ikke hvordan den ble vist/spilt. Kanskje den ramla sammen med 3.ruter. Uansett, opplagt ikke slip of the mind

Snorre: "når Tor skal kaste styrke i kløver, så blir kløveresset med". Hva skjedde egentlig? Spilte Tor kløver fire, og så fulgte esset med, sånn at begge kortene var synlige. Eller var det bare kløver ess som havnet på bordet? I det første tilfellet kan Tor selv velge at kløver fire skal være spilt kort, og kløver ess straffekort. I det siste tilfellet må kløver ess spilles på den fjerde ruteren.

Avkast av kløver fire med esset som straffekort, hjelper dog spillefører, som kan kontre med tre ganger spar - da må Tor sake kløveresset på den tredje sparrunden.

Ang Lansarotti-Buratti, så var det det italienske forbundet som nekta dem å spelle sammen i all framtid. Så, det er ikke alle som er involverte i bridgen som syns at det er greit med juks - ei heller i Italia.
Ellers så har je det fra en italiensk juniorverdensmester at "En italiener vil alltid jukse dersom han får muligheten til det. Det ligger i blodet vårt." Sånn sett er vel italienske bridgespellere gjerne ryddigere enn resten av samfunnet. Historisk sett er det heller ikke juks innen bridge som har ført dem til topps internasjonalt.

Å påstå at en som legger feil kort skal få ta det opp igjen i en VM-finale, syns je blir litt for mye. Å klikke feil på BBO kan ikke sammenlignes. Når John Terry bommer på straffe i Moskva fordi han sklir med stambeinet, så får han da ikke ta straffa om igjen. Shit happens!

Jeg var ute for nesten samme sak i en parfinale for noen år siden, da som spillefører. Mistet et kort på bordet og forsøkte å korrigere i samme åndedrag. TL ble tilkalt og det ble dømt spilt kort. Den ene motparten var sterkt uenig i tilkallingen og har vel fortsatt en flau smak i munnen. Den andre feirer vel fortsatt NM-gullet... :)

For mange år siden satt jeg å spillte bridge i Farsund og fikk slengt i fleisen etter spillet så dum du var som ikke ropte på turneringsleder for hadde du gjort det hadde jeg aldri fått lov å melde etter min makkers tenkepause ! Sikkert ren bunn på spillet og en kanskje litt for oppmunternde kommentar fra en ikke like hyggelig motspiller den gangen.
Dette med at kua ikke må glemme at den har vært kalv :)

Sier litt om hvordan italienere driver på, og da tenker jeg uansett idrett. De skyr ingenting.... For dumt å rope for sånt

Hei, var alt for rask med den forrige kommentaren.
Lovbokas § 81c 5 sier at turneringslederen kan frafalle straff etter oppmoding fra den ikke feilende side. Hva skulle italieneren ha svart dersom turneringslederen hadde sagt til italieneren at det var riktig av deg å tilkalle meg. Deretter spurt om han virkelig vil få hjem kontrakten på denne måten?
En annen løsning er å innføre en ny § 94, som sier at det alltid er feil å tilkalle turneringslederen når han er avskåret fra å skape rettferdighet.

Jeg las de fleste kommentarene som kom på BBO når feilen skjedde og er enige med de som sa at denne feilen ikke kan sammenlignes med en dårlig avgjørelse vi alle gjør. Et eksempel som ble brukt fra fotball var en som skyter over for åpent mål, fra tennis der en spiller gjør en dobbelt feil. Disse feil må de naturligvis lide for. Det ble også sagt at flere toppspillere løste slike feil som Tor gjorde ved ganske enkelt å ikke tilkalle turneringsleder, noe jeg er enig i fordi han er bundet på hender og føtter av loven.

Turneringsledelsen er nok bundet på hender og føtter,de må vel bare følge boka når det ropes. Er helt enig med Snorre ...Flaut av motstandere dette

Jeg synes turneringslederne burde få bruke mer skjønn når de skal dømme slike saker.

Logg inn for å skrive kommentarer.