Avansert søk


MP-treff

MP-treffet arrangeres av klubber (evt. kretser) mandag-torsdag, 4.-7. desember 2023. MP-treffet er landsomfattende parturneringer for spillere som er medlemmer av NBF. Arrangører må være tilsluttet mesterpoengordningen.

Det benyttes forskjellige spillserier på de fire dagene, slik at spillere kan delta alle dager. Kretser/klubber kan gjerne arrangere alle dager.

Puljene arrangeres som simultanturneringer med 24 spill .
Etter turneringa mottar arrangøren PDF med kommenterte spill - meldingsforløp, spilleføring og motspill er kommentert.

Alle som benytter Ruter, gjennomfører turneringen på samme måte som simultanturneringene.
Gjennomføring på RealBridge og Bridge+More er også beskrevet under simultanturneringer.
Øvrige arrangører sender slipper og startliste til NBF.

Påmelding foretas på Klubbadministrasjon under Simultanturneringer. (Pass på at E-post for mottak av spillfiler er registrert under klubbinformasjon.)

Turneringen arrangeres som (avbrutt) serie-, Howell-, Mitchell-eller Monradturnering over minst 24 spill. For å telle med i MP-treffet må minst seks par delta i hver pulje.

Arrangøren er ansvarlig for at turneringen gjennomføres på en forsvarlig måte. Spillene må dubleres på forhånd under kontroll.

Kretspoeng i hver pulje og forbundspoeng på landsbasis etter tabell O i «Regler for norske mesterpoeng». Klubbpoeng utdeles ikke. Poengene registreres direkte i NBFs database for hver enkelt spiller.

Premiering totalt for hver dag vil være avhengig av deltakelsen. Arrangøren fastsetter startkontingent, hvorav kr 120 pr. par tilfaller NBF. Startkontingenten faktureres av NBF - ikke overfør penger før faktura er mottatt. Turneringsfil fra Ruter sendes inn til NBF senest dagen etter turneringen. Arrangører som ikke bruker Ruter avtaler med NBFs kontor innsendingsformat.

NM for klubblag

Påmelding 

Askeladdenprisen


Klubben kan stille med ubegrenset antall lag

NM for klubblag er ei cupturnering hvor man spiller for sin egen klubb. Hver klubb kan delta med så mange lag man ønsker, og alle spillerne på et lag må være medlem av den klubben de representerer.

Lokale motstandere først, så utvidet trekningsområde

I de første rundene trekker man lokale motstandere, med korte reiser. I senere runder utvides trekningssonene gradvis, og i siste cuprunde trekker man over hele landet. Kampene arrangeres privat - oftest hjemme hos en av spillerne på hjemmelaget.

Alle lag får spille minst to kamper

I de to første rundene trekkes alle mot to andre lag i sin "trekningssone". Det vil si at alle spiller to kamper. De som vinner begge kampene, går direkte videre til tredje runde. Øvrige lag rangeres over hele landet; først etter seierspoeng, deretter etter VP og til slutt etter IMP-kvotient. Totalt går 112 lag videre til tredje runde.

Bruk undermenyen til venstre til å navigere. 

Publisering av trekning, registrering og publisering av kampresultater finnes under lenken"2023-24".

NM par plassfordeling

Finaleplassene i NM for par fordeles på følgende måte: 

A Finalen arrangeres med 54 par.
 
B Siste års NM-vinnere får stille opp med samme rettigheter som de øvrige deltakere. Dersom en tittelforsvarer avgår ved døden før påfølgende mesterskap, gis makkeren rett til å forsvare tittelen med ny makker. Det skal ikke betales for denne plassen.
Hvis paret ikke benytter sin plassøkes antall plasser under H.
 
C NBFs kretser tilbys en plass hver i finalen.
 
D De neste ti plassene tilbys kretser hvis representanter besatte plassene 2-11 i siste års NM-finale. Dersom paret representerte hver sin krets, tilbys disse til de kretser hvis representanter besatte de påfølgende plasser på resultatlisten.
 
E Arrangøren tildelees to plasser. Dersom NBF er arrangør arrangeres finalen med 52 par.
  
F

Fire plasser settes av til de fire beste parene i NM monrad par. Plasser som ikke besettes av parene på de fire første plassene, tilbys par videre nedover på resultatlista.
  

G Fire plasser settes av til vinnerne av sist forutgående NM mixpar, NM damepar, NM veteranpar og NM junior. Dersom parene ikke benytter plassen, økes antall plasser under punkt H.
 
H Resterende og ubenyttede plasser (9+) fordeles på kretsene etter deltakelsen i kretsenes kvalifiseringsturneringer (semifinaler).
  

Plassene tildelt i henhold til punkt H ovenfor, fordeles etter absolutt deltakelse i kvalifiseringspuljene. Ved like antall foretas loddtrekning. Antall deltakere i første kvalifiseringsrunde benyttes for de kretser som avvikler kvalifisering med utslag. Hver krets kan tildeles én plass under punkt H.

Spillere som kvalifiserer via punkt F
 eller G, men som allerede er kvalifisert med en annen makker via kretsenes kvalifiseringsturneringer, kan ikke velge å spille med den nye makkeren. Det gjelder unntak fra dette dersom NBF har arrangert det aktuelle norgesmesterskapet før fristen for å arrangere NM-kvalifisering. Spilleren har da én uke på seg å melde fra dersom man skal spille med den nye makkeren.

For alle plasser gjelder at man er kvalifisert som par.

Det skal betales startkontingent for plassene under punkt C, D og H.
Det skal ikke betales startkontingent for plassene under punkt B, E, F og G.

Tildelte plasser det ikke er betalt for innen de gitte frister (se NBFs hjemmeside), tilbys kretsene etter oppsatt reserveliste. 

Semifinale arrangeres av kretsene innen frist oppgitt på NBFs hjemmeside.

Det er en forutsetning for å få med par i NM-finalen at arrangementet følger de lover og regler som NBF har satt opp. Merk spesielt at NBFs turneringsreglement skal benyttes i semifinalene.

Semifinalene spilles med minst 48 spill. Spillene skal gis i henhold til Internasjonale lover for turneringsbridge 2017, §6.

Normalt arrangeres turneringen som en serieturnering der alle møter alle. Dersom antall deltakere medfører at antall spill overskrider 102, kan turneringen arrangeres som monrad. Ved monrad skal man møte 25-40 % av deltakerne, dog minst 14 og maks 35 runder.

Fullt navn samt kontaktadresse for spillere som kvalifiserer seg for NM for par må oppgis til NBF så snart semifinalen er avsluttet.

Reglement for eventuelle utslagsturneringer i forkant av semifinale fastsettes av den enkelte krets. Absolutte krav er imidlertid at slike turneringer omfatter minimum 48 spill, at man kvalifiserer seg som par og at spillere som ikke ønsker å spille semifinalen holdes utenfor antallet som benyttes i punkt G ovenfor. Forøvrig gjelder krav til medlemskap i henhold til punkt 1.4 Representasjonsrett.

 

 

 

Poenghøsten

Hvem kan arrangere?
Alle klubber som er tilknyttet NBF kan på ÉN klubbkveld i halvåret spille om kretspoeng i stedet for klubbpoeng. Dersom det er ønskelig, kan klubbene selvfølgelig arrangere turneringen på et annet tidspunkt enn de vanlige klubbkveldene.

Hvorfor arrangere?
Inntektene går til fond for internasjonal representasjon, som er øremerket til å finansiere landslagenes deltakelse i de
internasjonale mesterskapene.

Hvordan beregnes poengene?
Det deles ut kretspoeng etter tabell E-1. Minimum antall deltakere er seks par. ¼ av deltakerne får poeng.
Med for eksempel 20 par deles det således ut kretspoeng etter skalaen 20-13-9-6-4.

Hva koster det?
Avgiften til NBF er kr 26,- pr spiller (13 pr. junior), hvorav kr 5,- (2,50) tilfaller kretsen.
Ruterbrukere som rapporterer på korrekt måte fra Ruter, faktureres sammen med den månedlige faktureringen av serviceavgift.
Klubber som ikke bruker Ruter skal betale avgiften inn til kretsen
. NBF fakturerer kretsen for totalsummen for alle disse klubbene i.

Rapportering
Ruterbrukere rapporterer fra Ruter som på en vanlig klubbkveld, men velger rapporttypen "Poenghøsten" i stedet for "Klubbpoeng" (som benyttes til vanlig).
Klubber som ikke bruker Ruter sender resultatlisten til kretsen
, som sørger for registrering av kretspoeng og innsending av fakturagrunnlag for turneringsavgift. Resultatlisten skal være komplett med for- og etternavn samt medlemsnummer for samtlige deltakere.

Spørsmål?
Ta kontakt med NBF, tlf. 47 47 94 00/E-post harald.berre.skjaran@bridge.no, eller din egen krets.

Når kan man arrangere Poenghøsten?

Klubbene velger fritt spilletidspunkter, og kan arrangere en Poenghøst i høstsesongen og en i vårsesongen.