Resultater fra andre dag i VM (oppdatert)
Andre dag av VM ble spilt tirsdag. De norske damene hadde en fenomenal dag og innkasserte nesten full pott på sine tre kamper, og har dermed klatret helt opp til tredjeplass. Meget bra! I åpen klasse var dagen på det jevne med rundt 34 VP i løpet av tre kamper, og Norge ligger foreløpig på fjerdeplass. I veteranklassen hadde Norge en helsvart dag med kun 9 VP i løpet av tre kamper.
Her følger Norges resultater i tirsdagens kamper.
Åpen klasse:
Norge - Bulgaria 15.38 - 4.62 (IMP score: 68 - 46)
Norge - New Zealand 12.03 - 7.97 (IMP score: 36 - 29)
Norge - Danmark 6.72 - 13.28 (IMP score: 18 - 30)
Dameklassen:
Norge - Australia 19,43 - 0,57 (IMP-score: 65 - 12)
Norge - De forente arabiske emirater 17,85 - 2,15 (IMP-score: 58 - 20)
Norge - Spania 20 - 0 (IMP-score: 75 - 2)
Veteranklassen:
Norge - Tyrkia 0,07 - 19,93 (IMP-score: 7 - 66)
Norge - Polen 4,81 - 15,19 (IMP-score: 17 - 38)
Norge - Canada 4,26 - 15,74 (IMP-score: 21 - 45)
Norge har 35,39 VP etter 6 av 23 runder, og ligger foreløpig på 22.plass blant de 24 lagene.
Vi skal se nærmere på et par av spillene fra den BBO-overførte kampen mellom Norge og Danmark i åpen klasse. Danskene trakk til slutt det lengste strået med IMP-sifrene 30-18, og dermed fikk Norge med seg knapt 7 vinnerpoeng fra dette nabooppgjøret.
Norge åpnet kampen godt med til sammen 12 IMP på de tre første spillene. I spill 4 fikk Danmark inn en tier etter å ha meldt en litt hard utgang, mens Norge stoppet i delkontrakt. Knapt halvparten av bordene i Bermuda Bowl meldte utgangen.
Kampens femte spill (for ordens skyld kan vi nevne at det er mappe nummer 21) skulle by på enda større sving:
Boye Brogeland hadde åpningsstyrke, ideell fordeling for ei opplysende dobling og i tillegg var han lastet med mellomkort. Tilsynelatende kunne potensialet for kontrakt egen vei være relativt stort selv om makker hadde innledet med pass og man var i ugunstig sone.
Denne gang var makker Christian Bakke så godt som blank og hadde dessuten lengde i motpartens åpningsfarge. Boye og Christian prøvde så godt de kunne å berge så billig som mulig, men danskene hadde dem på gaffelen. Uten noen genuin tilpasning endte nordmennene i 2 kløver doblet, og da røyken hadde lagt seg hadde Christian klart å raske sammen fem stikk for 800 ut.
Meldingsforløpet ved det andre bordet gikk langt roligere for seg:
Som vi ser valgte Allan Livgård, som satt øst for Norge, å innlede med pass på 10-poengeren i øst. Det kommer neppe som en overraskelse at jeg har sans for nettopp denne meldinga. Riktignok er sparfargen veldig solid, men de andre fargene er relativt tynne, og det kan fort være at man kommer for høyt om man åpner. Men selvsagt er det et stil- og avtalespørsmål hvor tynt man skal åpne. De som liker tynne åpninger kan vel også åpne med litt lettere samvittighet i nettopp disse soneforholdene. Som vi så skapte åpninga ved det andre bordet et meget godt resultat for øst-vest der.
Terje Aa hentet ni stikk i 1 grand. Med den aktuelle sparsitsen er det ikke noe problem å få tak i ni stikk, men det var ikke naturlig å melde utgang etter at øst innledet med pass. Kun tre bord meldte 3 grand, men ved åtte bord ble nord-syd doblet og måtte betale dyrt.
I kampens tredje siste spill plukket østspillerne opp ei spennende hånd:
2 grand fra syd viste begge minorfargene. 3 ruter fra Terje i vest viser trolig minst invittstyrke med sparstøtte. Nord var interessert i å stampe, og 4 grand indikerte støtte i begge minorfargene og ba syd melde sin lengste. 5 kløver og 6 ruter var kontrollmeldinger.
Spilleføringa var en formalitet. Etter kløver konge ut til esset, la Allan ned spar ess. Etter at begge motstanderne fulgte farge, kunne Allan kreve tolv stikk og vunnet kontrakt. Hjerter knekt kunne fanges opp ved en markert finesse gjennom nord.
Meldingsforløpet ved det andre bordet gikk noe annerledes, men endestasjonen ble den samme:
I dameklassen tjente Norge åtte IMP i sin kamp mot Spania etter at spanjolene stoppet i 5 spar ved det ene bordet, mens de stampet i 7 kløver doblet for den nette sum av 800. De norske damene vant som nevnt til slutt kampen 20-0, og denne seieren ble prikken over i-en på den dag der de hentet nesten maksimal score.
I veteranklassen tapte Norge elleve IMP etter å ha meldt 7 hjerter med ei beit, mens Canada stoppet i 5 hjerter ved det andre bordet. Laget har fått en meget tung start på turneringa, og flere ganger har dårlige resultater på spill i slemsonene kostet dyrt. Vi får håpe det snur snart sånn at også vårt veteranlag kan melde seg på i kampen om sluttspillsbillett.
Legg til kommentar