Vagt fra WBF

World Bridge Federation kom i dag med en pressemelding om juksesaken.



Jeg kan ikke annet enn å si at det var skuffende defensivt. Det er klart at en organisasjon som WBF har andre krav på seg når det gjelder prosedyrer i denne type saker, men det som står i pressemeldingen var nesten "God Jul og Godt Nyttår". "Taking whatever action necessary" betyr alt og ingenting. Det har kommet klare meldinger fra mange hold om tallrike rapporteringer om mistenkelige aksjoner fra de som nå står med buksa rundt anklene. Fram til Boye startet sitt arbeid har "whatever action necessary" ikke resultert i noe som helst.

President Rona "passer på" å fortelle at WBF er forpliktet til å følge lover og regler fastsatt av IOC. Fra det holdet har det skjedd ting som ikke akkurat får oss til å bli trygg på at de riktige beslutningene blir tatt fra øverste hold. Han understreker også de anklaget sin rett til en rettferdig og fair behandling. Det er vi alle enige i, men i pressemeldingen mangler det signaler om en offensiv vilje til å handle kjapt.

Det annonseres en pressekonferanse neste fredag i Chennai. Da håper jeg WBF har mer konkret å komme med. Denne saken har mer enn nok bevis til at WBF kan ta stilling til om noen har jukset eller ikke. Internasjonal toppbridge kan ikke leve med at denne saken blir hengende i lufta.

______________________________________________________________

NM par 2015

Denne gangen kommer jeg ikke til å bruke særlig tid på å oppdatere sida. I år skal jeg spille selv, så det håper jeg du forstår. Resultater finner du til høyre.

Nils Kvangraven kommer til å oppdatere har han sagt, så jeg anbefaler deg å følge med der. Jeg kommer sikkert til å legge ut et spill eller to når jeg er tilbake på hotellet, men det blir ikke mye.

___________________________________________________________________

Geir Helgemo kaptein for de danske damene i VM

Oh, I just received a message from Geir Helgemo saying he will now step in as captain of the Danish women's team since the open team stole our captain because Geir and the guys withdrew.

Such a gentleman!

16 hours ago · 

Flag

 · 

Like · 89

 _______________________________________________

Hadde dette vært kaninen ville jeg påstått at han hadde vikarierende motiver, men jeg kjenner ikke Helgis godt nok til å si noe.

________________________________________________

 

 

Sitatets kunst

Når jeg siterer personer jeg har snakket med, ber jeg om forståelse for at invervjuobjektets meninger, uttalelser, motiver, tonefall... ikke alltid blir 100% korrekt gjengitt. Når jeg refererer fra f.eks en telefonsamtale med Geir Helgemo, er jeg livredd for ikke å treffe. I alle fall i saker av denne alvorlighetsgrad. Skulle personer jeg snakker med føle seg mistolket, ber jeg om at dere korsfester meg og ikke den jeg har snakket med.

Dette gjelder ikke kaninen, fordi han er fritt vilt. (og han liker det)

Bakholdsangrep fra Monacos president

Når jeg planlegger en artikkel, skjer det ofte først inne i hodet mitt. Ofte seint på kvelden eller tidlig på morgenen. Noen ganger våkner jeg om natta med gode ideer til hva jeg skal skrive om. Når disse tankenen så kommer ned på arket (eller PC'n), ser det gjerne ikke fullt så bra ut. Etter noe tid leser jeg gjerne over artiklene mine og da hender det at det som var opphissende rødfarge over mine egne argumenter forandrer seg til klebrig rødme. "Har jeg virkelig skrevet dette?"



Sånn tror jeg presidenten i det monegesiske bridgeforbundet, Jean Charles Allavena, har det i dag. I går la han ut denne artikkelen og jeg både tror og håper han skammer seg.

Jeg kan godt både forstå og akseptere Allavena sine innvendinger mot Boye sin framgangsmåte. Boye selv vet at han har satt til side mange skrevne og uskrevne regler for hvordan man fremmer en sak, så den kritikken tror jeg han lever med. Det jeg skjønner at Boye ikke kan leve med, er at det såes tvil om hans motiver i saken. Allavena sier blant annet "Hvorfor tok du ikke tak i ryktene da du hørte om dem i 2012? Du "valgte" til og med å spille på lag med dem"

USA gikk i land i Nomandie i 1944. Enkelte vil hevde at de burde gjort det i både 1942 og 1943, men land som satt på baken og bare kikket på nazistenes herjinger i Europa, bør veie sine ord hvis de våger å kritisere tidspunktet. Hadde ikke USA gjort det de gjorde, ville vi sannsynligvis snakket tysk hele gjengen.

På samme måte er det uhørt å kritisere Boye for ikke å ha gjort noe tidligere. Boye sier i sitt svar at "Hvordan skulle jeg kunne gjort noe når jeg ikke visste noe?". I etterpåklokskapens tidsalder er det mange vise menn, men Allavena trår kraftig over streken i sin artikkel. Han antyder også at tapet i kvartfinalen var utslagsgivende for Boye sitt framstøt. "Selvsagt var det det," svarer Boye. "Hadde jeg vunnet kampen ville jeg sovet og forberedt meg til semifinalen". Mistanken var likevel både sådd og godt voksende, og det som skjedde sommeren 1944 ville kanskje blitt utsatt til høsten samme år. Angrepet hadde kommet! Selv Boye tror jeg ikke ante rekkevidden av det han startet på og det er ting som taler for at vi enda ikke er i mål.



Det aller, aller verste er at Allavena betviler Boye sin integritet og mer enn antyder at dette er hevn for at noen har slått han i bridge. Skam, sier jeg bare. Den samme Allavene klappet i hendene for at Fisher-Scwartz ble anmeldt, men når det kommer til Fantoni - Nunes fra hans eget forbund, får pipa en annen lyd. Skam igjen, sier jeg. Hvis det stemmer at tekstmeldinger fra Monaco har innehold setninger om at "trenger du rullestol, Brogeland, så har vi mange av dem her i syd", så må det få sivilerettslige konsekvenser. Direkte trusler mot enkeltpersoner er straffbart og bekyttes ikke av ytringsfriheten.



Hvis presidenten i Monaco sitt bridgeforbund sine tanker er representative for andre pamper i organisasjonen vår, blir jeg bare enda sikrere i at noen måtte ta saken i egne hender. Jeg er demokratisk av hele mitt hjerte, men i en alder av 17 år i 1979 husker jeg at jeg jublet for aksjonistene som lenket seg sammen i Alta for å stoppe utbyggingen av vassdraget. Sivil ulydighet ble det kalt.  I juksesaken vår måtte tydeligvis noen gå til innkjøp av kjettinger og jeg takker Moi kommune for at skolevesnet lærte Boye å stå opp for det man tror på. Det er ikke alltid slik at målet helliger midlet, men dette er en slik sak.

Alle er ikke enige i den siste setningen.

 



_________________________________________________________________________

Aus mit der finger, Allan og NBF!

Som selvutnevnt vaktbikkje tar jeg meg den frihet å etterlyse resultater fra 2010 og bakover i historien. Det er enda ikke et eneste resultat å oppdrive fra BK2000 sin tid og det holder ikke. Dette gjelder Bridgefestivalen, NK klubber, Serimesterskapet, Forbundsturneringer, Kretsmesterskap, klubbkvelder....
Allan meddelte at dette var en utfordring å få på plass, men her må det tas tak umiddelbart.

Jeg har vunnet et eneste Norgesmesterskap og søren meg om det gullet skal slukes av servere som er nede.

Le eller gråte?

Av Nils Kvangraven

Hei Snurr

Jeg driver og oppdaterer den nye sida til Kristiansand BK og da har jeg hentet mye historikk fra de sidene du skreiv den gang. Her er en kopi av noe du la ut for litt over to år siden.



mvh Nils
_______________________________________________________

Boye møter motstand

I en uttalelse fra presidenten i det monegesiske bridgeforbundet, Jean Charles Allavena. Slik jeg leser kritikken hans, så går den ikke bare på juksesaken i seg selv, men også på Boye sin framgangsmåte med å bruke sosiale media til å prosedere.


Allavena mener at det er rått parti når en hel bridgeverden går til frontalangrep på navngitte personer, uten at de har mulighet til å forsvare seg. Boye kontaktet Allavena for noen dager siden, men Allavena antyder at han ble utsatt for et utilbørlig press der Fantoni - Nunes først måtte sende ut en pressemelding der de innrømmet å ha jukset, pluss at forbundet i Monaco måtte trekke laget fra VM i India. Hvis ikke dette skjedde, ville Boye publisere hele saken i sosiale media. (noe som er gjort) Allavene mer enn antyder at dette er gamle ville vestens lover og at normale demokratiske spilleregler ikke er fulgt.

Det sterkeste personlige angrepet på Boye er når Allavena sier at "Hvorfor gjorde ikke Mr. Brogeland noe i etterkant av Cavendish i 2012 da F/S ikke fikk spille neste års turnering på grunn av rykter om juks? Brogeland inngitt derimot rett etterpå et samarbeid med israelerne om å spille for Schwartz. Da var business viktigere enn etikk"

Presidenten ser alvoret i saken og meddeler i samme uttalelse at Fantoni - Nunes ikke spiller for Monaco før saken har fått en dom. Det betyr at de ikke stiller i VM i Chennai.

Jeg kunne sagt mye om dette, men overlater til den enkelte av dere lesere å mene. Det er i alle fall et kraftig angrep mot Boye, både det som går på strategi og hans integritet. 

Boye har kommet med et tilsvar og DET LESER DU HER.



______________________________________________________

Stakkar Thomas og Hoffa!!

 

Dette trodde jeg ikke at jeg skulle skrive i en overskrift, fordi jeg jeg innrømmer at jeg de siste årene har vært litt streng mot Hoftaniska og Charlsen i et par episoder der jeg mente at de var for hissige på grøten når motparten bevegde seg i etikkens grenseland. Når jeg blir fortalt hvordan de (og resten av bridgeeliten) har blitt rundlurt av F/S og Fantoni - Nunes, ser jeg at våre er som speiderjenter i forhold. Hoffa sa selv for noen dager siden at han var flau over at han ikke en gang tenkte på at Fisher - Schwartz kunne få holde på som de gjorde uten at han merka noe. Hva tenker du nå da, Thor Erik, når du ser at Fantoni - Nunes har gjort nesten akkurat det samme mot deg? Ikke rart at Norge har slitt med å ta medaljer de siste årene.

Fantoni spiller ut kløver 4 fra E843 og når han legger utspillskortet slik at langsiden peker mot makker, forteller han om en honnør. Hadde han f.eks hatt 10843, ville han lagt utspillskortet motsatt vei. (se under)



Knekten fra Kn10x legges horrisontalt. Med f.eks KKn10x ville utspillkortet pekt med kortsida mot makker.

 



Singelton spilles ut "stående"

Igjen: Knekten fra Kn10 (ingen høyere honnør) spilles ut liggende.



Ess fra EK spilles ut stående.

mens essutspill uten kongen, spilles liggende.

____________________________________________________________

Jeg gråter på bridgens vegne!

 

 

"Jeg ante like lite som dere," sier Geir Helgemo

i en telefonsamtale i dag formiddag. 



For dere som ikke har fått med den store, store nyheten: Verden to høyest rangerte bridgespillere, Claudio Nunes og Fulvio Fantoni, er anklaget for juks i samme kategori som Lotan Fisher og Ron Schwartz. Denne gangen handler det ikke om hvordan de plasserer mappa på bordet når trauet fjernes, men hvordan de legger det utspilte kortet på bordet.

 

  • Utspillskortet vertikalt betyr at de har minst en usett honnør i utspillsfargen eller en singelton et eller annet sted
  • Utspillkorten horisontalt benekter det samme

 


Dette kan kanskje høres ut som ikke all verdens informasjon, men det er forskjellen på å kjøre traktor og Ferrari. Vet du om makkers honnør(er) er i utspillsfargen eller ikke, kan du trekke dramatisk andre konklusjoner i motspillet. Det samme om du vet om makker har en singelton

Jeg ringte Geir i formiddag og det var en betuttet trønder på tråden. Geir fortalte at han hadde vært i kontakt med Boye de siste dagene og ukene, så selve anklagene var han kjent med. "Dette hadde jeg i min villeste fantasi ikke forestilt meg og at det er spillere på mitt eget lag over en årrekke, gjør saken bare enda tristere. Jeg hadde ingen mistanker mot dem". 

Dette vil få dramatiske konsekvenser for Geir, Tor og lag Zimmermann. "Jeg kan ikke være veldig konkret akkurat nå, men Pierre (Zimmermann) komme med en uttalelse snart. Likevel kan jeg si så mye som at det er over og ut for Fantoni - Nunes. Bevisene er utvetydige". Når jeg spør om hva dette vil si for det kommende VM i Chennai, sier ikke Geir direkte at Monaco kommer til å trekke seg, men jeg forstod på han at det var bare et tidsspørsmål før de sier fra seg plassen. "Juridisk kan vi sikkert stille med et nytt tredjepar, men det kan jeg ikke tenke meg at vi gjør. Skal vi til India, blir det med all sannsynlighet Transnationals. Vi skal spille i Frankrike i helga og da stiller vi med to par. Meg - Tor - Zimmermann - Moulton"

Geir har ikke rukket å tenke hva dette har å si i et historisk perspektiv. "Jeg vet ikke hva vi skal gjøre i forhold de de seirene vi har tatt. Vi må vente på hva Pierre Zimmermann sier og gjør. Om han søksøker italienerne eller ikke, vet jeg heller ikke", sier Geir.

Hva handler dette om?

Det er mange som har hjulpet Boye med å gå gjennom opptak fra kamper som er spilt og i dag slapp Kit Woolsey sin artikkel der han går igjennom 85 spill fra EM i 2014. I 82 av dem stemmer teorien med at retningen på det utspilte kortet sier noe om honnør eller ikke i utspillsfargen, pluss om utspilleren har en singelton. LES HELE ARTIKKELEN HER.

Mer kommer...

_____________________________________________________

 

Klar for VM, gutter?

Som de fleste sikkert vet klarte seniorlaget vårt å kvalifisere seg til høstens VM i Chennai. De ble nr. 5 i EM i Kroatia og belønningen for det var tur til India for de tre parene Peter Marstrander - Rune Andersen, Helge Mæsel - Roald Mæsel og Tor Bakke - Arve Farstad. Jeg har stilt parene noen spørmål før de om et par uker setter seg på flyet. Her er litt av det de sa. (Tor og Arve har jeg ikke hørt  noe fra)

Her er 5/6 av laget som skal spille. Rune Andersen var ikke tilstede.

__________________________________________________________________

Før jeg kommer til det som handler om Veteran-VM, kan jeg ikke unngå å spørre hva slags tanker dere gjør dere om juksesaken. 


Roald: Jeg synes bare det er veldig trist og utrolig bra at Boye våger å ta opp kampen for å få dette bort.  

Peter: Jeg vet ikke nok om dette til å kunne uttale meg. Jeg hadde foretrukket at saken kunne vært behandlet av de som er satt til å vurdere slike saker.
_____________________________________________________________

Er bridgen gjennomsyret av juks eller snakker vi om ett par?


Roald: Jeg tror ikke juks er særlig utbredt, men der hvor det fristes med store pengepremier er det sikkert noen som kan falle for fristelsen.  

Peter: Jeg mener at det er tilnærmet ingen juksing i bridge. Jeg har aldri sett noe. Kall meg gjerne naiv. Meckstroth sier under 5 spillere (eller var det par?).

_____________________________________________________________

Gjennomsnittsalderen i de fleste bridgeforbund nærmer seg 60 år. Betyr det at nivået er omtrent som i åpen klasse eller er det forskjeller som er vesentlige?


Roald: Min erfaring er at nivået i seniorklassen er svært høyt.

Peter:
Standarden i veteranklassen i VM er meget god, men den er selvsagt ikke på høyde med åpen klasse. Det gjelder de fleste faser av spillet: Meldinger, motspill, og kondisjon for å nevne tre viktige områder.

_____________________________________________________________

Kan du si noe om styrken til ditt par? Kanskje også noe om hvilke områder dere ser at dere har forbedringspotensiale?


Roald: Helge og jeg har spilt mer eller mindre sammen siden 1973, så vi er godt samspilte og relativt trygge på hverandre. 
Etter å ha spilt presisjonskløver i en årrekke, har vi de siste ti årene godt over til et naturlig system.  
Noen endringer her har vi gjort det siste året, men uten de store finurlighetene.  Vi tror det er viktigere å ha et system vi kjenner godt og som fungerer godt i 99% av spillene som dukker opp.       



Ja, Helge og Roald har spilt sammen lenge!

 

Peter: Rune og jeg er meget gode spilleførere, jeg tror jeg kan si vi holder nivået i åpen klasse. Vi la om systemet for noen år siden og har hatt forbedrete resultater siden, ser det ut som. VI kunne likevel ha avtalt mange detaljer innenfor systemet bedre, men det er en avveining for gamle folk hvor mange misforståelser man skal legge opp til. Vi er ikke gode nok til å doble, og av og til er motspillene ikke gode nok.
 

Peter og Rune har hevdet seg sterkt i flere lagturneinger de siste årene, blant annet med Leif Erik og Tolle Stabell

_____________________________________________________________ 

Christian Vennerød har gjentatte ganger sagt at han ikke har noen konkret målsetning før et mesterskap. Jeg håper dere har lagt lista og jeg spør hvor den ligger?

Roald: Vi har selvfølgelig som mål å komme videre til sluttspillet og da blir det cup videre og alt kan skje.  

Peter:
Kvartfinale, deretter tar vi en kamp av gangen.

_____________________________________________________________

Er det like stas å spille bridge nå som i "gamle dager" eller kan du peke på noe som er annerledes? 

Roald: Det er fortsatt gøy å spille bridge og konkurranser instinktet er fortsatt sterkt.  Kanskje ikke like frustrerende å gå på tap som tidligere.
 

Peter: Ja, stort sett like stas, men jeg liker å ha opphold mellom de store slagene. Jeg bruker å si at hver viktig turnering er som en maraton, og maratonløpere løper sjelden mer enn 5-6 viktige løp i året.

_____________________________________________________________

Bridgen er selvsagt viktig, men har noen av dere planer om å se India på noen måte? 

Roald: Vi planlegger å være en uke ekstra og se oss litt om i India. 

Peter:
Jeg har ingen planer om å se India. Dersom vi blir slått ut blir det neppe mer spilling på meg.

_____________________________________________________________

Det har ikke florert med støtte fra NBF og så vidt jeg vet må dere betale en god del av kaka selv. Noen tanker om det?

Roald: Vi tar den støtten vi får.

Peter:
: Jeg forstår godt at NBF ikke prioriterer senior-klassen. Ungdommen er fremtiden.

 

_____________________________________________________________

Jeg sier takk for "praten" og ønsker lykke til i India. Før den tid kommer er det NM par neste helg og der ser jeg at Nils Kvangraven har Peter og Rune som favoritter. Roald skal spille med undertegnede og har også ambisjoner. Vi får se..



Forsvar mot MultiLandy.

Av Jan Emil Græsli

Hei Snurr!

Hadde en liten diskusjon på klubbkvelden i går angående forsvar mot multi landy etter 1NT-åpning. Kanskje dine lesere kan hjelpe til med dette?
 
Du har følgende kort:
Kn8xx - x - KKnxx - DKnxx
Du sitter i 3.hånd med alle i sonen, lagkamp.
Meldeforløpet går 1NT- 2ru inn, så er det din tur. (2ru er en major, ubegrenset styrke.)
Avtalene er (som jeg tror de fleste bruker) at dobling viser straff i minst en av de meldte fargene. 
 
De fleste er vel enige i at du har to alternativer med denne hånda, "pass" og "dobler".
Du må dessuten ta stilling til hva du gjør i neste melderunde basert på ditt første valg.
 
1. Du velger pass.  Det går sannsynligvis 2hj fra MTV og pass-pass. Dermed kan du doble for uttak. Straffemuligheten er da sannsynligvis borte såfremt ikke makker velger å sette seg på doblinga tross din første pass.

2. Du velger dobling. Avtalen er da at alle doblinger heretter er straff. Vil du spille mot 2hj X? (Makker dobler 2hj med tre gode eller 4-/5-kort hj. Du kan dessuten en sjelden gang få mulighet til å spille mot 2sp X.)

Hva gjør du?

Mvh.
Jan Emil Græsli

__________________________________________________
 

Hilsen fra Rogaland

Av Bjørn Svela

Minner om at fleire årvisse turneringar står for døra i NBF Rogaland.

 
Først ute er Sandnesmixen (Ope KM-mix) lørdag 26.9. på Folkets Hus i Sandnes, så kjem Nærbøgiganten over to dagar på Motland skule, Nærbø 10. og 11. oktober. Helga etter vert "Piker, vin og bridge" arrangert, også denne på Folkets Hus i Sandnes (NB: bare for kvinner) - sistnemnde kolliderer med lagtevlinga i Haugesund, som er eit godt alternativ denne helga - ikkje minst for oss som er av feil kjønn :).
 
Påmelding til alle turneringar kan sjølvsagt gjerast via NBF sin turneringsoversikt http://bridge.no/Turneringer/Turneringsoversikt
 
Invitasjon til dei tre turneringane i Rogaland følgjer vedlagt, fint om desse kan spreiast skrivast ut, kopierast og delast ut på klubbkveldar o.l.
 
Beste helsingar
Bjørn Svela

______________________________________________________________

Fordel av ballen også i bridge?

Først vil jeg oppfordre den enkelte av dere til å ha et bevisst forhold til ordvalget i disse debattene. "Dust", "fjert" og "nisse" synes jeg dere skal forbeholde Facebook-diskusjoner. Jeg synes heller ikke om at debatanter drar inn uvesentlige momenter  når jeg prøver å starte en prinipiell diskusjon om regler. Hvem som satt hvor og hvem som meldte hva, er i en slik sammenheng uinteressant vel? Jeg synes også enkelt uttaler seg bombastisk om ting de ikke har all verdens kunnskap om.

En av de som skriver sammenligner bridge og fotball. "Ingen roper på straffe når ballen går via motstanderens hånd og i mål." Er det sånn i bridge også at vi kan avvente resultatet av et spill før vi tilkaller dommeren? Jeg mener å ha blitt fortalt at motspillere kan avtale seg i mellom at det har vært tenkepause og at hvis begge parter er enig, kan de vente og se an.

Markus Bruno, Per Nordland eller noen av dere andre som kan regelene? 

________________________________________________________________________

Pose og sekk?

Av Ragnar Midjo

Hei, Snorre!

La meg først få si at selv om jeg har vært uenig med deg et par ganger på bloggen din, så synes jeg den er interessant å lese. Jeg er nok inn på den daglig.

I helga hadde vi på Steinkjer ei skikkelig storturnering - Steinkjer OPEN,  I følge mr. Steinkjer OPEN, Arnstein Nymoen, så hadde hver spiller i snitt over 700 mesterpoeng. Det vil etter hvert komme en fyldig reportasje i BIN.

Nå har jeg imidlertid lyst til å presentere et spill for deg som jeg var involvert i. Jeg er ute etter kommentarer både fra deg og resten av bridge-Norge. Jeg satt vest. La meg først presentere kortene der  nord var giver, og ingen i sonen.

* ) Tenkepauser

Jeg satt vest og brukte stoppsignal. Jeg tror ingen brukte stopp etter dette. 4 NT ble sannsynligvis alertert. Makker i øst tok en liten tenkepause, (kanskje 15 sek) før han doblet. Syd meldte 5 kløv uten kommentar. Nå burde jeg nok ha meldt 5 spar. Etter pass hos nord, tok makker en tilsvarende tenkepause før han doblet. Pass hos syd og 5 spar hos meg (jeg har ikke motspillstikk). Etter 2 passer doblet syd uten kommentar. Resultatet ble 11 stikk.

Nå begynte motparten å mumle om at det hadde vært en tenkepause, og at jeg ikke hadde lov til å melde. Turneringsleder ble tilkalt, og dommen ble 5 kløv doblet med 13 stikk.

Jeg har spilt bridge i over 50 år og har hatt veldig mye hygge med det Hvis det imidlertid skal bli slik at en ikke skal få love til tenke seg litt om, vil veldig mye av hyggen med dette fantastiske spillet forsvinne.

Dersom motparten hadde ment at det var en uberettiget melding fra meg, burde de ha kommentert tenkepausen før spillet startet. Nå synes jeg de bruker pose og sekk-prinsippet: "Vi dobler og satser på bet, men hvis det ikke blir bet, sier vi at det var en lang? tenkepause."

Som sagt hadde det vært interessant å få noen kommentarer på dette.

I alle fall får du ha lykke til i parfinalen.

mvh  Ragnar Midjo, Steinkjer BK

____________________________________________________

Hva mener dere?

___________________________________________________

Nytt i juksesaken

 Alt er ikke like nytt, men det er noen som har bedt meg om å legge ut lenker og, ikke minst, oversette et kort resume av det som står. Alle er ikke like sterke i engelsk.
Jeg skal prøve:

Fisher og Schwartz benekter juks.

De hevder at spillene som trekkes fram har en bridgefaglig begrunnelse og at det ikke er ulovligheter knyttet til det som skjer. De har likevel valgt å ikke spille sammen som par inntil saken er behandlet av dømmende organer. I mellomtiden har Boye fått varsel om at han vil komme til å bli krevet for 1.000.000 dollar for sine påstander

NBF ber EBL ta tak i saken så kjapt som mulig

fordi det er unntakstilstand i bridgeverden.

Lorentzo Lauri avventer dom, mens Jimmy Cayne er åpen for å si fra seg sine titler, premier og mesterpoeng hvis F/S blir dømt.

Noen mener at italienerne er for passive i saken og at de burde sagt fra seg premier sammen med F/S for lenge siden. Jeg har ikke noen mening om det. Steve Weinstein har skrevet et uttalelse på vegne av Jimmy Cayne der JC sier at F/S sannsynligvis ikke får spille på hans lag før alle beskyldninger eventuelt er 100% tilbakevist.

President i EBL, Yves Aubey sier at "EBL kan ikke handle på bakgrunn av innspill fra enkeltpersoner i andre fora enn de offisielle (les Boye Brogeland og bridgecheater.com). Nå har de fått henvendelse fra flere bridgeforbund, blant annet det norske og de nordiske. Da kan EBL opprette en sak og se på alle sider av det som har skjedd. Presidenten åpner for at de anklagede (Fisher/Schwartz) skal få mulighet til å argumentere mot det som er lagt fram. Husk at bevisbyrden i slike saker ligger hos anklager.

Aubey forteller i brevet at organisasjonen kan nekte spillere å delta i turneringer i EBL sin regi i den perioden spillere eller par er under etterforsking. Dette krever ingen nærmere begrunnelse. Presidenten er åpen for å endre resultater i avholdte turneringer som EBL står som arrangør av, hvis det skulle vise seg at spillere/par har jukset.

Boye holder saken varm på bridgecheaters.com

Redobling fra middelalderen

 

For det første endrer tidene seg i bridge. Jeg er ikke den som følger mest med, så overføringen etter motpartens opplysende doblinger har jeg bare lest om. Det høres fornuftig ut og jeg skal forklare prinisppene senere.

I gamle dager redoblet alle med denne hånda. Når vi støttet sparen etterpå, visste makker at en hadde ca. 10hp og trekort støtte. Det hadde gått bra i dette spillet også, om ikke makker hadde meldt 2sp. Jeg skjønner ikke helt hva som er så galt, fordi vi kan ofte ta motparten i alle farger. Nord i minor/NT og syd i hjerter. Hadde makker doblet 2hj, hadde  nordstått med så det suser. 2kl/2ru hadde nord doblet selv.

Jeg er enig i at nord har mesteparten av skylden. Makker kan vanskelig forestille seg tre spar etter dette meldingsforløpet, så derfor burde han tatt ansvar selv og meldt 4sp, tror jeg. Den tredje trumfen gjør at syds hånd blir mye sterkene. To ganger spar ut hvis makker har f.eks DKn,xx,DKnxxx,KDx, gjør at selv 3sp vil fort gå beit.

______________________________________________________________________

Svar på "Hva melder du nå?"




Det er mer enn en som har sagt at "det er ikke ofte vi er enige med deg i dine meldekonklusjoner, Snurr", men her har jeg de fleste med meg, håper jeg?

I bridge skal en noen ganger lytte like mye til meldinger som IKKE ble avgitt, som de som ble meldt. Dette er et slikt tilfelle og Mathias Beyer har selvsagt helt rett når han sier at "Makker hadde meldt Blackwood for lenge siden hvis han hadde tålt svaret ett ess. Derfor er det opplagt å gå ned i 5kl med denne hånda".

Noe av det verste jeg hører ved bridgebordet er at "Vi kunne ikke stoppe i 5kl fordi 3NT var bedre. Jeg visste det ikke sto slem". I parturnering teller alle spillene like mye og det er viktig å minimalisere de dårlige spillene. 25% er bedre enn en bånn. Når vi vinner eller taper en turnering med 2 poeng, er det ingen som spør i hvilke spill poengene enten ble vunnet eller tapt.

Makker ville gått ned i 4NT over 4kl med f.eks

DKnx
x
KKn
EKD109xxx

så når han cuebidder både ruter og spar, men ikke går i Blackwood har han f.eks

KDx
x
Kx
EKD10xxxx

Hvilke to ess som helst holder til en spillbar slem. Tre ess gir tretten stikk i NT.

_____________________________________________

Miss Selfies

En hilsen til deg, Snorre:
Stor glede over å ha fått poeng og fått til noen spill i Steinkjer søndag; nybegynnerlaget Miss Selfies fra Heimdal BK.

Mvh
Kristin Osen

 


Jeg kjenner ikke navnene, men det er det sikkert noen som hjelper meg med :-)