Spill Bridge 2 kurs på BBO

1. mars starter oppfølgingskurset Spill Bridge 2. Kurset er ment som et oppfriskingskurs for de som har spilt litt bridge tidligere, eller som et påbyggingskurs for de nettopp har fått et nybegynnerkurs i bagasjen. 

Kurset er fullt. Teoriundervisningen er åpen for alle å følge, og alle kan se på undervisningen ved et bord.

Unntak: Vi kan i enkelte tilfeller ta i mot påmeldinger dersom kursdeltakeren har en fadder fra egen klubb som kan stille til spilletreningen hver leksjon. Send en e-post til bridge@bridge.no dersom dette er aktuelt for deg.  

Fakta om Spill Bridge 2 på BBO

 • Onsdager kl 20.00-22.00 på www.bridgebase.com
 • Oppstart 1. mars, 12 leksjoner
 • Gratis for medlemmer av NBF
 • Du trenger en brukerkonto på BBO (gratis). Registrer deg på www.bridgebase.com
 • Teori + praksis. 45 min teori før spilletrening med spill tilpasset dagens leksjon
Hver leksjon er delt i to bolker. Først samles kursdeltakerne ved et opplæringsbord der vi gjennomgår dagens teori. Kursdeltakerne får se kortene, svare på spørsmål (om de vil), og kan følge undervisningen både med lyd og via chat.

Deretter spiller vi 8 spill som passer til dagens tema. Man kan melde seg på alene, eller man kan velge å spille med den makkeren man ønsker. Teoriundervisningen er åpen for alle, mens kun forhåndsgodkjente deltakere kan delta på spillingen.

Kursmateriell Spill Bridge 2-kurset

Vi følger boken Spill Bridge 2 kapittel for kapittel. I tillegg vil deltakerne få tilsendt et støtteark før hver leksjon, samt en oppsummering etter hver leksjon. Det vil også bli laget enkelte videoer av instruktive spill til publisering på rekruttbloggen til NBF.

Bokpakken består av lærebok, to spesiallagde kortstokker til å dele ut tilhørende spill til hvert kapittel, samt en CD med interaktive oppgaver. Oppgavene på CD'en vil også kunne løses i app'en til FunBridge.

Bokpakken kan kjøpes direkte fra Norsk Bridgeforbund. Den koster 285,- inkl frakt, og bestilles ved e-post til salg@bridge.no.

Det er fullt mulig å følge kurset uten å kjøpe boken Spill Bridge 2, men for å få best mulig utbytte av kurset anbefales det å kjøpe boken. 

Medlemskap NBF

Kurset er kun åpent for medlemmer av NBF. Usikker på om du er medlem? Bruk søkefunksjonen "Finn spiller" helt nederst på denne siden. Der kan du søke opp deg selv og se om du står som medlem i inneværende år. Hvis ikke kan du melde deg inn i lokal klubb ved å ta kontakt med klubben lokalt.

Finn klubb i ditt distrikt

Dersom du ikke har naturlig tilknytning til noen klubb (for eksempel fordi du bor i utlandet eller et sted uten lokal bridgeklubb) kan du ta kontakt med Norsk Bridgeforbund på bridge@bridge.no, så finner vi en løsning.

Bridgelærerne

Vi har fire foredragsholdere på Spill Bridge 2 som tar tre leksjoner hver. Vi har to trøndere, en bergenser og en nordlendning, så her blir det noe for en hver smak. 

     

Geo Tislevoll (geot)

Bosatt på New Zealand. Norsk forfatter av bokserien Spill Bridge 1-4. Leder av den første bridgelærerutdanningen i Norge i 2008. Bridgejournalist, forfatter, Norsk Bridgeforbunds blogger, og erfaren kursholder.

     
     

Kristian Barstad Ellingsen (krisell)

Alle som har gått kurset Spill Bridge 1 på BBO kjenner Kristian. Kristian er fra Sortland, er bridgelærer, og utdanner seg nå til lærer ved høgskolen i Tønsberg. Juniorverdensmester i bridge fra 2014, kapten for U16-landslaget i bridge, leder på juniorleiren i Drammen til sommeren, og for øvrig involvert i det meste som rører seg i norsk bridge.

     
     

Anders Holmen Gundersen (agunde)

Anders Holmen Gundersen har vært ansvarlig for chat'en på det siste nybegynnerkurset på BBO. Anders er fra Levanger, og studerer i Trondheim. Spiller på U20-landslaget i bridge. 

     
     

Christian Bakke (chrien)

Christian er fra Bergen, og var ansvarlig for chat-funksjonen på Spill Bridge 1-kurset i fjor vår. Christian spiller på U26-landslaget i bridge, har bronse fra VM jr i 2014 i U20-klassen, og er rekrutteringsansvarlig i NBF Hordaland.

     
     

Thea Indrebø (theali)

Thea er fra Skien, og har i mange år spilt på jentelaget. Beste prestasjon er VM-bronse fra klassen G25.

Thea er ansvalig for chat-funksjonen på kurset. 

     

I tillegg til hovedforedragsholdere vil det være bridgelærere som veileder ved spillbordene under spilletreningen.

 Oversikt over leksjonene

 • 1. mars: Kap 1: Åpningsmeldinger og blokkering (Foredragsholder: krisell)
 • 8. mars: Kap 2: Svar på åpning 1NT, inkludert overføringer (Foredragsholder: chrien)
 • 15. mars: Kap 3: Svarhåndas første melding. Mer om finesser (Foredragsholder: geot)
 • 22. mars: Kap 4: Åpningshåndas  andre melding (Foredragsholder: agunde)
 • 29. mars: Kap 5: Svarhåndas andre melding (Foredragsholder: geot)
 • 5. april: Kap 6: Unntak fra meldereglene (Foredragsholder: krisell)
 • 19. april: Kap 7: Motspill. Sekvensutspill, styrkekast, fordelingskast (Foredragsholder: agunde)
 • 26. april: Kap 8:  Innmeldinger og svar på innmeldinger (Foredragsholder: chrien)
 • 3. mai: Kap 9: Mer om opplysende dobling (Foredragsholder: chrien)
 • 10. mai: Kap 10: Mer om sterke åpningshender (Foredragsholder: andgunde)
 • 24. mai: Kap 11: Systemkort, bridgelovene (Foredragsholder: geot)
 • 31. mai: Kap 12: Vi spiller turneringsbridge (Foredragsholder: krisell) 

 FAQ

 • Hvordan melder jeg meg på Spill Bridge 2-kurset?
  Kurset er fullt - nytt kurs settes opp neste sesong.
 • Hvordan finner jeg opplæringsbordet?
  Svar: Se denne videoen om hvordan du finner opplæringsbordet. NB! Opplæringsbordet blir opprettet rett før leksjonens start, og vil ikke finnes i perioden mellom leksjonene. 
 • Hvordan får jeg skrudd på lyden på opplæringsbordet?
  Svar: Se denne videoen om hvordan du skrur på lyden på opplæringsbordet. Sjekk også at lyden er skrudd på på pc'en.
 • Skjermbildet mitt ser ikke ut som i videoene. Hvorfor?
  Svar: Er du på en mobil enhet? I så fall vil skjermbildet se litt anderledes ut. Vi har ingen videoer som viser hvordan du gjør det fra telefon eller nettbrett, men kan gi deg veiledning pr telefon.
 • Hvordan kommer jeg til spilletreningen etter leksjonen?
  Svar: Du må aktivt melde deg på denne. Se videoen i lenken over om hvordan du melder deg på. Når du er påmeldt, vil du automatisk bli tatt til spillebordet når spilletreningen starter. NB! Du må ikke melde deg på en annen turnering e.l., for hvis du er opptatt med andre aktiviteter på BBO vil påmledingen din til spilletreningen automatisk bli kansellert.
 • Hvorfor ser jeg ikke chat-linjen?
  Svar: Noen ganger stiller ikke nettleservinduet seg inn med rett oppløsning. Da kommer chat'en under det skjermbildet viser. Løsningen er å minimere nettleservinduet (trykk på de to kvadratene oppe i høyre hjørne i nettleseren), og så maksimere nettleservinduet igjen (trykk på firkanten oppe i høyre hjørne av nettleseren. Da pleier nettleservinduet å justere seg til riktig størrelse.
 • Hvordan får jeg BBO på norsk?
  Svar: Det er innstillingene i nettleseren som bestemmer hvilket språk du får. Dersom du får teksten inne på BBO på engelsk eller annet språk, kan du "tvinge" BBO til å velge norsk språk. Via denne lenken får du BBO på norsk.