Adios Lillehammer!

Alle gode ting kommer til en slutt og med årets festival tok vi i helgen avskjed med Håkons Hall og Lillehammer for denne gang. Siden 2005 har Mjøsbyen vært en sentral arena for norsk bridge og årlig samlet tusener av bridgespillere. Høydepunktet var utvilsomt 2007 da vi feiret forbundets 75 års jubileum samt arrangerte Nordisk Mesterskap og deltakelsen i bridgefestivalen slo alle rekorder. Det var bl.a. flere deltakere i Håkons Hall enn det var i det Åpne Europamesterskapet i bridge i Tyrkia det året.

Adios Lillehammer!

Festivalen opplevde som forventet (Fredrikstadeffekten) en nedgang i deltakelse på litt over 10 % i forhold til i fjor – rundt regnet var det 2010 par som tok del i de ulike turneringene. Vi kan sammenlikne med Sverige og da ser vi at vi har litt å strekke oss etter – for rundt 7 400 par deltok i den svenske festivalen i Ørebro. Neste år slipper vi imidlertid at de to festivalene går på samme tid.

Teknisk gikk ikke festivalen helt på skinner i år og problem i BK2000 i tilknytning til to W.O.- par i siste sesjon i NM Mix par førte til at startposisjoner for siste runde ikke lot seg generere. Man antok at resultatene fra nest siste runde fantes i bridgematedatabasen, men det viste seg ikke å være tilfelle. Årsaken er så langt ukjent og et mysterium. Hvis dette hadde blitt sjekket med en gang, hadde det vært mulig å rekonstruere resultatene fra alle bord.

Ruter ble for første gang benyttet under festivalen – i kretsturneringene, IMPen, NM damer, NM par og NM monrad lag.

I kretsturneringene og i NM monrad lagde man ingen som helst problemer med Ruter, programmet fungerte helt perfekt.

I NM par og NM damer fikk vi problemer med at resultatlistene ved ny sesjon ikke ble korrekte. Slipper og privatprotokoller var korrekte, og resultatlistene ble korrekte så snart man hadde fått registrert resultater fra første runde i ny sesjon. Årsaken til dette problemet kjenner vi ikke ennå.

I NM Par hadde vi også et annet problem i sesjon fire, idet alle totalskårer var riv ruskende gale. Årsaken til dette lå i transporten av poeng fra sesjon til sesjon. Hver sesjon skåres som én turnering og totalpoengene overføres fra sesjon til sesjon. Her hadde en brukerfeil medført at poengene fra sesjon to ble summert to ganger. Feilen ble rettet etter fjerde sesjon, og etter dette fungerte ting som de skulle.

I IMPen ble totalskårene også feil etter runde ni. Turneringen ble opprettet på nytt på en ny PC og da var alt korrekt. Så feilen skyldtes åpenbart et problem i Windows, og hadde ikke noe med Ruter å gjøre.

Totalt sett var resultatoppdatering på nettet ikke tilfredsstillende.

Bridgebutikken på festivalen ble en suksess både med hensyn til omsetning og ikke minst som en miljøfaktor. Gøran og Sten som betjente salget hadde besøk av mange hyggelige mennesker som var interessert i å utvide sin bridgehorisont. Vareutvalget var litt utvidet i år med blant annet en god del amerikanske bøker som mange var interessert i. I tillegg var startpakkene med meldebokser, mapper og kort populære.


Håkons Hall

Norsk Bridgefestival er et gedigent opplegg og atter en gang vil vi rette en hjertelig takk til Inger Hjellemarken i spissen for en engasjert og meget dyktig stab. Mange av dere deltar år etter år og vi setter stor pris på at dere følger med neste år til Østfold!

Vår gode venn Rune Hauge fortjener også en hjertelig takk for sin fortsatte støtte. Norsk Bridgefestival ville befunnet seg på et annet nivå uten støtten fra Rune og vi er takknemlige for at Rune fortsetter som samarbeidspartner. Vår felles målsetning er å videreutvikle og gjøre Norsk Bridgefestival til en fest.

En nyinnkjøpt container, stappfull av utstyr, er i dag på vei sydover, og folkens – det er bare å sette av 3. – 11. august 2012 i kalenderen!  Vi er blitt møtt med stor entusiasme og engasjement fra Fredrikstad og med Kongstenhallen plassert ved spetakulære Gamlebyen, vil vi få en fantastisk ramme rundt de kommende bridgefestivalene. Norsk Bridgefestival kommer til å bli svært så synlig i Plankebyen og den store interessen levner ingen tvil – det kommer til å bli deltakerrekord og stor tilstrømning neste år! Forberedelsene er alt i gang, Per Nordland starter kortdubleringen alt på torsdag og sammen med Opplev Fredrikstad skal vi sørge for nye tilbud som gjør festivalen til en enda større opplevelse!

Til slutt – en hjertelig takk til alle dere som har tok turen til Lillehammer for å være med på årets bridgebegivenhet. Vi håper det ble mange trivelige opplevelser og til slutt gjenstår bare å si – ”Velkommen til Fredrikstad 2012!”


Gamlebyen i Fredrikstad