Arbeidet med å få Bridge-EM 2015 i Tromsø

NBF søker om å få Åpent EM og Ungdoms-EM i Tromsø i 2015. I tillegg vil det bli arrangert Internasjonal juniorfestival i forkant av EM, og det kan bli aktuelt å arrangere den norske bridgefestivalen i tilknytning til EM-arrangementene.

Arbeidet med å få Bridge-EM 2015 i Tromsø

Søknaden om finansiering av prosjektet «Bridge EM i 2015 i Tromsø» er oversendt Troms fylkeskommune og Tromsø kommune. Det er søkt om hhv 11 mill. kroner i offentlig tilskudd, bidrag med administrativ og annen arbeidsinnsats tilsvarende 2,2 mill. kroner og en kommunal garanti på inntil 1,2 mill. kroner.

Det er gjennomført en verdivurdering av konsekvensene av arrangementene for Tromsø-regionen. Basert på de estimater vi legger til grunn viser verdivurderingen at arrangementene vil generere minimum 55 mill. kroner til Tromsø-regionen. Dette viser at EM er et prosjekt som vil ha stor betydning både for bridgen men også samfunnet for øvrig.

Det å få på plass finansieringen er en nødvendig forutsetning for å inngå avtalen med det europeiske bridgeforbundet (EBL) om arrangementene. Forhandlingene mellom NBF og EBL er planlagt gjennomført i Lusanne den 21. februar neste år.

Fra det første EBL-besøket i Tromsø i starten av juni. F.v.: Generalsekretær Knut S. Brinchmann,
Tromsøordfører Jens Johan Hjort, EBL-president Yves Aubrey, president Jan Aasen,
fylkesråd Kari-Anne Opsal og avgått generalsekretær Rune Handal