Comeback for Jan Aasen

I tropisk hete var det over 60 deltakere som var samlet til et spennende Bridgeting på Gardermoen i helgen.

Det var en engasjert forsamling som diskuterte en rekke viktige saker med hovedvekt på handlingsplaner og økonomi samt at flere tema ble behandlet i egen seminardel.

Tinget var preget av optimisme, det ble lagt flere føringer for det nyvalgte styret og bemanningen ved forbundskontoret skal økes.

Størst spenning knyttet det seg til valget av ny president og Jan Aasen ble valgt med solid flertall. John Helge Herland fremla Valgkomiteen sin innstilling og samtlige kandidater ble valgt.

Comeback for Jan Aasen

Lørdag kveld ble også vårt fremragende landslag fra Bermuda Bowl 2007 hedret og tildelt en av forbundets høyeste utmerkelser - NBFs Hederstegn.
Avtroppende styre med Helge Stanghelle i spissen ble takket av til stående applaus for det gode arbeidet som er nedlagt de siste år.

I forkant av tinget knyttet det seg som nevnt størst spenning til valget av ny president. Valgkomiteen hadde i sin innstilling foreslått Jan Aasen som president og innstillingen var grundig diskutert rundt i landet. Kort tid før tinget lanserte NBF Oslo, i samråd med NBF Østfold og Follo - Ragnar Præstun som motkandidat.
På bridgetinget søndag fremla John Helge Herland Valgkomiteen sin innstilling hvoretter begge kandidatene ga en kort presentasjon av sine kandidatur. Fra begge leire ble det lagt vekk på, uansett utfall av valget - at man måtte tilstrebe samarbeid og arbeide til det beste for organisasjonen.

Selve valget ble gjennomført skriftlig, og Jan Aasen ble valgt til ny president i NBF med 37 stemmer mot 16, to stemmesedler var blanke.

Valgkomiteens øvrige forslag til styre ble klappet gjennom med følgende sammensetning. 

  • President: Jan Aasen, NBF Hedmark og Oppland
  • Visepresident: Per Watz, NBF Østfold og Follo 
  • Styremedlemmer:
    Inger Hjellemarken, NBF Midt-Trøndelag
    Sigmund Ivar Bakke, NBF Vestfold
    Allan Livgård, NBF Midt-Trøndelag
    Karl Olav Nybø Hansen, NBF Vest-Agder
    Oddrun Godejord, NBF Salten
  • 1. varamedlem: Asbjørn Anthonsen, NBF Øst-Finnmark
  • 2. varamedlem: Tulla Steen Lybæk, NBF Oslo
  • 3. varamedlem: Kristine Breivik, NBF Hordaland
  • Kontrollkomité:
    Øyvind Lydvigsen, NBF Oslo, leder
    Svein Parnas, NBF Oslo, nestleder
    Arve Farstad, NBF Oslo, medlem
    Gunn Helness, NBF Oslo, 1. varamedlem
    Anne-Lill Hellemann, NBF Oslo, 2. varamedlem
  • Disiplinærkomité:
    Lars Eide, NBF Hedmark og Oppland, leder
    Asbjørn Davidsen, NBF Hedmark og Oppland, nestleder
    Jørgen Petter Nermo, NBF Østerdal, medlem
    Dag Tore Røseng, NBF Hedmark og Oppland, 1. varamedlem
    Egil Andreas Berg, NBF Hedmark og Oppland, 2. varamedlem
  • Domskomité:
    Tolle Stabell, NBF Oslo, leder
    Annelise Asla, NBF Oslo, nestleder
    Sverre Johnsen, NBF Oslo, medlem
    Tor Gjone, NBF Oslo, 1. varamedlem
    Gaute Kolsberg, NBF Oslo, 2. varamedlem
  • Valgkomité:
    Jan Olav Røseng, NBF Hedmark og Oppland, leder
    Ingebrigt Jenssen, NBF Troms og Ofoten, nestleder
    Lisbeth K. Glærum, NBF Hordaland, medlem
    Arne Almendingen, NBF Østfold og Follo, 1. varamedlem
    John Helge Herland, NBF Rogaland, 2. varamedlem



Jan Aasen




Søndag ble også Styrets forslag til ny handlings- og økonomiplan behandlet. I tillegg hadde NBF Østfold og Follo nedlagt et stort arbeid og ga en flott gjennomgang av sine kommentarer og presiseringer til de fremlagte forslag. 

Etter bred debatt konkluderte tinget med at det nyvalgte Styret skal presentere en revidert Handlings- og Økonomiplan hvor føringene fra tingbehandlingen skal legges til grunn. Tinget var opptatt av at økonomien i forbundet må styrkes og økte rammene (kontingentsatser) i forhold til Styrets forslag. Tinget ønsket oppbemanning av kontoret, raskere fremdrift i flere prosjekt og tiltak og Styret vil fremlegge ett revidert forslag i løpet av oktober. De reviderte Handlingsplanene vil deretter stå sentralt på Kretsledermøtet i 2009. 

Bridgetinget valgte også å gi sin tilslutning til å gi økonomisk kompensasjon for tillitsverv i organisasjonen. Det er forståelse for at styre- og utvalgsarbeid er tids- og arbeidskrevende og kr 250.000 er avsatt til kompensasjon etter nye retningslinjer som vil bli utarbeidet. 

Under en hyggelig sammenkomst lørdag kveld ble Bermuda Bowl-laget 2007 hedret med en av NBFs høyeste utmerkelser. NBFs hederstegn ble i samsvar med statuttene tildelt av forbundet til medlemmer som utmerker seg internasjonalt med bra prestasjoner. Styret i NBF kan vanskelig se at noen internasjonal prestasjon kunne være større enn et gull i Bermuda Bowl og Bridgetinget ga sin fulle tilslutning. 

Hele laget, Geir Helgemo, Boye Brogeland, Erik Sælensminde, Ulf Tundal, Glenn Grøtheim, Sten Bjertnes (NPC) og Vegard Brekke (coach), ble dermed tildelt denne utmerkelsen. Tor Helness er ikke glemt, men han har allerede mottatt hederstegnet og vil få en passende oppmerksomhet senere. 

Hele laget hadde desverre ikke anledning til å delta og tildelingen vil derfor også markeres under årets Bridgefestival på Lillehammer. Til stede var Glenn Grøtheim, Erik Sælensminde, Sten Bjertnes og Vegard Brekke.

Hederstegnmottakere. f.v.: Vegard Brekke, Erik "Silla" Sælensminde, Glenn Grøtheim og Sten Bjertnes

Avtroppende styremedlemmer: Helge Stanghelle, Reidar Johnsen, Rolf L. Lerstbryggen, 
Jan Olav Røseng og Kenneth Syversen

Avtroppende president Helge Stanghelle

Randi Uttisrud framla en flott presentasjon 
på vegne av NBF Østfold og Follo