Damelandslaget 2010

Etter fin fremgang for det norske damelandslaget de siste årene, hvor bl.a.gullmedaljene fra Nordisk mesterskap i 2007 ble forsvart i sommer, går vi mot et interessant år også i 2010. Først og fremst er målet EM. (Det er forøvrig kvalifisering for VM 2011 - Venice Cup). Interesserte bes lese denne informasjonen og ta kontakt.

Damelandslaget 2010

I en periode etter sommerens mange mesterskap har etablerte landslagspillere og andre landslagsaktuelle damespillere vært noe overlatt til seg selv. Men det er notert bra med aktivitet, og mange gode damespillere ser ut til å være interesserte i å fortsette fremgangen sin. Vi går nå inn i en periode hvor UK vil følge opp spillerne, og også observere spillere med henblikk på uttak av lag til representasjonsoppgaver i 2010. Intensjonen er å innstille lag til EM ganske tidlig i 2010, senenst i februar. Det er muligheter for andre representasjonsoppgaver for de som blir tatt ut på EM-laget. Derfor inviteres damespillere som er interessert i å bli vurdert til å gi beskjed til undertegnede på E-post. . Ta kontakt så snart som mulig!
Dette gjelder først og fremst etablerte makkerpar, men det er også interessant å høre fra ambisiøse enkeltspillere som ønsker å satse, og interessert i å være med på opplegget.

Opplegget
Det vil fra min side som kaptein (og trener?) bli kjørt et opplegg fra nå i begynnelsen av november frem til EM-laget bli tatt ut, og et mer spesifikt mot det utatte laget fra det tidspunkt EM-laget er klart. Frem mot jul, og også en periode over nyttår er planen å spille faste damerelaterte treningskamper på BBO på onsdager. Det vil også bli arrangert kamper på andre tidspunkt, mest sannsynlig søndagskvelder. Til disse kampene vil vi invitere motstandere, fortrinnsvis sterk motstand, mens noen kamper vil gå mellom kun aktuelle damespillere. De som er med i opplegget vil per mail få oppfølgingskommentarer fra kampene. Det vil ikke bli kommentert for mye når selve kampene pågår da det forstyrrer for mye. Meningen er at disse kampene skal ha mest mulig form av å være "ordentlige" kamper, det gir best treningsverdi. Men oppfølging per mail vi som sagt skje. Dessuten vil de som er med å satse få tilsendt diverse oppgaver, diskusjonsgrunnlag osv. som er tilrettelagt spesielt for gruppen. Det vil også bli lagt opp til meldetrening for enkeltpar, men dette vil bli spesielt fulgt opp av meg når EM-laget er tatt ut. Likevel kan de som ønsker det bruke undertegnede både som diskusjonspartner per mail, og for spesifikt å spørre om ting dere som makkerpar lurer på osv. Alle henvendelser vil bli fulgt opp.

Dette treningsarbeidet vil skje som et tillegg til det dere selv gjør, for eksempel spesifikk meldetrening på egen hånd, vanlig spilling osv. Det henstilles at alle som ønsker å satse at dere spiller så mange turneringer som mulig, og fortrinnsvis så sterke turneringer som mulig. Det er fint om man spiller mye sammen med sin damemakker for å få makkerparet best mulig samspilt, men de er også greit og har god verdi å spille med andre, særlig gode spillere.

Det henstilles til alle som har ambisjoner om å ta kontakt med meg. For dere som bridgespillere kan det være både morsomt og givende, og ganske sikkert gi en positiv utvikling, selv om dere ikke blir utatt til oppgaver i 2010. På et lag er det jo plass til kun tre par.

Auckland, 1.november 2009
GeO Tislevoll (UK Norge Damer)