Femteplass til Norge i Amsterdam

Denne uka spilles White House Junior Internationals i Amsterdam. 24 lag fra 16 nasjoner deltar i årets turnering. Norge gikk til topps i fjor, og stiller dermed som regjerende mestere.

Det norske laget:
Harald Eide, BK Hein 46 - Christian Bakke, Bergen Akademiske BK
Tor Eivind Grude, Sømna BK - Kristoffer Hegge, Snåsa BK
NPC: Lars Erik Eide

Norge gikk kontrollert videre til A-sluttspill etter 3.plass i sin innledende pulje. Onsdag kjempet laget om en av tre semifinalebilletter i A-sluttspillet. Før siste runde lå laget på andreplass. Dessverre ble det stortap mot Danmark i siste kamp. Norge endte med det som nummer fire, og var første lag som ikke gikk til finalespillet.

Stillingen i A-sluttspillet

Snorre Aalberg har omtalt et knippe spill fra turneringa.

Skjærtorsdag har Norge spilt plasseringskamper om femteplassen, og sanket solide 54 VP på tre kamper. Dermed ble Norge nummer fem i årets White House Junior Internationals.

Polen og Sverige vant dagens semifinaler mot henholdsvis Tyrkia og Israel. Finalen kan følges på BBO fredag.

Resultater fra Norges innledende pulje

Resultatside med butler og totalstilling

Turneringsside med daglige bulletiner og sendeskjema for BBO

Turneringsformat White House Junior Internationals 2015
Turneringa innledes med seriespill hvor lagene er delt inn i to puljer med tolv lag i hver. Alle lagene i hver pulje møter hverandre i 10-spills kamper mandag og tirsdag.

Deretter går de seks beste lagene fra hver pulje videre til onsdagens A-sluttspill. Der møter man de seks beste lagene fra den andre pulja.

De tre beste lagene fra A-sluttspillet og det beste laget fra B-sluttspillet går videre til semifinaler som spilles torsdag. Finalen spilles fredag.

Det overføres en kamp fra hver runde på BBO.