Grasrotandelen

Nytt av året er den såkalte Grasrotandelen som starter opp 1. mars.  Bridgeklubber må først registrere seg i Frivillighetsregisteret og kan dermed få gleden av mye penger fra lokale medlemmer når de deltar i spill fra Norsk Tipping. For at klubben skal få nytte av Grasrotandelen fra oppstart, er det viktig at klubben har foretatt registrering i løpet av januar.

Grasrotandelen

Alle som spiller i Norsk Tipping får fra 1. mars mulighet til å velge et idrettslag eller forening som får inntil 5 prosent av spillinnsatsen. Grasrotandelen er derfor en god mulighet for klubbene til å skaffe seg ekstra midler til aktivitet. Grasrotandelen vil antagelig gi flere hundre millioner i året til det lokale frivillige arbeidet.

Brønnøysundregistrene er pliktig til å kontrollere alle innkomne registreringer før man blir godkjent i Frivillighetsregisteret. Dette er tidkrevende. Hvis din klubb ikke er registrert innen utgangen av januar, vil det være liten mulighet for at klubben vil være godkjent før grasrotordningen trer i kraft.

Den elektroniske registreringen i Frivillighetsregisteret startet opp 2. desember 2008 og er foreløpig lite benyttet.

Hos Brønnøysundregistrene finnes det en oversikt over hvilke klubber/lag som til nå er godkjent. Velg ”Rekreasjon og sosiale foreninger."

For mer informasjon se Frivillighetsregisteret - Grasrotandel

Her finner du også et særtrykk med informasjon fra Norsk Tipping.