Gratulerer Sverige!

Gratulerer Sverige med en fantastisk triumf i de 14. World Bridge Games i Lille i Frankrike som ble avsluttet i går! Polen ble utklasset i finalen. Monaco med Geir Helgemo-Tor Helness på laget som ble slått av Sverige i semifinalen, tok bronse etter å ha slått Irland. Våre gratulasjoner går også til Englands damelag og Ungarns veteranlag.

Allan Livgård forteller på telefon fra Frankrike:
Norge presterte klart bedre i Lille enn i EM i Dublin i juni - spesielt åpenlaget, men også damelaget - i et flott arrangement i en fin by.

Gratulerer Sverige!

14th World Bridge Games (2nd World Mind Games): Resultater. Bulletiner.

Christian Vennerød, npc Norge i åpen klasse:
Vi nådde vårt første mål: å nå sluttspillet, enda vi var i den puljen som de fleste anså som den klart hardeste. Vi kvalifiserte oss i tillegg til sluttspillet med god margin. Vår plass i sluttspillet var aldri alvorlig truet, og vi tålte å ligge i posisjon i hele seriespillet.
Vi glapp i starten mot Russland i åttendelsfinalen, men kom sterkt tilbake og lå jevnt med dem før de siste to av seks sesjoner. Dessverre glapp det da, noe som vi må tilskrive manglende rutine på dette nivået. Ikke manglende kompetanse, men evnen til å spille opp mot vårt beste i en slik lang match på 96 spill.

Allan Livgård, npc Norge i dameklassen:
Damelaget vårt spilte klart bedre i Lille enn i EM i Dublin i juni. Først og fremst gjorde laget mindre feil. Nå klarte ikke laget å kvalifisere seg til utslagsspillet, men det var små marginer. Slik det ble til slutt hadde faktisk Norge "matchball" i hver av de tre siste kampene der det ble klare tap. Ved å snu en av disse kampene slik at en hadde oppnådd 9 VP mer, ville vært nok til å avansere til åttendelsfinale. For å illustrere hvordan de små marginene kan snu opp ned på en kamp så var Libanon i en 7 ruter der de manglet D 10 8 6 4 i trumf. Slik kortene var så var det kun Dx som kunne gi vunnet spill dvs. 26-27 % sjanse, og slik var det selvsagt! Dette svingte 25 IMP hvis trumf damen ikke hadde fallt under Ess og Konge så hadde Norge vunnet 14 IMP i stedet ble det 11 til Libanon.