Gull til Norge med ruter 7

Gratulerer Norge U25 - Harald Eide - Kristian B. Ellingsen, Tor Eivind Grude - Erlend Skjetne med Lars Eide som npc og Vicky Chediak som coach - med seier i Nordisk mesterskap for junior nasjonslag. Det ble en meget dramatisk avslutning på mesterskapet i U25 klassen. Danmark ledet finalen med 6 IMP før kampens siste spill. Tor Eivind Grude tok beten med ruter 7 i lukket rom. I åpent rom vant Norge kontrakten. Dermed ble det 10 IMP til Norge og en knepen seier.

Nordisk mesterskap for juniorlag ble avsluttet på Rica Olrud på Hamar første påskedag. 9 lag fordelt på tre klasser deltok i mesterskapet. Norge vant den komplette Round Robin over 9 runder av 14 spill i runden som ble avsluttet på påskeaften, og vant dermed vandretrofeet NBU Junior Trophy for andre gang på rad. Se resultatene fra RR. Her er de tre beste:
1     139,20 Norge U25          Harald Eide - Kristian Barstad Ellingsen - Tor Eivind Grude - Erlend Skjetne
2     122,93 Danmark U25     Dennis Bilde - Emil Jepsen - Signe Thomsen - Rasmus Rask Jepsen - Majka Bilde - Peter Jepsen
3     117,37 Sverige U25        Ida Grönkvist - Cecila Rimstedt - Daniel Gullberg - Johan Karlsson - Simon Ekenberg - Simon Hult
Butlerpremier i RR: Overall (U25) – Majka Bilde – Peter Jepsen, Danmark, U20 – Christian Bakke – Espen Flått, Norge, Jenter – Maria D. Mortensen – Tilde Thorsen, Danmark

Finalespillet gikk over tre sesjoner av 14 spill hver påskeaften og 1. påskedag. Norge slo Danmark med fire IMP i U25. Sverige tok føringen fra start og vant klart over Norge i U20 mens Finland slo Danmark i kampen om bronsen. De norske jentene måtte bite i gresset i Jenteklassen, men ga danskene kamp. Før siste sett ledet Danmark med bare fem IMP. Full oversikt over finalene.

NBF sørget for et utmerket arrangement. Allan Livgård var mesterskapets dyktige turneringsleder. Are Utvik holdt orden på regnskapet og publiseringen av resultater på internett. Gerd Teigen sørget for at spillerne alltid hadde de kortene de skulle ha. Erik og Mats Eide tastet meldinger og kort på BBO bordene til alles tilfredshet. Kristoffer Hegge og Lars Arthur Johansenhadde ansvar for bloggen fra mesterskapet. Vicky Chediak har tatt en mengde bilder i tillegg til å være coach for både U25 og U20 samt nybakt mor for en søt liten gutt - Mateo (tre uker gammel). Bildene ligger på facebook.