Jr EM i Albena

Kun 3 og 4 kamper gjenstår for henholdsvis U25 og U20. U25 ligger på delt 6. plass etter et hardt møte med svenskene i torsdag. Finland og Ungarn venter fredag, før de møter lederne av turneringen, Israel, i siste kamp på lørdag. Det scores hardt i toppen hos U20, for U20 klatret kun én plassering på å score 59 VP på sine tre kamper torsdag, og er bare 3 VP nærmere målet om VM plass. 4 kamper gjenstår, og selv om det ser tungt ut kan enda mye skje kampen om VM-billettene.

bridge.no kommer til å følge utviklingen i mesterskapet med nye oppdateringer etter hvert som turneringen skrider fram.

Klikk på les mer for å følge saken.

Mesterskapssiden   -    Live oppdatering U25  - Live oppdatering U20

Jr EM i Albena

 


I dag blir det nordiske oppgjør i jr EM. U25 møter Danmark og Sverige. Kaptein Lars Eide vurderte før start alle de nordiske naboene til å være kandidater til å komme blant topp 6, med Norge som knapp favoritt. Kun 5 kamper gjenstår, Norge er på 5. plass og har 3 av lagene foran seg igjen. Se fram til en thriller!

Latvia hadde som nevnt overrasket stort i U20, men i går kom smellen og de datt til 8. plass - godt hjulpet av det norske laget som slo dem 22-8. U20 ligger 23 VP bak den magiske 6. plassen, men med 7 av 17 kamper igjen å spille ser det ut som Norge har et overkommelig program og har gode muligheter til å greie VM-billett. I dag venter Tsjekkia, Bulgaria og Russland. 


Mandag ble en tung dag for de norske farger. U25 scoret nesten middels på sine kamper, men gikk blant annet gikk på tap mot jumboplasserte Østerrike. Tirsdag ble det 13-17 tap for Bulgaria, men laget er fremdeles inne blant de 6 som får VM-billett. U20 fikk det som ventet tøft mot tre av forhåndsfavorittene på mandag, og med tap mot Danmark på tirsdags morgen har de falt til en 9. plass. Det er imidlertid tett som hagl i begge klasser, så lagene får bruke resten av tirsdagen til å hente seg inn igjen. 

Onsdag venter Serbia, Skotland og Ungarn på U25. Dette er tre lag som Norge har alle muligheter til å score godt mot. U20 får bryne seg på Italia, Skotland og et latvisk lag som har spilt overraskende bra.


 

Hele troppen samlet
     
   
     

Begge de norske lagene hadde en svært sterk dag søndag. U25 scoret hele 69 VP på sine tre kamper som må sies å være over forventningene selv mot forholdsvis svak motstand. I dag venter Hellas, Østerrike og Tyskland som alle ligger under middels. Israel innfrir forventningene og har til nå kun én kamp med under 20 VP.

U20 hadde en pangstart på mesterskapet med 22, 25 og 14 VP i sine kamper mot Israel, Tyskland og Nederland. Dette førte dem rett opp på 2. plass. Mandagens program ser tøft ut, mot Polen, Sverige og England. Om laget kommer ut i pluss i dag begynner det å lukte VM-billett.


 U25 slo Irland 24-6 i søndagens morgenkamp, og klatret med det opp til 4. plass. Det er imidlertid tett som hagl bakover, mens Israel, Italia og Frankrike har fått et lite forsprang.

Lørdag morgen spilte U25 uavgjort mot svakt plasserte Romania. Resten av dagen er fri, før de har alle muligheter til å klatre på resultatlisten på søndag mot Irland, Kroatia og Tyrkia.

 


Fredag er det Belgia, Nederland og England som står for tur for U25 i jr EM i Albena. Det ble brakseier til Norge mot Belgia i morgenkampen. Norge spilte jevnt og godt mot Belgia og satte 25-spikeren i kista på siste spill. I en velspilt kamp slo Norge Nederland 19-11 i andre kamp, og klatrer oppover resultatlista. Fredagens siste kamp endte 16-14 til Norge.

Etter et kinkig utspill leser Lars Arthur posisjonen godt for å bringe hjem 6 spar i dette spillet mellom Norge og Nederland (NB- .lin-fil, må ha windowsutgaven av BBO innstallert): Norge - Ned

  


Lars Arthur og Håkon in action
     
   
     

 

U20-laget startet sitt mesterskap på søndag med en sterk 22-8-seier over Israel, og leder i skrivende stund 40-0 (!) over Tyskland etter 5 (!) spill.  

 
     
   
     
  Fra venstre: Espen Flått, André Hagen, Ronny Jørstad (reiseleder), Christian Bakke, Håkon Brandsnes. Foto: Virginia Chediak  

 


Norge så lenge ut til å overkjøre Polen, men på de 6 siste spillene slo Polen tilbake og scoret hele 35 imp. Kampen endte da 46-44, eller 15-15 i VP til Norge. At det var krutt i kortene var det ingen tvil om, for det var større IMP-omsetning i mer enn halvparten av de andre kampene! 

 

 


Simonsen - Skjetne og Ellingsen - Eide spilte åpningskampen mot Italia. I en jevn kamp gikk Norge på tap (9-21), der de tre største svingspillene kom i spill 4 der Norge hadde et dårlig resultat i begge rom, spill 12 der den italienske spilleføreren gjettet rett i en knallhard soneutgang, og i spill 15 der Italia meldte og vant en shaky slem. Slemmen ble meldt ved 14 av 22 bord, og vunnet på halvparten.

 

Neste lag på programmet er Polen, et lag som har vært suverent gode i tidligere år, men som i år virker å stille med et noe svakere mannskap. Vi krysser fingrene for at Norge kan ta igjen noe av det tapte i denne kampen.

U25 før start
     
   
     

I sine to første kamper møter Norge Italia og Polen. Alle runder blir vist på BBO, og det blir sannsynligvis offentliggjort i bulletinen hvilke kamper som blir vist til en hver tid. Første kamp starter kl 0900 torsdag 14. juli.

 


 

         
Rutine og talent kan gi VM-billett  
         
   

Hva gjør lagene nå og fram til spillestart?

- I dag har vi satset på å lade opp og bli kjent i området og ellers lade opp best mulig til turneringen. Akkurat nå er vi på vei en tur på stranden, for det er fryktelig varmt og rommene vi har fått er uten air condition. Dessuten er de skitne og lukter kloakk, så rommene er ikke noe sted å være. I ettermiddag satser vi på å få litt kort i hendene og spille en liten lagkamp.

 
         
 

Hvordan har laget forberedt seg i forkant?

- Alle har jobbet hver for seg, og i tillegg har vi hatt et par felles sesjoner på BBO. Laget virker mentalt bra, og vi er optimistiske med tanke på mesterskapet.

Hva er lagets styrker?

- Juniorlagets styrke er erfaringen. De er gode håndtverkere med gode kvaliteter. På skolelaget er det mange talenter, men de er noe uferdige og variable. De presterte veldig godt i Nordisk, og hadde en god tone i laget som er alfa og omega for å lykkes i et slikt mesterskap. Dette laget kan godt overraske positivt.

Har lagene noen svakheter dere er oppmerksomme på?

- Her vil det være forskjell på parene, og ut fra det vi kjenner til kommer vi til å sette opp laget i forhold til motstanden. Noen av parene er veldig gode mot svak motstand, men mer variable mot sterk motstand. Parene vil selv være med på å bestemme hvem som skal spille de første kampene, men dette vil klart være med på å påvirke laguttakene.

Hva er ambisjonene for lagene?

- Primærmålet for begge klasser er helt klart VM neste år. For å greie dette må en vanligvis bli blant de 6 beste, selv om VM plass kun garanteres for de 4 best plasserte lagene. Vi har observert at det er noen færre lag i juniorklassen i år, samtidig som det er blitt flere lag i yngre junior enn i tidligere mesterskap.

I første kamp møter Norge Italia, Polen og Belgia. Hvordan vurderer du motstanderne og ambisjonene fra start?

- Vi spilte mot disse i White House junior i vinter, og Polen virker ikke så sterke i år som de har vært i tidligere mesterskap. Det er Israel som virker å være en klar favoritt til gullet.

Noen ord til slutt?

- Ikke annet enn at vi gleder oss som bare rakkern og tripper etter å komme i gang!

Norsk Bridgeforbund ønsker begge lagene lykke til!

 

 
         

Norges jr lag består av:

Håkon Bogen - Lars Arthur Johansen
Harald Eide - Kristian Ellingsen
Erlend Skjetne - Steffen Fredrik Simonsen

Kaptein: Lars Eide
Coach: Virginia Chediak

Norges lag i klassen yngre junior består av:

Christian Bakke
Håkon Brandsnes
Espen Flått
Tor Eivind Grude
André Hagen

Kaptein: Lars Eide
Coach: Virginia Chediak

Program.