Lær skvis på én time (og støtt jentelaget til VM Shanghai)

Sven-Olai Høyland, regjerende europamester i bridge, tidligere leder av bridgelærerutdanningen, og ikke minst kaptein for U26 jentelaget, har laget en videoserie som lærer deg skvis-teknikken fra bunnen av.

Lær skvis på én time (og støtt jentelaget til VM Shanghai)

Støtt VM-laget - jentene trenger 20 000

Jentene var opprinnelig ikke kvalifisert til deltakelse i VM. De endte plassen bak kvalifisering til VM i EM i fjor, og fikk først plassen da World Bridge Federation tildelte Europa en ekstra plass i VM. Jentene må betale en egenandel på 20 000 for å delta i VM for junior i Wuijang.

Høyland har laget disse videoleksjonene om skvis for å skaffe inntekter til jentene. Videoene ligger gratis tilgjengelig for alle som vil lære om skvis, men de vil sette veldig pris på et frivillig bidrag til reisekassen. 

Vipps til nummer 11161.

Merk betalingen med SKVIS. Vi foreslår et bidrag på 50,-, 200,- eller 500,-.

Har du ikke VIPPS? Du kan også betale inn på NBFs bankkonto nr 5002.05.01585. Merk betalingen med "SKVIS".

Lær SKVIS fra bunnen

Skvis kan for de fleste bridgespillere virke som en nesten magisk teknikk. Stikk trylles fram ut av tynn luft når motspillerne blir tvunget til å velge mellom to onder - å gi opp stopperen sin i den ene eller den andre fargen.   

Myten er at dette er en teknikk som er forbeholdt ekspertene. Høyland vil i videoserien lære deg hva du skal se etter for å kjenne igjen en skvissituasjon, hva som grunnforutsetningene for at en skvis skal oppstå, og han presenterer også noen øvingsspill.

På én time vil du ha lært å gjennomføre en skvis selv.

Her er skvistimen  

Leksjonen er gratis, men hvis du liker leksjonen håper vi du vil VIPPSE et frivillig beløp til nummer 11161 for å støtte jentelaget.

Presentasjon av jentelaget

Alle på jentelaget spiller i prinsippet samme system (med små avvik), og kan derfor enkelt spille med hvem som helst på laget. Det har de også praktisert i tidligere mesterskap. Startoppstillingen kommer til å være Sofie - Agnethe, Katarina - Thea H, og Ida Marie - Thea I. Grensen for å spille på U26W er 25 år, så Norge har et svært ungt lag med stort potensial for å utvikle seg videre.

 

Sofie Græsholt Sjødal (16)

Nesodden BK

OM SOFIE: Selv om Sofie er yngst på laget, er hun kanskje den mest rutinerte. Sofie har vært med jentelaget i hvert mesterskap siden oppstarten, og ble tidligere i år tidenes yngste sparmester.

Sophie begynte å spille bridge fordi begge foreldrene spilte og hun ville skjønne hva de snakket om, og nå kan hun ikke slutte. 

Med jentelaget har hun bronse i VM U25W, og gull i Nordisk mesterskap U25W.

 

Agnethe Hansen Kjensli (19)

Nesodden BK

OM AGNETHE: Agnethe er den på laget med kortest bridgeerfaring, men også den med brattest læringskurve akkurat nå. Har vært med i ett mesterskap tidligere, da mest for å lære. Spiller i Nesodden BK. Agnethe vil være én av juniorene dere kan låne som foreleser for å holde bridgekurs på skolene i vår/høst.

 

 

Thea Lucia Indrebø (19)

KGB Klyve-Gulset BK

OM THEA: Thea begynte å spille bridge som 13 åring sammen med sin far. Det som var ment som en useriøs hobby endret seg raskt da hun kom på juniorleiren og interessen skjøt fart. Hun er fra Skien, og studerer nå i Grimstad. Thea har det siste året vært foreleser på Spill Bridge 1 og Spill Bridge 2 kursene på BBO. Thea kom med på jentelaget til VM i Istanbul i 2014. I følge kaptein Sven-Olai er Thea den personen han kjenner som blir mest glad over å vinne.

Med jentelaget har hun bronse i VM U25W, og gull i Nordisk mesterskap U25W.

 

Thea Hove Hauge (20)

Os BK

OM THEA: Thea er fra Os i Hordaland, og studerer nå i Stavanger. Der har hun spilt med noen av kretsens flinkeste spillere, og tatt store steg i bridgen. Hun har nå begynt å vinne lokale turneringer i Rogaland. Thea er også en del av stammen i jentelaget, og har vært med fra starten.  

Med jentelaget har hun bronse i VM U25W, og gull i Nordisk mesterskap U25W.

 

Katarina Ekren (21)

Bergen Akademiske BK

OM KATARINA: Katarina ble tvunget av sin mor til å lære bridge i tenårene, med argumentet at "du MÅ prøve - hvis du ikke liker det, så kan du finne på noe annet". Katarina så seg ikke tilbake, og har spilt bridge (helt frivillig) siden. Katarina er fra Bergen, og bor og studerer i Hansabyen.

Katarina har VM bronse og gull i Nordisk med jentelaget. 

 

 

Ida Marie Øberg (16)

KGB Klyve-Gulset BK

OM IDA: Ida er debutant på jentelaget, men har fra før gull i Nordisk Mesterskap med U16-laget. Ida er fra Skien, og har sanket klubbpoeng omtrent fra sin første klubbkveld.  

 

Elisabeth Græsholt Sjødal (coach)

 Nesodden BK

OM ELISABETH: Jeg begynte ikke å spille bridge før jeg var 37, men det tok ikke lang tid før jeg var fullstendig hekta. Det var et snev av misunnelse på at min mann stadig ble bedt i sosiale lag med bridgespilling som gjorde at jeg en lørdag ble med og bakspilte de andre. Der og da bestemte jeg meg for at dette måtte jeg også begynne med.

Jeg har ingen ting med opplæring å gjøre, det overlater jeg til Sven-Olai. Jeg er mere en koordinator som tar meg av en del av det praktiske rundt laget. Det kan være alt fra hjelp til bestilling av flybilletter til å være den som finner frem paracet hvis noen blir dårlige under en turnering.

 

Sven-Olai Høyland (kaptein)

Bergen Akademiske BK

OM SVEN-OLAI: Har vært kaptein for jentelaget siden starten. Er regjerende Europamester i klassen Åpen lag. Uttallige NM-titler.

Sven-Olai bor i Bergen og er 1. amanuensis ved Høgskolen på Vestlandet. Han har tidligere ledet bridgelærerutdanningen i NBF. Sven-Olai har vært ansvarlig for nybegynnerkursene på juniorleiren siden 2012, og har tidligere vært kaptein for U26 laget.

Sven-Olai ble i 2014 kåret til Årets Bridgeildsjel.