Møte i Nordisk Bridgeunion

Forrige helg ble på alle måter en stor norsk opplevelse i Ørebro med Nordisk Mesterskap.

Møte i Nordisk Bridgeunion

Samtidig hadde de nordiske forbundene sitt årlige NBU møte og hovedsak på agendaen var Nordisk Standard. Prosjektet startet i 2008 og er nå fullført i samsvar med både planer og budsjett - en ”milestone” i det nordiske samarbeidet gjennom tidene. Når samtidig BBO Nordic på rekordtid er blitt verdens største bridgeklubb med over 3 600 medlemmer, så kan vi trygt karakterisere dette som en eventyrlig suksess. Planene for den videre utvikling av nettklubben ble diskutert og det svenske forbundet skal overta lederrollen etter Marianne Harding som går i permisjon fra 1. august.  Færøyene, Finland og Island er invitert til å bli med i prosjektet og viser stor interesse. Alle forbund anser at BBO Nordic må bli selvfinansierende og betalingsturneringer vil innføres samtidig som mesterpoeng, ranking og opplæring etc kommer i tiden fremover.

Opplegg og format for de nordiske mesterskap ble gjennomgått og revidert – spesielt med ønske om å unngår situasjoner som i påsken hvor NBF påklaget medaljefordelingen etter juniormesterskapet.

Det danske forbundet vil ha ledelsen av NBU de neste to årene med Stephan Magnusson (fra Styret i DBF) som nyvalgt president i NBU.

Presidenten i European Bridge League, Yves Aubrey – deltok også under deler av møtet og sammen med Jens Aucken redegjorde han for det som skjer i EBL. En rekke tema ble drøftet som utvikling av europeiske mesterskap, ungdomsarbeidet, EBL sine hjemmesider, markedsføring av bridge internasjonalt etc. Aubrey fortalte også at EBL ikke har mottatt noen henvendelse verken fra Monaco eller Zimmermann om etableringen av det nye nasjonale topplaget (med Helness og Helgemo)i Monaco. Uansett - eksisterende spilleregler for representasjon vil bli fulgt når de neste internasjonale mesterskap skal finne sted.

Nedenfor er bilde fra NBU-møtet – som man ser står ikke likestilling høyt på agendaen..