Sikter mot EM i 2012

Informasjon om landslagene i Åpen klasse og Damer fram til EM 2012
Da er uttaket av landslagene som skal representere Norge i Nordisk mesterskap for Damer og i Åpen klasse formelt uttatt og presentert, og vi ønsker begge lagene lykke til i Ørebro 27.-29.mai! I åpen klasse er det nå opprettet en landslagsgruppe bestående av fem par med tanke på å stille best mulig forberedt til EM i 2012. Tilsvarende skal gjøres i dameklassen også.

Sikter mot EM i 2012

Åpen klasse

Vi vil tro at de fleste bridgeinteresserte i landet er enige med oss i at landslaget i Åpen klasse ble svekket ved at Tor Helness og Geir Helgemo for framtiden er uaktuelle spillere på laget. Det blir vår oppgave å arbeide for at landslaget skal ha de beste forutsetninger for å komme tilbake i den posisjon det var i jubelårene 2007-2008.

Christian Vennerød har i den korte tiden han har vært landslagskaptein ikke bare vært opptatt av å innstille på hvilke spillere som skal representere under Nordisk Mesterskap, men også se framover for å finne fram til hvordan vi skal arbeide med landslaget i Åpen Klasse fram til EM i 2012. Hans innstilling har vært å danne en landslagstropp på ti spillere. Hensikten er at disse ti skal representere Norge i tiden fremover i ulike sammenhenger inntil seks av dem blir tatt ut til å representere Norge i EM i 2012.

NBFs styre har gitt sin tilslutning til denne tanken, og de spillerne som skal representere under Nordisk Mesterskap er derfor bare seks av de spillerne som er uttatt i landslagstroppen. De som er uttatt i landslagstroppen er:
Jan Tore Berg – Odin Svendsen
Boye Brogeland – Frode C Nybo
Thomas Charlsen – Thor-Erik Hoftaniska
Glenn Grøtheim – Ulf Tundal
Artur Malinowski – Arild Rasmussen 

I tråd med dette vil Jan Tore Berg – Odin Svendsen og Gjermund Rekstad – Petter Tøndel være representanter for det norske landslaget under Bridgefestivalen i Tallin som arrangeres samtidig med Nordisk Mesterskap. (Boye Brogeland er ikke tilgjengelig disse dagene). Rekstad – Tøndel er derfor et naturlig valg (ved siden av Berg – Svendsen) siden de var et av de tre parene på Vestfold som vant 1. divisjon (for øvrig sammen med Berg – Svendsen) litt tidligere i år. Jan Tore Berg vil være fungerende kaptein under turneringen i Tallin.

Dameklassen

Når det gjelder landslaget for Damer tenker vi i samme baner. Uttaket av bare 5 spillere til Nordisk Mesterskap røper vel også denne intensjonen. Disse spillerne ble altså foretrukket blant flere til å representere i Nordisk Mesterskap.

Det vil være opp til ny landslagssjef for Damelandslaget og UIV å komme fram til hvilke spillere som skal utgjøre poolen av spillere som er aktuelle på landslaget for Damer fram til EM i 2012.

Det blir altså mange spennende oppgaver å løse i tiden framover – både for spillere og ledere.