VÅRE BESTE MENN - EM GULL!!

Selv ikke Dan Brown i DaVinci koden kunne gjort det bedre. Du store for en thriller!!

Fredag morgen startet med solid (?) norsk ledelse foran Tyskland og flere nasjoner i godt slag ville slåss med Norge.

Fredag kveld var dermed Tyskland igjen i føringen etter at Norge gikk på en smell både mot Tyrkia og Israel.

Laget, anført av lagkaptein Sten Bjertnes - samlet seg mesterlig og i kampen mot Danmark gikk det etterhvert kun en vei. Etter 17 runder sto Norge med 299 VP, Russland med 187 VP og Tyskland med 286 VP, dermed var det hele klart - NORSK GULL .

Les alt om det historiske EM gullet i bloggen til NBF med Christian Vennerød som journalist

VÅRE BESTE MENN - EM GULL!!



Glade norske gutter etter at seieren var sikret!


Det er første gang i historien at Norge vinner Europamesterskap etter at vi fra før har 3 sølvplasseringer - Oslo i 1938 og 1969 samt Tenerife 2001.

Norge har dermed befestet sin posisjon som en stormakt i den internasjonale bridgeverden som regjerende europa- og verdensmestere for nasjonslag.

Vårt damelag , anført av GeO Tislevoll som lagkaptein, gjorde også en flott innsats og endte til slutt på 10. plass, og er dermed ikke kvalifisert for neste Venice Cup.

Våre veteraner med Erik Rynning som PC endte til slutt på 13. plass.

NBF planlegger velkomst for lagene når de lander på Gardermoen søndag 1330. Vi oppfordrer alle bridgeentusiaster til å delta og gratulere europamestrene. 

Styret i NBF ved presiden Jan Aasen har gratulert laget: 

"De beste gratulasjoner med en fantastisk innsats og med ett historisk europamesterskap. Dere har skapt alle tiders spenning og underholdning for tusenvis av bridgeinteresserte som har fulgt med dere i Pau. På vegne av Styret i NBF - de beste gratulasjoner med Europamesterskapet!"