Vil du delta som Norges representant under OL i Polen?

Styret i NBF har besluttet at det skal avholdes "amerikansk uttagning" for å avgjøre hvem som får representere Norge i dame- og åpen klasse i World Bridge Games ("Bridge-OL") i Wroclaw, Polen i september.  

Vil du delta som Norges representant under OL i Polen?

Spillesystem for den amerikanske uttagningen vil avhenge av antall påmeldte lag i klassen. Om antall påmeldte lag tilsier at det blir en kvalifikasjonsturnering, vil denne avholdes i langhelgen 5. - 8. mai på Bridgehuset i Trondheim.

Kvalifikasjonsturneringen som spilles i to separate klasser -  damer og åpen - vil starte Kristi Himmelfartsdag torsdag 5. mai og avsluttes senest søndag.

Spillestart torsdag kl 12:00.  

Påmelding: 

Påmeldingsfrist: 6. mars 2016 (vi ønsker tidlig påmelding slik at alle kan ordne seg rimelig transport så fort turneringsopplegget er klart)
Startavgift: kr 1.000,- per spiller. Hele startavgiften i den enkelte klasse går tilbake til det respektive vinnerlag for støtte til reise/opphold som dekkes i sin helhet av spillerne selv. NBF dekker startavgiften for lagene i dame- og åpen klasse i World Bridge Games og stiller med spillerskjorter som det er krav om at det benyttes under spilling. Ellers gjelder vanlige regler for internasjonal representasjon.

World Bridge Games for nasjonslag spilles over to hele uker i perioden 3. - 17. september 2016. Det skal konkurreres i fire klasser (kun et lag fra hver nasjon i hver klasse):

  • Åpen klasse
  • Dameklassen
  • Veteranklassen
  • Mix klasse

I den første uken av "Bridge-OL" spilles innledende runde i hver klasse. Utslagsrunder starter deretter lørdag 10. september (1/8-finale). Den andre uken er det parturneringer parallellt med at sluttspillet i lag spilles. Søndag starter par i alle fire kategorier. Disse er åpne, og det er ikke noen begrensninger på hvor mange par Norge kan stille med.

I veteranklassen har vårt gode lag som ble #5 både i EM og VM meldt sin interesse. Retten til å representere Norge i veteranklassen er utlyst. Se sak på bridge.no

Norge ønsker også å delta i den nye klassen for nasjonslag i "Bridge-OL" - mix-klassen. Dette fordrer at det er stor nok interesse for det blant våre beste spillere. Det er aktuelt å avholde amerikansk uttagning også i mix-klassen, men vi ønsker å vite litt mer om hvor stor interessen er. Interesserte lag bes derfor melde sin interesse på bridge@bridge.no innen 6. mars.