Her kan du spørre Boye..

Antall kommentarer: 14, Sider: 1

Hei Bjørn Børre.

Takk for hyggelige ord.

Jeg vet ikke hva dere gjorde på skolen der du vokste opp, men på Moi stod vi ved siden av pulten og sang "Alltid freidig når du går" før skoledagen startet. De skjønner neppe hva de har gitt seg i kast med her.

For videre spørsmål oppfordrer jeg å bruke www.bin.no. Jeg kommer ikke til å svare på flere spørsmål på denne siden, ei heller å på intervjuer med Snorre eller andre fra NBF. Regner med at det blir mye temperatur på Bridgewinners og andre steder framover.

Hei Boye. Aller først vil jeg takke deg for at du har baller nok til å ta dette opp. Det blir en tøff kamp, men jeg både håper og tror at du når frem til slutt. Å gi fra seg seieren i Springold fordi man mener lagkamerater jukser står det stor respekt av.

Stian. LOL

Når du har benekta tre hjerter med 1sp, må en nesten forvente at mennesker som kan sortere korta sine skjønner at det implisitt betyr at du har benekta fire.
Det skulle likevel ikke forundre meg om TL måtte dømt mot deg hvis hun hadde ropt. VI får begynne å alertere 1NT fordi det benekter åttekort ruter.

Nei, nå begynner vi med LUDO, folkens!!

Et eksempel fra sommerens EM. Board A Match

1kl *(2+)-1ru(=hjerter)
1sp* - 2ru*
2hj - 2sp
4sp - pass rundt
*1kl alertert som 2+
*1sp ble alertert fordi det benekter 3+ hj
*2ru alertert som XYZ

2hj meldte jeg med Kx i hj (veldig logisk), men ble ikke alertert. Resten var naturlig.
Etter spillet var ferdig kunne damen som satt på min side av skjermen, sur og gretten fortelle meg at 2hj skullevært alertert fordi det ikke visste 4kort. Hun fortalte videre belærende at hun ikke kom til å tilkalle turneringsleder denne gangen, men neste gang.................
Noen som har synspunkter?

Hei
Ønsker deg lykke til i denne kampen. Viser seg dessverre at en del nasjoner ikke klarer å drive på med konkurranse uten å være på kant med loven, eller de etiske normer som finnes. Bridge er bare en liten del av det, man ser det igjen i fotball, sykkelsport, langrenn osv. osv.
Når jeg ser slike spill som de Snorre beskriver som "Skandale1" og " Skandale 2" blir jeg litt sjokkert.
Blir også sjokkert når jeg ser at Lauria- Versace tilkaller politiet når Tor mister kløveresset, når han skal sake styrke..... Reglene for straffekort gjør vel at turneringsleder ikke kan dømme noe annet, uten at jeg kan de særlig godt

Hei Snorre.

Jeg konfronterte jukserne om jukset i Chicago. Jeg anmodet Lavazza-laget om ikke å spille mot dem i semifinalen. Jeg gikk til turneringsledere for å fortelle om jukset. Hadde jeg vært 99,9 % sikker, vet jeg ikke om jeg hadde turt å gå ut med dette. Det rammer jo de som blir omtalt vanvittig, i tillegg til at det er maktpersoner som kanskje ikke vil synes dette er helt greit. Men noen ganger må man bare stå opp for det man tror på. Min følelse av det jeg opplevde i Chicago og har opplevd i ettertid, er at jeg er vanvittig glad for at jeg vokste opp på lille Moi og lærte at man skal kjempe for alt hva man har kjært.

Hei Alexander.

Hvis alle (både spillere, nasjonale forbund og internasjonale bridgeorganisasjoner) har fokus på bridgens beste og samtidig tør å stå opp for dette, burde det være en smal sak å få et langt renere mesterskap enn på lenge i Chennai. Dette gjelder ikke mange par/spillere (kanskje bare ett par), men disse må selvfølgelig utestenges fra bridge samtidig som en VM-plass som har vært oppnådd på bakgrunn av juks må tas fra denne nasjonen. En helt opplagt reaksjon etter mitt syn.

Jeg fikk saken midt i fanget under Spingold, og har jobbet med den 24/7 etter det. Hvordan de som avsløres (og eventuelt deres sponsor) vil reagere på dette med tanke på rettssaker og annet, vet jeg ikke. Men for min del var det ikke noe alternativ å holde det skjult. Det står om framtiden for spillet vi elsker.

Jeg støtter kampen din, Boye. Likevel håper jeg du svarer på et noe mer kritisk spørsmål.
Rettspraksis både i Norge og i de fleste land i verden er at en hver tiltalt er uskyldig inntil det motsatte er bevist. I denne saken er det for det første ingen tiltalte og du har forhåndsdømt spillere og par alle vet hvem er.
Kunne du gått fram på en annen måte?

Hei Boye ,
Jeg syns det er veldig bra at noen endelig har GUTS til og ta tak i dette. Har sett så mye rart som skjedd gjennom årene ute i internasjonal bridge . Hvor det da har blitt feid under teppe. Husker veldig godt et eks. på dette på Bermuda,hvor du tilkalte TL og fikk dem å sette inn en som skulle følge med disse gutta. Og året etterpå var dem borte fra kartet. Ser også av diskusjonen på BW at borte i USA så ikke utspillet med på bridgematen i de store turneringene. Da blir jo det enda vanskeligere og ta juksemakerne. Når man ikke får satt opp en statistikk på dette. Uansett STÅ på Boye,få vekk de folka som jukser. Så håper jeg du ikke blir stående alene oppi dette.
Hilse Grimen.

Hei Boye!

Utfra hva jeg kan lese du skriver på bridgewinners så er dette en skikkelig stor sak. Da tolker jeg det dithen at det er mange gode spillere og lag involvert.
Det er bare 1 måned til Chennai. Ser at målsetningen din er at spillere og lag som du mener jukser skal utestenges før dette VM. Er det virkelig mulig å få til dette på så kort tid? Har du jobbet med dette lenge? Det mange ressurssterke mennesker i toppbridgen, og jeg vil tro det vil være voldsomt med "rettsaker" med tilhørende ankesaker i forbindelse med dette. Det er vel neppe mange av disse juksemakerne som vil legge seg flate og la seg utestenge uten kamp...?

Så til slutt noe på det mer personlige plan: Er du ikke redd for hva dette kan gjøre med din posisjon i internasjonal bridge? I tillegg til milliardbutikken BIN så er det vel bridgen du lever av. Hvis dette ikke skulle gå helt etter planen er det vel en fare for at du blir en "persona non grata" i miljøet?

Lykke til!
Alexander

Hei Tore.

Jeg har sett ekstremt lite juks i min bridgekarriere. Hvem vet, kanskje har jeg blitt jukset/lurt langt flere ganger enn jeg har oppfattet, men jeg tror det ødelegger ens eget spill om man blir bortimot paranoid om hva motparten har i gjære.

Når man har en logisk tilnærming til bridge og spiller mot spillere på ens eget nivå, er det ikke så vanskelig å avdekke eventuelt tvilsomme varianter. Man kjenner til hva motparten normalt vil foreta seg, og gjør de noe annet, spesielt om dette andre har en uovertruffen treffprosent, skjønner man at man har blitt lurt. I Norge kan jeg ikke huske at jeg noengang har blitt utsatt for noe slikt, og jeg tror faktisk at vi har en litt annerledes tilnærming til spillet enn spillere fra enkelte andre nasjoner.

Bildet er selvfølgelig ikke svart-hvitt, og juks er fortsatt begrenset også internasjonalt. Men hvis man først oppdager bridgens form for doping, må man stå opp for hva som er rett. Alternativet er at spillet vi elsker korrumperer innenfra.

Hei Snorre.

Jeg følte det var kritisk å komme ut med historien for få noe til å skje før VM i Chennai. Det er fortsatt målet mitt at det mesterskapet skal være blant de reneste vi har sett i bridgehistorien. For at dette skal kunne gå, må ACBL, EBL og WBF komme til enighet om å kaste ut juksemakere øyeblikkelig og erstatte eventuelt diskvalifiserte lag. For at disse organisasjonene skal få litt tid til å vende på seg og forhåpentligvis gjøre det som vil være bra for bridgens framtid, venter vi litt lengre med publiseringen av bevisene (spillene).

Hei Boye, får inntrykk av at du har observert juks en stund, kan du huske når du begynte å legge merke til dette? Begynte du da å dokumentere eksempler? Ser du det samme i Norge? Denne hendelsen det snakkes om nå er sikkert bare en trigger for at du nå tar opp kampen, er dette noe du har tenkt på en stund i forkant? Jeg stiller mange spørsmål, men forventer ikke at du har tid til å svare på alle. Lykke til i det jeg oppfatter som et viktig arbeid! Vh Tore

Sist jeg snakket med deg, fikk jeg inntrykk av at du ikke kjapt nok kunne få komme ut med et betydelig antall spill som en gang for alle ville bevise at kjente par ikke spiller rent.
Er det noe spesielt som gjør at du nå velger en litt annen tilnærming?

Logg inn for å skrive kommentarer.