Verdensrekord i fordeling?

Det er ingenting som er rett eller galt på slike spill. 4sp var en populær åpning. Jeg hørte om flere som åpnet med Ekrens på hånda, 5-10hp og minst 4-4 i major. Det stemmer jo forsåvidt.


De som hadde EKRENS på systemkortet fikk hopp i hjerter fra makker. Da var bare å gjettte hvor mange trumfhonnører makker hadde. Tre par meldte storeslem, et av dem til og med redobla.

________________________________________________________________________

Spill mottas med takk

Har du spilt med eller mot fine eller morsomme spill, vil jeg gjerne ha et hint. Han du sett ting på BBO som bør referes, er jeg glad for det også.

______________________________________________________________

Hverdagsproblem

Hva melder du med øst sine kort andre gang? 2hj eller 3ru?

 

______________________________________________________________

Hordaland med suveren ledelse

 

___________________________________________________________________________

I andre divisjon leder:

Lillevik i 2A
Fodstad i 2B
Smith i 2C


Resultater i meyen til høyre.

Motspill fra helvete

Jeg har vært snill med kaninen i mange måneder. Sist jeg skrev noe ufordelaktig om han, var fra NM i Sandefjord med tittelen "Meldingsforløp fra helevete", der han i et spill hadde ni eller ti stikk i kløver. Etter å ha åpnet med en 8-12 NT, viste han kunstene sine og valgte heller å lande i 2hjx på 3-2 tilpass for den nette summen av -1100.

I dagens Seriemesterskap leverte kaninen og makker motspillet under. Et eneste dekkende ord, "X-FILES". Det er Christer Kristoffersen som har fortalt meg om spillet og han er vanligvis til å stole på. (Spillstensilene er ikke publisert, så småkorta er ikke riktig. Det er ikke så viktig)

Jeg vet ikke meldingsforløpet, men Brekka - Høiland satt ØV mot Hoftaniska - Charlsen NS. Kontrakten var ikke mindre enn 4sp med syd som spillefører. Ruterdamen ut til esset og så to ganger trumf. Kløveresset og mer kløver. Jeg vet ikke om det var Tom eller Geir som satt øst, men han la i alle fall en liten kløver andre gang. Han ønsker ikke å være inne for å måtte åpne hjerteren. Han visste ikke hvem som hadde esset.

Under over alle under vant syd med kløver 9. Enda mangla det et stikk. Hjerter til syveren og knekten. Nå kom det en liten hjerter opp igjen. (kongen hadde være en anelse bedre) Tieren i syd og vest vant med esset. Han spilte ruterdamen til kongen. Mer hjerter og øst blødde inne på kongen. Han hadde bare kløver igjen og måtte avslutte med fargen til dobbeltrenons og hjertertaperen forsvant.

10 stikk mot lederlaget. Hordaland har helt sikkert spilt bra, men sånn flaks som dette er det ikke mulig å ha.

_____________________________________________________________

 

Hordaland eller Hauge?

To av de største favorittene leder etter to dager, mens Østfold ligger på bronseplassen. Det er alltid tett mellom båtene i dette mesterskapet, så mye vil skje enda. Den største skuffelsen for meg er Møre og Romsdal. Berseth - Ekren har i følge bulteren levert, mens de andre to parene på laget har underprestert.

Litt taktikk og litt teknikk

Det blir mange spill med meg selv og mitt lag når jeg skriver i helga. Det er fordi jeg snakker ikke med særlig mange andre før spillinga er over. Til uka skal du få fine prestasjoner av de andre. Her er jeg godt fornøyd med min egen taktiske vurdering.


Ingen grunn til å legge fram meldingsforløpet, fordi jeg havna i 6NT i syd etter å ha åpna med 1NT og etterpå benekta major. Vest ønsket ikke å starte med hjerteresset, så det kom kløver ut. Jeg tok for begge honnørene og fortsatte med tre ganger spar. Øst hadde en kløver å kvitte seg med og jeg kasta en ruter (!). Det ser kanskje litt rart ut, men jeg har ikke bruk for mer enn fire stikk i ruter for å vinne mine tolv.
Det skjedde akkurat det jeg håpa når også øst kasta en ruter på den fjerde sparen. Han ville gjerne beholde hjerterkongen og kløveren vissta han at han måtte holde. 12 stikk.

Spillet er faktisk veldig interessant teknisk også. La nå øst beholde alle fire ruterene sine, men det betyr at han må kaste begge hjerterne. Jeg spiller meg fram til denne stillingen:

På den siste sparen kaster øst en kløver og jeg kaster kløver 7. Ruter til EKD og hjerter mot bordet. Hjerter dame vinner det tolvte stikket.

Legg merke til at denne spilleføringen vil virke hver gang øst har begge minorholdene og en hjerterhonnør. Har han ikke ess eller konge i hjerter, tror jeg vest ville funnet det beitende utspillet. :-)

Erik Berg og Steffen Fredrik Simonsen har starta formidabelt med 56.8 VP av 60 mulige på de tre første kampene.

Bridge er ikke alltid rettferdig

Ann Karin og Marianne var lei seg for at de ikke kom i 7kl. Det var helt til de så kortene. Jeg synes oppriktig synd på Karl Morten Lunna og John Vegard Aa som fant den fine storeslemmen. Helt til det kom spar ut.



*) 2NT viser kløver. Enten sterk eller spill mot 20-21.

PS: Jeg synes ikke så VELDIG synd på dem, men det ser fint ut å skrive sånt.

________________________________________________________

                                          Frank og Johnny har starta fint for Vest-Agder.

"Bridge er blitt hobby nummer to"

Per Egil Westin er ØIF Arendal sin største fan. "Svermen" er navnet på supporterklubben til Norges for tiden beste håndballl-lag. "Jeg blir som et barn på kamp", forteller Per Egil. Han har hatt bridgepause fra divisjonen i noen år, men når Arendal BK rykka opp i fjor, sa han ja til å stille igjen. Makker er Petter Lindqvist. Laget hadde en god start med en klar seier over Hornslien.

"Det er ikke to apekatter i samme spill"

sier Odin Svendsen titt og ofte. Med det mener han vel omtrent at når det skjer noe galt, er det som regel den ene i makkerparet som kunne/burde gjort en bedre innsats. Ann Karin Fuglestad og Marianne Harding deler skylden etter første kamp i Seriemesterskapet.

Roundplayed

Vi har sjelden blitt så rundspilt som mot Hordaland i åpningskampen i 1.divisjon. Erik Berg og Steffen F Simonsen gjorde ikke en feil, Thomas Charlsen var magisk, mens Hoffa hadde færre dårlige valg enn vanlig. Da blir det grisetap.
De fleste hadde +420 på sin slipp NS i spillet under. Mot meg åpnet Hoffa i øst med 3sp og Thomas i vest løfta til 4sp. Uansett hva jeg gjør i nord, så er det et stort tapsspill. Jeg valgte å doble og jeg har stor forståelse for at makker i syd trodde jeg var blakk i spar og derfor tok ut. Vi hadde ingen spillbar kontrakt på 5-trinnet. Jeg budre kanskje passa over 4sp, men det blir heller ikke +420.


_________________________________________


"Alle" melder inn 3hj/4hj i vest og da er nord fort med til 4sp. Etter 2NT klarte ikke jeg å se at det var vi som hadde høyeste kontrakten. Håkon kunne kanskje dobla 3NT, men da tar vest ut i 4hj som er en beit. Skulle vi da ha klart å melde 4sp? Tre hvite beiter i 3NT var godt minus på butleren.

___________________________________________________________

Har de sett i korta?


Hoffa i øst åpner med 1NT (?) og blir der. Håkon Bogen finner et glimrende utspill med spar 3 til dame og ess. Så kløver til kongen (!) og en liten kløver. Håkon vinner og skifter ikke unaturlig til hjerter. (Ruter hadde aktuelt vært bedre) Jeg vinner i nord og fortsetter med spar 10. Den står også og nå er fargen blokkert. 9 stikk
95 av 100 andre hadde spilt kløver til tieren i stikk to og da hadde det blitt minst fem stikk mindre i 1NT.

En får bare erkjenne at de er bedre enn oss.

___________________________________________________________________

Ikke legg ut kortene før runden er ferdig?

Det er ingen som jukser i Norge, men jeg synes kanskje ikke det er greit å publisere kort som ikke er spilt. Med LIVE oppdateringa i Seriemesterskapet legges kortene ut i det øyeblikket et bord har spilt spillet. Det er i alle fall ikke vanlig andre steder. Å publisere scoren er ok, fordi det er moro å følge med utviklingen i kampen.

Eller?

__________________________________________________________________________

Kongeutpill av kaninen

Se på NS sine kort og prøv å gå beit i 6ru med en normal spilleføring? Du oppdager sikkert at det ikke er mulig, fordi alt sitter greit. Men kaninen i vest fikk inn en beit likevel!


Nå kan du gjette hva han spilte ut i vest? Joda, han startet med hjerter konge (!) og nå dukket det plutselig opp en ny plan. Hjerterdamen ga et avkast for en spar i bordet og så kunne en vrenge kløverkappen. Syd tenkte sikkert at en mann som i desperasjon spiller ut en løs konge, må ha et vanskelig utspill. For eksempel sparesset og kløverkongen. Du skjønner sikkert at øst tok beita med kløverkongen og sparesset.

Flaksekanin!!

 

Seriemesterskapet i helga

Sportlilg er dette årest høydepunkt, i alle fall for meg. De ti beste lagene i Norge møter hverandre over 28 spill. Du kan følge resultatene via resultater i margen til høyre.

Det sendes selvsagt på BBO og nytt av året er LIVE VIDEO fra livebridge.net. Bra!!

Jeg spiller selv i helga, så det blir ikke veldig mye oppdatering. Noe kommer, så det er bare å følge med. Nils Kvangraven oppdateres også sin side.



________________________________________________

Klubber og enkeltspillere går foran

Nå går de beste polske spillerne mot sine egne og innrømmer egnetlig at de ser at Balicki - Zmudzinski har jukset. Video er ubarmhjertig avslørende og når spillere ikke klarer å jukse "bedre", er det ingen vei tilbake. Det er mange som sitter hoderystende i dag og ikke kan forstå at dette ikke ble oppdaget tidligere.

Jeg snakket med Boye her om dagen og han sier at den store frykten i forbundene er at rike aktører setter advokatene sine på saken og da kan helvete være løs. Hva skal et lite, fattig forbund som feks EBL stille opp med i en eventuell sivil rettsak hvis milliardærer besttemmer seg for å ta parti med de anklagede? Boye sier at dette har vært frykten i mange år og helt sikkert en en viktig årsak til unnfallenheten fra lederne. Skulle mot formodning f.eks Fantoni-Nunes vinne fram i en rettsak, kan hele organisasjonen vår bli slått konkurs ved et sivilt søksmål.

Vi kan ikke håpe annet enn av rettferdigheten seirer og at de som har fått tildelt dommerklubbene kjenner sitt ansvar. Makt og penger må aldri vinne over sannheten.

_______________________________________________

The Polish aftermath of Kit's B-Z analysis

1. AZS Wroclaw has decided to withdraw from ECC. (I underscore: this was the club and the players decision, not PBU's).

2. Mariusz Puczynski, who was a member of Polish national team on European Championship in 2004 (Malmoe), has declared that he's renouncing the bronze medal - because it was won with a team including B-Z.

 

Her er det polakkene er beskyldt for

De forteller om styrken på hånda ved hvor nærme eller langt fra den forrige meldinga de legger meldelappen. Her kan du se at Balicki "oppdager" at han har lagt den andre passen for langt fra den første. Derfor flytter han den mot venstre. Han hadde aktuelt bare 6hp og altså ikke i det øvre skiktet av en passet åpningshånd. "Ikke balanser, makker.." (Klikk på bildet og se 41:39)

Blackwood

Jeg er ikke den som orker å sette meg inn i nye konvensjoner hele tiden, men her fikk jeg bevis for hvorfor noen endringer er til det bedre. 2hj viser fem kløver og minst invitt. 2sp viser hold og krever til utgang. Så en glimrende splinter fra Nils og jeg fulgte opp med å vise min single hjerter.



Dere som ser alle kortene melder Blackwood på syd sine kort fordi 12hp og tre esser gir tretten stikk. På den annen side tåler du ikke svaret ett ess, 5ru. Derfor valgte Nils litt forsiktig å cuebidde 4sp, men nå måtte nord gå ned i 5kl. Pass rundt.

Det er noen par som bytter om 4sp og 4NT når kløver er trumf. De kunne spurt etter ess med 4sp (!) og DA hadde de tålt svaret et ess.

Kanskje jeg også skal prøve 4sp som Blackwood?

__________________________________________________________

Tøft av Kjetil Myhre

Vi spilte rundekamp mot Flekkefjord i går og i dette spillet kjente jeg rødmen komme skyllende.

Nils spilte ut kløver konge til esset. Så tre ganger hjerter og da la makker spar to fulgt av spar knekt. Tror du ikke kjeltrningen fra Flekkefjord dro ruterdamen fra bordet! Jeg  brukte lang tid og måtte til slutt bestemme meg for hva sparknekten i stikk tre viste. Hvis han mente å vise ruteresset, ville det vel vært mer naturlig å legge den første gang i stedet for toeren?. Jeg trodde mest at spillefører hadde EKn(x), sånn at jeg ga bort et overstikk ved å dekke. På den annen side hvis makker hadde ruterknekten og spillefører Ex, ville de ledd hele veien fra Kristiansand til Flekkefjord av meg.  Det hadde vært vanskelig å forsvare å ha lagt liten. Kongen og esset falt på hverandre.

På den annen side er det mye som tyder på at spillefører har minst tre ruter og da koster det ikke noe å legge liten ruter første gang, selv om makker har knekten.

Uansett tøft spilt av Kjetil Myhre.