Egil og Marianne Homme vant Myrabeiten
RESULTATER
________________________________________________________________
RESULTATER
________________________________________________________________
i Rubbestadneset sin Maiturnering. Hyggelig å se at Jon Sveindal tar medaljer!!
RESULTATER
Arkivfoto av vinnerne. Det ser ut som Paul og Jan har klippekort på å vinne denne turneringa.
Det blir kanskje mange historier om de samme personene (Jeg vil GJERNE ha innspill fra ting som skjer rundt i landet), men denne må jeg nesten fortelle. Det handler om vår kjære Klukken som spilte den samme turneringa som meg i går. Først ber jeg deg se på NS sine kort.
Ved mitt bord åpnet makker Roald Mæsel med 2NT (20-21) og jeg passet i nord. Om det er rett eller feil vet jeg ikke, men vest må fakstisk spllle ut kløverkonge (!) for å beite 3NT.4sp kan også fort vinnes.
I pausen traff jeg Klukken og spurte om han kom i utgang. Svaret ser du over. Syd åpnet med Multi 2ru (svake 2 eller en20-21 NT). Nå kom ØV (!) i 3NT på sine 16 honnørpoeng tilsammen.
_______________________________________________________________________________
Hvilken bokstav skal stå på spørsmålstegnet sin plass? Har du sett denne før, er det fint om du venter med å svare. Kanskje du og fruen kan ta en konkurranse om hvem som ser løsningen først? Jeg skal gi deg et hint og det er omrent det samme som i bridge. "Det enkle er ofte det beste"
______________________________________________________________________________________
Av Christian Vennerød
Hei Snorre
NBF har satt av kr 10 000 til laget, og de deles likt på alle som må fly – med kr 2000 pr person.
Selv kommer jeg ikke til å delta som NBF, først og fremst fordi selve landskampen er en kort del av arrangementet. Frank blir derfor playing captain.
Hilsen Chistian Vennerød
______________________________________________________________________
______________________________________________________________________
Min kommentar:
Siden jeg har denne bloggen er det min "oppgave" å kommentare ting som skjer i norsk bridge. På den ene siden har jeg etterlyst internasjonal matching, så det at Christian og Frank har fått til en kamp mot flere av de aller sterkeste polske parene, er bra. La oss håpe at dette er starten på noe.
Jeg kan ikke la være å kommentere underlige valg som taes av NBF, eller de som NBF har pekt ut. Dette startet kanskje som en treningskamp for landslaget, men nå har det egentlig ingenting med landslaget å gjøre lenger. Ingen av parene som skal spille i Polen er i landslagstroppen og Vennerød selv har vært tydelig på at de parene han tar ut hvert år, er de parene det skal satses på. Ja, det har vært mange forfall og det sier vel egentlig noe om at en 64-spills lagkamp mot et polsk lag ikke blir prioritert av de aller, aller beste. Ikke en gang landslagskapteinen finner det verd å bruke tid. Hvis jeg har forstått rett, er det aller meste at denne turneringa den ordinære polske bridgefestivalen i Poznan.
Poenget mitt går på at NBF ikke hadde råd til å sende mer enn to par i hver klasse til Nordisk på Færøyene. Da er det underlig at NBF finner 10.000,- til fem spillere som etter min mening burde dekket dette selv. Jan Tore Berg og Per Erik Austberg må betale sine egne utgifter til Nordisk, mens Johnny Hansen, Kristoffer Hegge, Tor Eivind Grude, Thor Erik Hoftaniska og Silla får kr. 2000,- hver.
Småpenger, men rart.
____________________________________________________________________
I dag fant jeg denne siden og har du fritidsproblemer og er bridgeinteressert, er problemet løst.
______________________________________________________
Jeg: "Hallo, det er Snorre."
Telefonen: "Hei, det er Christian Vennerød her. Jeg så du og kaninen knuste Ligvård-Aa-Berg-Austberg i kveld på BBO. Beklager, Snurr, men jeg kan nok ikke ta dere ut landslaget, men det er notert i boka.."
Jeg: "Det er greit, Christian. Jeg skal sykle ritt den helga Nordisk er, så det hadde ikke passet uansett. Gjerne en annen gang."
Telefonen: "God tur."
_______________________________________________________________________________
I all beskjedhet hadde vi massiv hjelp av Kvangraven - Lie. HER ER HELE KAMPEN og under er Nils magisk, rett og slett.
Det ser unektelig som er det to hjertertapere, men se bare !! Nils stjal utspillet og tok ut trumfen. Så hjerter til nier og tier. Inn i bordet og hjerterdamen derfra. Hadde min makker spilt sånn, ville tårene kommet!! |
||
_______________________________ | ||
Spilleplan? Du får hjerteresset ut og skift til ruter. Den lasjer du og stikker neste. Tar du EKD i kløver eller kapper du den ene veien? Dette er rein matematikk, og HER KAN DU REGNE SELV |
||
Vinneren av det amerikanske mesterskapet spiller for USA2 i neste års Bermuda Bowl. HER ER LINK TIL RESULTATSIDEN.
I farten husker jeg ikke hvordan USA 1 velges, men det kan sikkert en av dere lesere fortelle meg.
____________________________________________________________________________
Av Christian Vennerød
Hei Snorre
Det er nå klart at Grude – Hegge tar over plassen i landskampen mot Polen i sommer. 3-7 juni
Opprinnelig var jo Berg – Simonsen tatt ut til å spille, men så viste det seg at Erik ikke kan fordi det blir et fellesarrangement på jobben hans i denne perioden, og han må være med på det.
Ingen av de andre i landslagstroppen kunne stille i stedet midt på sommeren, og da var det jo veldig hyggelig å få ja takk fra våre juniorverdensmestre, slik at vi får se hvordan de kan gjøre det med seniorflagget på brystet.
En av grunnene til at Tarjei og jeg har strukket oss litt for å få til dette arrangementet, er at spillerne på åpne landslaget i EM i Kroatia uttalte at de helst ville spille mot lag som ikke er fra Øst-Europa. Det er altså et klart behov for å trene mot lag herfra, og Polen har nok det sterkeste laget vi kan trene mot. De stiller trolig med tre verdensmesterpar. Hvis vi gjør vårt til å sette farge på denne kongressen, kan vi bli invitert på nytt, kanskje som et årvisst arrangement.
Vennlig hilsen
Christian Vennerød
________________________________________________________________________________
Når jeg har skrevet om analyser for å finne et bestemt kort, er jeg alltid på jakt etter å finne ut om hvor mange "ledige" plasser hver av de to motpillerne har. Hvis den ene har åpnet med 1sp som viser femkort, er det maks åtte ledige plasser hos han. (13-5 = 8). For hver gang en motspiller følger farge, er det en mindre ledig plass.
Et manglende kort, er statstisk oftest å finne hos den motspilleren som har fleste ledige plasser (ukjente kort). Dette regnestykket er selvsagt ikke så enkelt, fordi det er mange andre faktorer som spiller inn. F.eks vil den motstander som f.eks har åpnet, normalt ha minst 10hp. Hvis din side disponerer 30hp, vil du med 99 % sikkerhet vite at den manglende damen befinner seg hos åpneren. Hvis makkeren til åpneren har passet og allerede vist en honnør, vet du at han neppe har en til.
Kristoffer Hegge kommer med et innspill til og jeg må si at den måten han ressonerer på, har jeg ikke tenkt på før. Umiddelbart skurrer det litt, men det er ikke første gangen mine analysemetoder viser seg å være verken den beste eller nest beste. Interessant å se at et spesifikt kort i en forsåvidt uinteressant farge kan påvirke hvordan en best spiller for å finne en manglende dame i en annen farge.
Av Kristoffer Hegge
HER ER ANALYSEN
har vært en populær turnering de siste årene. I år spilles turneringa lørdag 13.juni.
INNBYDELSE
____________________________________________________________
Jeg har spurt Peter Marstrander om hvordan stemningen er i Nordens Paris med tanke på det kommende EM. Her er en kort meddelelse:
Hei Snorre
Dette er jo et "joint venture" mellom EBL, NBF m prosjektleder og lokale frivillige. Det er prosjektleder Rune Kufaas som antagelig har best oversikt, selv om vi får løpende informasjon underveis. Lokale frivillige trenges til å gjøre rigging og annet forarbeid, arbeide under mesterskapet bl a med kantinedrift, og nedrigging etter endt turnering. Pr i dag har vi ca 40 lokale frivillige som skal jobbe uten lønn på dugnad, men vi vil gjerne ha flere. I tillegg stiller NBF og EBL med folk som skal ta seg av de mer profesjonelle arbeidsoppgavene.
mvh Peter
_____________________________________________________________________________________
Da gjenstår det bare en ting folkens. Meld dere på!!
Når vi spiller i klubben, er det nesten ingen som bryr seg særlig om å følge reglene for hva som er lov og ikke i bridge. Sånn må det nesten være, fordi i klubben er det sosiale aspektet minst like viktig som selve konkurransen. Mot en fersk spiller vil vi de fleste av oss ikke håndheve en revoke eller hvis han spiller ut fra feil hånd, smiler vi og ber makkeren hans begynne. Når de beste møter hverandre, er vi kanskje noe strengere.
Om ikke lenge skal de norske landslagene spille Nordisk og i Tromsø er det åpent EM. Der vil vi kunne møte spillere med en helt annen innstilling. Noen av dem er på evig jakt etter formelle feil som blir gjort og de er som en hauk over deg hvis glemmer å alertere eller her glemt systemkortet på nabobordet.
Jeg kan ikke reglene selv og blir stadig overrasket over hva som står i boka. Visste du at du i tredjehånd utenfor sonen ikke kan åpne med 1hj på Kn2, ED1043,432,432? Det er fullt lovlig å åpne med 1sp, fordi da er det en bløff. Åpner du med 1hj, sier reglene at du sannsynligvis vil gjøre det hver gang du er i denne posisjonen og det betyr at du har strukket systemet ditt på en ulovlig måte. En åpningshånd skal alltid inneholde 8 honnørpoeng
På samme måte er det ikke lov å oppvurdere en 8-12 NT. Denne hånda kan du åpne med 1NT: DKn2,DKn2,D432,432. Denne kan du IKKE åpne med: E109,1098,DKn10xx,109. Dette er fordi at konvensjonen i utgangspunktet er destruktiv og "spesiell". Det samme gjelder for Ekrens (svak hånd med begge major). Har du 4-3 og plutselig får lyst til å begynne med 2ru, er det rett og slett ikke lov i følge turneringsreglementet.
Så kommer mitt spørsmål til dere Turneringsledere. Gjelder regelen "motsatt" vei? I går spilte jeg mot Jan Tore Berg og de bruker 8-12 NT'er utenfor sonen i 1. og 2.hånd. Han hadde omtrent denne hånda: E543,543,E86,543. Altså 8hp og både sone og posisjon var rett. Han valgte å passe. Jeg vet ikke hvorfor, men antar at han vil gjøre det samme hver gang han har denne hånda, i alle fall ofte.
La oss si at han blir motspiller mot 4sp og har vist det ene esset sitt. Spillefører har KKn i en sidefarge og må gjette. Han vil selvsagt bomme fordi han "vet" at Jan Tore ikke har et ess til fordi da ville han i følge systemet sitt åpnet med 1NT.
Hvordan er reglene?
_____________________________________________________________________________________
men nok en gang var det De Botton (hvis de kan kalles norske) som kom lengst. De tapte sin kvartfinale mot Mossop. Gillis var med helt til 5.runde, mens Tundal gikk ut litt tidligere.
1 | (1) | Allfrey | 72 |
= | (6) | Penfold | 48 |
1 | (12) | Mossop | 56 |
= | (4) | de Botton | 48 |
1 | (8) | Vitas | 94 |
= | (21) | Robertson | 60 |
1 | (2) | Hinden | |
= | (12) | Mossop |
1 | (1) | Allfrey | |
= | (8) | Vitas |
I morgen spilles Semifinalene på BBO.
Jeg fikk den store æren å være med på Norgeshistoriens første landslagstrening for åpen klasse, juniorene og dameklassen på BBO. For det åpne laget spilte alle parene som skal til Færøyene om litt mer enn to uker. Kvangraven - Lie, Livgård - Aa og Berg - Austberg. Det må som kjent fire par til for å spille lagkamp, så kaninen og undertegnede fikk være med. Kampen endte uavgjort 20-20, uten at det var noe særlig dramtikk å melde om.
Tonje Brogeland spilte med reserve Kristine Breivik på lag med Gunn Tove Vist og Stine Holmøy. De møtte juniorlaget med Kristoffer Hegge - Tor Eivind Grude og Harald Eide - Espen Flått. Her vant juniorene med 19 IMP, ikke minst takket være denne åpningsmeldingen av unge Hegge.
Det kom en liten spar ut fra nord og da tok vest de elleve første stikkene. På det andre bordet åpnet syd med 1hj og nord var kjapt i 4hj. Vest meldte ikke unaturlig 5kl som enten stamp eller for gevinst, men mer enn 10 stikk var ikke mulig å få. En utgangssving til juniorene.
Etter spillinga gikk Nils Kvangraven og Allan Livgård gjennom alle spillene, mens vi andre fikk anledning til å komme med kommentarer. Eskil Hagen "lånte ut" en Web-løsning der alle kunne se den samme skjermen og de som ønsket kunne snakke LIVE eller kommentere i Chat. Jeg hadde mange gode vitser (som vanlig), mens de andre kom med analyser til meldinger og spilleføringer. Det viktigste Nils og Allan bidro med denne gangen, var å understreke viktigheten av tette avtaler.
Det tekniske funka ikke helt optimalt, fordi det var meningen å bruke ferdiglagte kort. Det skar seg av eller annen grunn. Jeg fikk aldri se kortene, men tipper det var spill med meldetekniske poenger som skulle gjøre lagene bedre forberedt til de kommende mesterskapene.
Planene er å kjøre dette opplegget flere ganger fram mot Nordisk. Et flott initiativ!!
Guttungen vinner 7sp
Av Tor Bakke
1 hjerter var overføring og viste minst 4 spar. Etter tre cue bids viste 5 kl 0 eller 3 av 5 ess. 5 NT viste at alle nøkkelkort var på plass og 6 ruter viste ruter konge.
Flere spillere kom i 7 spar som er forholdvis hardt meldt, men juniorspilleren Christian Bakke var den eneste som spilte hjem storeslemmen. Etter hjerter ut til esset fulgte spar konge og ess som avslørte 4-1 sitsen i trumf. De fleste spilte nå på 3-3 sits i ruter, men ble overtrumfet og gikk opptil 2-3 beter. Christian fant imidlertid en mer sjanserik spilleføring.
Det er like sannsynlig at kløverfargen sitter 3-3 som ruterfargen, så han fortsatt med 3 toppstikk i kløver. Hadde fargen sittet jevnt kunne han ha kastet hjerter i bordet og stjålet en hjerter som ville sikret 13 stikk. De som spilte på ruteren 3-3 hadde ingen tilleggssjanse på kontrakten, men Christian så muligheten om kløveren ikke satt jevnt. Han godspilte kløverfargen med en stjeling, tok spar knekt og spilte seg hjem på ruter og trakk ut den siste trumfen. Syd hadde ikke uventet konge-dame i hjerter etter sin innmelding og også lengden i ruter siden han var kort i begge sorte farger.
Da femte kløver ble innkassert var syd skvist. Han måtte kaste sine hjerterhonnører for å hindre at bordet tok 2 ruterstikk til slutt, men da sikret hjerter knekt det nødvendige ekstra stikket.
_____________________________________________________________________________________
Stig Dybdahl har sendt en hyggelig mail og forteller om både god spilling og bra glid under Trondheim Cup lagturnering. Han har behov for å komme med et spill eller to for som han sier: " I fare for at siden din kommer til å bli et eneste Klukken show de neste månedene, så tenkte jeg å legge med et spill eller et meldeproblem. Ihvertfall for Kunstneren som nekter å diskutere system fordi da kan det bli systemsvikt."
Den logikken kan en vel diskutere , men i spillet under likte jeg 5hj veldig godt. "Se på hjerteren din makker. Jeg kontrollerer de andre fargene, men trumfen min er tynn." Ingen vitenskapelig meldning, men praktisk og en unngår misforståelser med en ny makker. Kun fire par kom i slem og med snill sits vant alle 13 stikk.
Så fortsetter Stig:
Du har diskutert sikkert mange ganger hva 1NT i åpning skal inneholde. Jeg valgte denne gangen å se på Knx-Ax dobbeltoner som mulig svakheter (Er vel fortsatt forskjell på lag og par). Da skaffet jeg meg et problem når meldingene gikk. 1kl-p-1sp-(2hj) ?
Nå kan du angre for at du ikke åpnet med 1NT, (skuffende av makker som ikke melder 1hj, noe du regnet med som sannsynlig). Du har avtalt støttedobling hvis ikke minimum.
Inni mitt hode tenkte jeg å vise 2,5 spar, så jeg doblet og tok ut 3NT i 4 sp. Det ble galt da makker tok det for 15-17, singelton hjerter og trekort spar. Vi stoppa skuffende i 4sp. Det er ikke enkelt å spille med kreative folk, det har vel du også prøvd?
LIVE RESULTATER
____________________________________________________________________
Lag "Busken" vant. en klar seier i den sterke lagturneringa i Trondheim. Gratulerer til Marius Skree, Stig Dybdahl, Rogeir Paulsen, Baard Kåre Græsli og Sjur Arne Bøe. Jeg har ikke fått noen bilder, men blir glad hvis jeg får en mail eller link.
Jeg har satt av morgendagen til å skrive om spill, fordi jeg regner med Klukken kommer til å forvente at jeg sitter klar med kvesset blyant. Jeg får legge meg tidlig i kveld, fordi dette kan bli en hard jobb.
Kanskje ikke den største prestasjonen i verden?
med bridge handler ofte(st) om godt håndverk og det å kjenne igjen posisjoner. Allan Livgård forteller meg om dette spillet hvor han satt øst. Makker Terje Aa ville ikke spille ut kløver siden det kunne se ut som motpartens farge: Ruter var et heldig utspill for spillefører.
Syd vant med esset og spilte spar til bordet. Hjerter derfra. Nå måtte Allan opp på kongen(!) for å spille kløverkongen. Legger han liten, forsvinner inntaket til det andre kløverstikket når spillfører lasjer kløver en gang. En kløver i bordet forsvinner på hjerteren. Småpent av Generalsekretæren.
_________________________________________________________________________
vunnet av Erik Rynning og Anton Gunnarson.
RESULTATER - 40 par
Vi har en rekke nordmenn på plass, som vanlig. Hoffa og Thomas for lag De Botton. Espen, Boye og Silla for Gillis. Tundal, Grøtheim Anna Malinowski og Rune Hauge for lag Tundal.
I denne turneringa har alle la to liv. Det betyr at det spilles cup, men en får en sjanse til selv om laget taper. Tundal og De Botton har ikke tapt enda, mens Giliis tåler ikke mer enn det ene tapet de allrede har fått
Det sendes på BBO fra tirsdag formiddag. Da starter semifinalene.
DELTAKERLISTE OG RESULTATER (res oppe til høyre på sida)
_____________________________________________________________________
Legg til kommentar