Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

"Det er ikke slutt enda", sier Boye.

Jeg har valgt å ta en pause som skribent i BIN fra neste år. Det er overhode ingen dramatikk i det, Grunnen er rett og slett at jeg bruker for mye tid på å skrive om bridge. Som en avskjedsgave i "Sett & Hørt" har jeg fått lov til å intervjue Boye selv, og denne gangen skal jeg stille de spørsmålene jeg har valgt å la ligge den siste tiden. Det gjelder ting som handler om privatlivet hans og de prioriteringer han har gjort der, og jeg ønsker at han skal begrunne noen av sine valg av strategi og framgangsmåte i juksesaken.

"Du kan spørre meg om hva som helst," sier Boye når jeg snakker meg han på telefon i dag (på vei til London for å spille med Simon G): "Jeg skal svare på alt du ønsker å vite."

Da er det bare å glede seg til femte og siste nummer av BIN som kommer en gang før jul. Det blir bare fem nummer i år, fordi Boye rekker rett og slett ikke å fullføre planen med seks nummer. Det tror jeg vi lesere tilgir han, fordi det har vært 10 hektiske uker siden Spingold, der snøballen begynte å rulle. Ingen ante den gang hvor dette skulle ta veien og den ene sensasjonen har avløst den andre.

"10 weeks" er også overskriften på en artikkel Boye la ut på Bridgewinners i dag. Der takker han blant annet for støtten fra en hel bridgeverden, både i form av verbale utsagn og praktisk hjelp til å se gjennom hundrevis av timer med video fra mesterskap de siste årene. Uten nitidig arbeid fra en rekke medarbeidere, ville ikke saken framstått på den måten den gjør i dag, med bevis som for oss vanlige bridgespillere virker helt uimotsigelige. Om det holder til å felle dom, gjenstår å se. Det er utrolig hva "dyktige" advokater kan får til, men denne gangen kan de da umulig få ødelagt for oss?

Og tror vi alle jukserne er tatt, mer enn antyder han at så ikke er tilfelle.

Boye har vært kritisk til nasjonale forbund, til EBL, til ACBL og ikke minst, WBF. I dagens artikkel aner jeg en mer positiv tone der i alle fall EBL får skryt for å ha omsatt ord til handling. Det er bra.

"Hva holder dere på med på lag Zimmermann?", sier Boye

Det mest dramatiske i artikkelen, er at Boye ikke lar verdens beste lag få slippe unna det kritiske søkelyset. Han er ikke så villig til å gå i detaljer om hvor kritikken peker, fordi han ønsker at laget selv skal ta pennen fatt og begrunne sine valg. Det gjelder flere ting. Det er en dårlig skjult hemmelighet at det var Franck Multon som fortalte Boye i en mail at de hadde nok rullestoler her i sør hvis Boye fikk bruk for det i nærmeste framtid. En kan jo tolke dette som en vil, men en advarsel om å holde fingrene av fatet er i alle fall en måte å lese det på.

Boye sier at saken handler om mer enn reinspikka juks. Det handler også om hvordan vi skal oppføre oss mot hverandre ved bordet og på hvilken måte vi skal jage poeng. Boye henviser til en 7NT fra Transnationals der Multon og Martens på lag Zimmermann hørte motparten melde seg opp i storeslem uten trumf. Før jeg viser deg kortene understreker jeg at dette er Boye sine ord og han har fått en skriftlig framstilling av damen som var spillefører. Finnes det er annen "sannhet" om det som skjedde ved bordet, skal jeg også legge fram den hvis noen sender meg.




Lag Zimmermann satt NS og spilte ut et kort. Spillefører kikka kjapt på hendene og claima så alle tretten stikkene. 1+1+6+6=14. Hun burde selvsagt fortalt hvordan hun spilte, men det ble ikke gjort.
Så gikk det omtrent 30 sekunder i følge øst, så begynte NS å snakke om spillet. Ser du litt nøye på kortene, så oppdager du at det er en mulig blokkade i kløver. Tar du alle ruterstikkene før du rører kløveren, vil kløver 9 blokkere. På dette nivået vil jeg tro en må ha drukket både tresprit og røyka sokker for ikke å klare å legge ned en kløverhonnør i tide og se faren, men det kan selvsagt skje.

Multon og Martens bestemmer seg for å tilkalle turneringsleder og han har ikke noe annet valg enn å dømme en bet når spillefører ikke har forklart hvordan han skal føre kortene og det finnes en teoretisk mulighet til å gå beit. Sånn er bare reglene hvis jeg har forstått rett.

Et eneste par hadde gått beit i slem (av flere tiltalls).

Jeg spør dere lesere det samme spørsmålet som Boye Brogeland gjør:

"Er dette sånn vi vil ha det og skal en vinne bridgeturneringer på denne måten?"

_____________________________________

Kommentarer

Anders, når du har et godt poeng kan du ikke være saklig nok å unngå påstander som ikke er riktige? Som for eksempel at 7NT aldri kan gå bet i dette spillet.

Martens, IGJEN!!!!!! Æ refererer til Snorre sin spalte, da jeg og makker, Johnny Hofseth, meldte 6 sp fra EM finalen par, hvor Martens ropte på TL, og fik ett latterlig medhold. Når det gjelder denne 7 NT, så kan jeg ikke fatte hvordan det kan dømmes til 1 bet, når enhver naturlig spilleplan fører til 13 stikk. Hvis det er slik at reglene er sånn at det faktisk kan dømmes til -1, så er jo regelverket alt for dårlig. En ting er dataanlyser av kompliserte spill, men denne er jo en "no brainer" Man kan da vel ikke dømmes til 1 bet i en kontrakt som ALDRI kan gå bet... Syke ting! Leste og at Zimmerman ville betrakte F/N som sine venner og ikke saksøke dem. Han kan gjerne gi F i å saksøke dem, men å ikke ta avstand, og offentlig uttale at han betrakter dem som sine venner, det er jo bak mål. Du får heller betrakte dem som venner og Holde kjeft om det.

Hvis Geir claimer så stemmer claimen - Gammelt jungelord

Men... Er dere ikke fryktelig strenge mot de som ropte på TL? Jeg er enig i at dette ikke noe å rope på TL for, men jeg har jo sett spillet i mange minutter, tenkt meg godt om og sett kommentarer og andre resultater. Regner med at spillerne som ropte på TL var tent, kanskje overtent. Spillet er neppe analysert ned til minste detalj før de roper på TL.

Og når man har ropt på TL i dette spillet så er jo skaden allerede skjedd. TL har ikke annet valg enn å dømme dette bet (slik jeg ser det). Hva gjør man så i etterkant når man tenker mer på spillet og ser at man har dumma seg ut?

Kan man angre seg til TL? Joda... ifølge Allan Livgård kan man det.

http://www.lovboka.org/81.htm under C5 kan man anmode TL om å gi avkall på korrigering. Noe TL da KAN gjøre etter eget skjønn. Kanskje det de burde gjort her? Tipper denne paragrafen er nokså lite brukt :)

Eller for å si det på den måten. Om Geir Helgemo hadde claima alle stikkene uten å si noe, finnes det en eneste bridgespiller i verden som hadde tilkalt turneringsleder?

Jeg har lagt inn følgende kommentar på bridgewinners til denne saken:
I am the npc of the Norwegian Open Team. Although I require that our players always call for the TD when an irregularity occurs, this rule would not apply in a situation like this.
We do not wish to win imps on the assumption that our opponents may temporarily be out of their minds.
Put in a different way: If our opponents do not make this 7NT, we will beat them 20-0 anyway.

Totalt 5 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.