Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

En av bridgens hverdagshelter

 

 Det som er så bra med bridge er at det kan spilles på alle nivåer. I hobbyen vår er det mange dimensjoner, der det med premier, heder og ære er bare en av dem. For mange kanskje ikke den viktigste en gang. I neste "Sett og Hørt" i BIN kommer det et intervju med Astri Dahl, en nybegynner fra Koppang BK som var i Tromsø under EM. Flere ganger mens jeg pratet med henne, kom hun inn på makkeren sin, Bente Siri Trøen. Hun kunne ikke få rost den hjelpa og kyndige veilledninga hun både fikk og hadde fått av henne. Derfor synes jeg dere lesere skal få bli litt kjent med en av de mange hverdagsheltene i bridgen.



Når det feires i Østerdalen, pynter de heller hverandre enn hus og heim. Her er det Bente Siri Trøen som er pågledd med girlander i forbindelse med sin 60-årsdag.


Hei, Bente.

Jeg har blitt fortalt at du er Østerdalens ivrigste bridgespiller. I tillegg har du forstått hvordan en nybegynner skal inkluderes i turneringsbridgens verden. Fortell litt.


Jeg sitter i styret i Koppang BK og der prøver vi å ha en bevisst holdning til hvordan vi skal ta vare på kursdeltakere. Etter kurset ble det bestemt at vi i styret skulle spille med en nybegynner hver. Akkurat nå er det bare Astri igjen av de 6 som var med på det kurset.  Klubben vår ble av kretsen kåret  til «Årets klubb 2014», blant annet for våre bridgekurs, vår hjemmeside og hvordan vi legger til rette for medlemmene våre. Vi arrangerer vi jevnlige kurs og skal ha et nytt nå i september.

Selv har jeg spilt bridge siden 2001 og min makker som du har snakket med tidligere, Astri Dahl, gikk kurs høsten 2014. Vi spiller sammen stort sett hver torsdag i Koppang BK. Ellers i sommer har det blitt noen mandager i Rendalen og noen tirsdager i Engerdal. Jeg har egentlig en annen fast makker (som har spilt bridge i ca.50 år). Vi spiller Rendalen hver mandag hele året, men jeg har ikke fått han på nett enda. Vi har også vært med på flere Bridgefestvaler og skulle egentlig spilt mix/veteran i Tromsø.


Fra klubbspilling i Koppang BK.


Så til EM. Er det ikke litt skummelt å ta turen til et Europamesterskap der det sitter spillere med meritter som kan skremme vannet av noen og en hver?

Vi er samstemte der: "Ikke skummelt i det hele tatt!"  Vi går inn i vår egen boble, gjør så godt vi kan og det man tror er riktig i hvert spill, uansett hvem man spiller mot. Vi spilte først EM åpen damer. Der havnet vi i B-finale andre dag og endte nest sist. I tillegg fikk vi med oss tre sideturneringer  og beste plassering der ble  nr 10 av 36. De ble 7 klubbpoeng på konto også.
Det er viktig at vi som ikke kan vinne i stedet tar et og et spill som vi evaluerer i etterkant. I mange spill fikk vi scorer mellom 75% og 100 % og da gleder vi oss over dem. Ellers håper vi å ha tatt med oss litt lærdom av feilene vi gjorde. "Øvelse gjør mester" heter det så fint. Vi deltok også i noen kveldsturneringer og spilte Marit Sveaasturneringen til slutt. Der ble vi nummer 117 av de123 som fullførte. Tilsammen tipper jeg vi spilte omtrent tre hundre spill.

Jeg har stilt det neste spørsmålet også til din makker, Astri Dahl. Hvordan opplevde dere å bli tatt i mot av de mer rutinerte spillerne?  

Vi ble stort sett godt mottatt av alle. De beste parene vi møtte, både i EM damer og Marit Sveaas-turneringen, var faktisk de hyggeligste. Stort sett opplevde vi Tromsø og EM utelukkende positivt. Vi skulle gjerne fått mere stikk og mere poeng, men all ære til arrangementet.

Så litt om bridge generelt. Hva er det med bridge som gjør at dere velger å bruke mye tid på akkurat dette? 

Bridge er et spennende spill der samspillet med makker er det viktigste. En er god (og dårlig) sammen.  I tillegg er det hjernetrim. Det sosiale aspektet er viktig og en blir kjent med nye mennesker hele tiden. Jeg er alvorlig bitt av bridgebillen og vi er allerede i gang med å planlegge neste EM som skal spilles i Toscana i Italia i 2017. Der håper vi å få med oss flere miljøet her i Østerdalen.

Takk for praten, Bente Siri, og masse lykke til videre med bridgen. Både med arbeidet lokalt i klubb og krets i Østerdalen, men kanskje spesielt med det arbeidet dere legger ned for å prøve å ta vare på nybegynnerne. Du forteller at bare en av seks kursdeltakere fra det siste kurset har fortsatt med aktiv bridge og det sier noe om viktigheten av å ta i mot dem på en god måte. At de får en trygg og erfaren makker er helt sikkert den aller beste introduksjonen. Takk igjen!

 

 

 

 

 

Kommentarer

Tusen takk for at noen gjør det vi andre vet vi burde gjort mye mer av!!

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.