Er det dette som er forskjellen?

Når jeg kikker på BBO og de beste parene, så føler jeg at det ikke er så skrekkelig langt opp. De gjør sine feil og mange av prestasjonene mener jeg at jeg skulle kunne kopiert selv. Men så kommer spill som dette og jeg skjønner at det er en annen idrett enn det jeg holder på med:



Jeg tror mange av oss ikke hadde meldt i det hele tatt på NS sine kort, men Geir dobler opplysende mot en passet makker. Det er selvsagt skummelt, men denne gangen havner han i en soneutgang nesten ingen andre er i. Joda, sitsen var grei, men ikke verre enn at en gjerne vil være der i sonen. Legg også merke til Tor sin aggressive 3hj der han oppvurderer to dobbeltoner, 109 i trumf og en femkort sidefarge i ruter.
+620 var det ikke mange andre som kopierte.
____________________________________________________________________

 

Stampe på 7-trinnet i blodsonen

Lars Arthur forteller om dette spillet der motparten var flink og kom til storeslem i ruter. Det er verdt 1440 poeng, så fire dobla sonebeiter i 7sp (!) var bare 1100. Det hjalp ikke så veldig på scoren i dette ene spillet, men -85 er tross alt bedre enn -106. Uten disse poengene hadde de blitt "bare" nummer to i torsdagens Simultanturnering. Grattis til LA og Liv Marit Grude.

Geir og Tor på 10.plass etter 60 spill

De andre norske ligger under middel. Jan Tore Berg og Johnny Hansen åpna bra, men har spilt seg ned til rett under middels. Thor Erik har 450 minus, mens Frank Svindahl - Tom Johansen mangler en god tusenlapp på middels.
Nye 60 spill i morgen.

1 35.87 2008.60 56   MESBUR Adam FITZGIBBON Nicholas IRL IRL  
2 29.81 1669.21 56   PALAU Jean-jacques TOFFIER Philippe FRA FRA  
3 26.65 1492.13 56   D'AVOSSA Mario DI BELLO Stelio ITA ITA  
4 26.34 1475.23 56   RUBINS Karlis LORENCS Martins LAT LAT  
5 26.33 1474.25 56   MANNO Andrea DI_FRANCO Massimiliano ITA ITA  
6 25.14 1408.08 56   VAINIKONIS Vytautas OLANSKI Woycech LTU LTU  
7 23.33 1306.30 56   TICHA Magdalena RITMEIJER Richard NET NET  
8 22.56 1263.39 56   SOLARI Jean-claude MOUTTET Patrick FRA FRA  
9 19.58 1096.35 56   HURD John DEMUY Vincent USA USA  
10 19.56 1095.34 56   HELGEMO Geir HELNESS Tor MCO MCO

 

Nederlandske "Snellers" vant Cavendish Teams

med spillerne Agnes SNELLERS - Wubbo DE BOER og  Joris  van LANKVELD -Berend  van den BOS .


De slo LAVAZZA i finalen. Tor og Geir kom på 5.plass for sitt lag, Zimmkonis.

____________________________________________________

Klart for auksjon i Monaco

Det er store pengepremier i Cavendish. Ikke bare til spillerne selv, men til de som har best teft i auksjonen. Hvert par i åpen klasse har en minstepris på 5000 EURO og er det ingen andre som har tro på deg, må du kjøpe deg selv. Det er rift om å få kjøpt de beste parene, fordi den som "eier" vinnerparet i parturneringa, kan cashe inn et stort pengebeløp. Vi snakker om syv siffer. Tor og Geir blir alltid kjøpt for en av de største summene og den som vinner auksjonen må betale flere titallstusen EURO. Når du først har fått kloa i et godt par, er det mulig å selge ut andeler, gjerne til overpris hvis det nærmer seg slutten og paret ditt ligger godt an.

Turneringa begynner i morgen og sendes på BBO. Parturnering er ikke alltid like interessant, men scoringsformen er IMPS ACROSS og det betyr at det er lettere å vurdere om et spill er godt, middels eller dårlig. Kaninen forteller at Per Erik Austberg ikke kan spille likevel, men jeg vet ikke om det betyr at Jan Tore Berg trekker seg eller finner en annen makker. Kanskje noen vet?


Zia leder auksjonen sammen med danske Christina Lund Madsen.

To damepar i Cavendish

Jeg beklager, men visste rett og slett ikke at

Gunn Helness - Ida Wennevold
Liv Marit Grude - Bodli Øigarden

også skal spille. Takk til Allan for info

 

_____________________________________________

Cavendish par

med flere norske på startstreken. (begynner onsdag)

TorHelness - Geir Helgemo
Frank Svindahl - Tom Johansen
Per Erik Austberg - Jan Tore Berg
Thor Erik Hoftaniska - Dror Pardon (ISR)

HER ER HELE STARTLISTA

Monaco Patton

er en aldri så liten oppvarmingsturnering før den skikkelige Cavendish starter. Her er resultatene:

The podium:
1. Team Sakr - May Sakr, Krzysztof Martens, Jaroslav Cieslak, Dominik Filipowicz
2. Team Lavazza - Maria Teresa Lavazza, Norberto Bocchi, Dennis Bilde, Massimiliano Di Franco, Giorgio Duboin, Agustin Madala
3. Team Ireland - Mark Moran, Rory Boland, Tom Hanlon, Hugh McGann, John Carroll, Barton Grainne

Kaninen var der med et lag, og her er resultatene deres.

Boye vil ikke spille i Polen og i Monaco

I 2016 går World Bridge Games av stabelen i Wroclav i Polen. Boye har sagt at han ikke kommer til å stille for Norge der. Han har også trukket seg fra Cavendish som pågår i disse dager. Her er hva han skriver på Bridgewinners om dette.

I am not sure what other players and NBOs are thinking of doing, but I have decided not to play for Norway in Wroclaw next year. Let's see if other players/countries follow suit in the months to come. I doubt it, but sometimes one is in for a pleasant surprise…

Når det gjelder Cavendish, så sier han dette:

Regarding Monaco I have also pulled out of the Monte Carlo Patton, The Cavendish Teams and The Cavendish Pairs (everything was sponsored so it cost me £5000 to do the right thing). More about that tomorrow.


Jeg har ikke sett noen konkret begrunnelse, men det er selvsagt relatert til at Polen har spillere som ble utestengt i VM, uten at Polen som lag trakk seg. Når det gjelder Monaco så hadde Boye en kraftig disput med presidenten i Monaco sitt forbund, Jean Charles Allavena. Ønsker Boye å komme med en nærmere begrunnelse, er han velkommen til å gjøre det. Så langt har jeg ikke sett at han har fått med seg andre spillere eller lag, fordi startfeltet i Cavendish ligner veldig på det "vanlige". Nå spilles lag, men i Cavendish er det parturneringa som er den virkelige gysaren. Den starter på onsdag.

Jeg kunne sagt flere ting om det valget Boye her gjør, men hver får gjøre seg opp sin egen mening.

Din kjeltring, Baumann

Jeg skal ikke skryte på meg de største ferdighetene som bridgespiller, men jeg kan telle. Det hadde vært en fordel å ikke telle i dette spillet.




Min 2hj-melding kan sikkert diskuteres, i alle fall i lagkamp, men ingen passer seg til seier i bridge. Det kom ruterkongen ut til esset mitt. Syd la treeren. Jeg vant med esset og spilte hjerter til tier i nord og knekten som vant. Under esset falt damen i nord. Da har jeg fem hjerterstikk og to i ruter, men mangler det åttende. Det er bare ett inntak i bordet og det må jeg bruke til å spille spar, men enda vet jeg ikke hvordan honnørene er fordelt, så derfor spilte jeg er kløver til nieren min og esset i Karl Christian Baumann i  nord. Han tok for ruterdamen og spilte mer kløver til syds knekt. Han tok også for kløverkongen som jeg stjal. Nå er dette stillingen.



Motparten hadde spilt kløveren på en slik måte at det så ut som den satt 4-4 og da er jeg faktisk hjemme (trodde jeg). Nord har vist hjerterdamen, KD i ruter og kløveresset. Det blir 11hp og siden han ikke åpna med 1NT og opplagt har en balansert hånd, er det ikke plass til sparesset. Derfor spilte jeg trumf til bordet for å ta ut den siste og spar til kongen. Nord vant med esset!! Hadde jeg virkelig telt feil?

Neida. Baumann i nord hadde for en gangs skyld nedvurdert en femtenpoenger til kløveråpning. Og så akkurat den gangen jeg hadde "full" kontroll.



__________________________________________________________________

Pose og sekk?

Av Roald Mæsel

Øst åpnet med 3 ru, pass hos meg og 3 NT fra Vest. 

Etter to passer, doblet jeg uten å allertere.  Helge allerterte heller ikke. Før Helge skulle spille ut, spurte Vest hva doblingen min betød.  Ber om spar ut sa jeg.  Så nikket Vest og ventet på utspillet. Da utspillet ikke hadde kommet ennå, kunne Vest ha tilkalt turneringslederen og krev å få melde fire ruter.  HAN visste at kontrakten sannsynligvis var bet med spar ut.   

Etter å ha tatt 5 sparstikk, tok Vest resten. Nå ropte blindemann på turneringsleder fordi Helge ikke hadde allertert min dobling. 

Det er viktig å merke seg at Vest tilkalte ikke turneringslederen, men det gjorde altså blindemann.  Ville Øst ha tatt ut doblingen i fire ru om doblingen ble allertert?????

Turneringslederen dømte kontakten til 4 ru.  Vi fikk ikke vite avgjørelsen før etter at kvartfinalen hadde begynt og fikk heller ikke anledning til å appellere. 

Dersom ikke dette er en variant av pose og sekk så vet ikke jeg. 

 Hva mener du og alle de andre ekspertene i Norge (bl.a. klukken)?

Hvor langt går kravet til allertering?  Betyr at dersom du dobler en kontrakt, f.eks en slem hvor du tydeligvis ber om bordets første farge ut, så skal du allertere?  Jeg husker en slem i EM i fjor hvor spilleren doblet seks spar etter at jeg hadde meldt kløver. 

Han allerterte ikke doblingen, men alle skjønte jo at han av en eller annen grunn doblet for å få bordets første meldte farge ut.  Da jeg hadde kløver ess, måtte doblingen bety renons i kløver og jeg tok ut i seks grand. 

At det skulle være naturlig å allertere doblingen, skjønner ikke jeg.   

 Mvh
Roald   

EBL er i gang med sin prosess

og melder på hjemmesiden sin at

The Investigation Committee has now completed the first phase of its brief in relation to the three pairs already notified.

Evidence files have been completed and presented to the pairs involved for their response. Upon receipt of their responses and any exculpatory evidence presented, the files will be forwarded to the expert panel for evaluation.

The findings will be referred back to the EBL Executive Committee and, where necessary, the EBL Disciplinary Committee.

The pool from which the expert panel will be drawn presently consists of David Bakhshi, Jon Baldursson, Per-Ola Cullin, Bas Drijver, Andrey Gromov, Mark Horton, Zia Mahmood, Marion Michielsen, Fernando Piedra, Jacek Pszczola and Peter Schaltz.

An investigation into the activities of a fourth pair has been commenced.


Kort oversatt. "Granskingskomiteen har fullført første fase av saken relatert til de tre parene. Parene er orientert. Videobevisene er oversendt de involverte og EBL venter på respons fra dem. Når en mottar svar fra de involverte, blir innspill oversendt til en ekspertkomite for evaluering. Denne komiteen melder tilbake til EBL's hovedstyre og hvis nødvendig, til disiplinærkomiteen. Ekspertpanelet vil bestå av uttrekte personer fra en pool bestående av ..... (se navn over). Etterforskingen av det fjerde paret er påbegynt."


Ikke en dag for tidlig, fordi det som er lagt fram av Boye Brogeland og hans medhjelpere er mer enn omfattende nok til at EBL og EBL sitt ekspertpanel skal kunne ta stilling til om dette er systematisk og bevisst juks. Fram til nå har ikke de involverte parene uttalt seg om videoene som er lagt fram og det er selvsagt spennende å høre hva de har å si til sitt forsvar. Fisher-Schwartz har annonsert at de vil ta opp kampen, men så vidt jeg vet har ikke Fantoni-Nunes sagt noe. Smirnov - Pickarek har allerede tilstått at de har spilt uetisk.



Det er helt nødvendig at prosessen kommer inn i ordnede former og at valgte myndigheter overtar ansvaret. Jeg håper samtidig at hver enkelt av oss menige tenker oss nøye om før vi sier noe mer i saken, i alle fall før det er avgitt en kjennelse. Det er sagt nok allerede, slik jeg ser det. Ikke alt har tjent juksesaken og målet om en ren bridge. De som er anklaget, har selvsagt sine rettigheter og de bør nå få legge fram sin versjon rimelig uimotsagt. Vi kan ikke annet enn å stole på at EBL har kompetanse og mot til å ta en riktig avgjørelse, hva det nå måtte bli.

LES OGSÅ AT BOYE FNYSER AV AT DET KANSKJE ER HAN SELV SOM BLIR ETTERFORSKET

___________________________________________________________________

 

 

NM Klubblag 2015

Av Kristian Barstad Ellingsen

Hei Snorre

 Her er svar i korte trekk på dine spørsmål om NM Klubblag. 

  • 210 lag er påmeldt.
  • 112 lag skal videre til 3.runde.
  • Alle lag som vinner begge kampene går direkte videre til 3.runde.

Deretter fylles det opp med  det antall «lucky loosers» som skal til for å få 112 lag i 3.runde.

 Kriterier for å rangere lagene som ikke går direkte videre, i prioritert rekkefølge:

  • Seierspoeng (2 for seier, 1 for uavgjort, 0 for tap)
  • VP
  • IMP-kvotient («målforskjell» - egets lag imp:motstandernes imp)



I fjor var det 216 lag med, 6 mer enn i år, så det skulle være sammenlignbart med tanke på omtrent hvor mange lag med ett tap man kan regne med at går videre.I fjor  var det 48 lag med ett tap som gikk videre til 3.runde, og grensa for å gå videre gikk på 19,84 VP på to kamper.

Du kan lese mer detaljert om NM Klubblag her:

http://bridge.no/Turneringer/NM-for-klubblag

Med vennlig hilsen

Kristian Barstad Ellingsen

Konsulent

 

Norsk Bridgeforbund
-------------------------------------

Adr.:   Sognsveien 75 A, NO-0855 Oslo

Roy Welland kritisk til at Polen stilte i VM

Som sikker de fleste vet, ble Balicki - Zmudsinski utestengt rett før VM i Chennai startet, men Polen valgte å stille likevel. Det diskvalifiserte paret spilte kvalifiseringen til VM (laget fra EM 2014 ser du under: De ble nr. 4 hvis jeg ikke husker feil)

Cezary BALICKI (Poland) player
Krzysztof JASSEM (Poland) player
Jacek KALITA (Poland) player
Marcin MAZURKIEWICZ (Poland) player
Michal NOWOSADZKI (Poland) player
Adam ZMUDZINSKI (Poland) player


og det er derfor ikke vanskelig å se Welland sitt poeng. At Polen vant hele greia, gjør saken enda mer "delikat". Han skriver blant annet:

"Poland's decision to play was both offensive and disgraceful. We all want to play in the Bermuda Bowl, but first you need to earn your place, and they could not be certain that they had. Nor can they claim that they did not have access to the evidence, it was easy for anyone to get a copy, and would have been even easier for the president of the PBU or the players. For them to ignore information from a credible source that their qualification might have been earned dishonestly, is reprehensible and spits in the face of the current efforts to clean up the game we all love."

"Polens avgjørelse om å stille i VM er skammelig. Vi ønsker alle å være med i VM, men først trenger laget å fortjene plassen. Det er det ikke sikkert de har gjort." Han sier at ansvaret ligger hos presidenten i det polske bridgeforbundet. De har valgt å ignorere informasjon fra pålitelige kilder og Polen har ikke bidratt til oppryddingen i spillet som vi alle elsker.

HER ER HELE INNLEGGET TIL ROY WELLAND.


Roy Welland og makker på mange måter, Sabine Auken.

________________________________________________________________

 

Kan du orientere litt om NM Klubblag, Harald?

Jeg har noen spørsmål. Det er mulig det finnes svar et sted, men det er lettere å spørre de som vet og kan.

  • Hvor mange lag er påmeldt?
  • Hvor mange skal videre til 3.runde? En kort orientering om reglene for avansement.
  • Omtrent hvor mange med ett tap kommer videre og hva tror du en må ha i samlet score på de to kampene for å klare det?

På forhånd takk.. :-)

 

_______________________________________________________-

Butler Transnationals SWISS

De norske var helt i teten. Vi vet jo at Zimmermann med Tor og Geir var knusende overlegen, mens Boye & Espen for sitt kinesiske lag ikke kom videre. Sponsoren spilte som forventet omkring middels, mens det andre proffparet (fra Kina) ikke leverte varene.
Jeg snakka med Espen i dag og han var godt fornøyd med deres spilling. Boye var bridgemessig på hugget til tross for masse føzz den siste tiden. Boye fikk mange tomler opp og hyggelige hilsner, men det var også de som ytret sitt mishag. Noe annet var kanskje ikke å forvente.

Players Butler Boards
HIRODE Girish PATEL Darshan 2.36 50
MUKHERJEE Sumit MAJUMDAR Debabrata 2.12 60
GHOSE Shankar Narayan BHADRA Debashish 2.01 80
LASUT Henky MANOPPO Eddy M F 1.96 70
FILIPOWICZ Dominik SZTYRAK Leszek 1.92 60
MARTENS Krzysztof MULTON Franck 1.88 50
BURAS Krzysztof NARKIEWICZ Grzegorz 1.75 110
HELNESS Tor HELGEMO Geir 1.74 110
SENGUPTA Suman RAY Debasish 1.65 40
LINDQVIST Espen BROGELAND Boye 1.57 90
HRISTOV Hristo RUSEV Tony 1.57 90
SARNIAK Anna BALDYSZ Cathy 1.56 70