Lyngdalsturneringa fulltegnet!!

Jeg lar meg stadig imponere av mine venner i Lyngdal. De måtte sette et tak på 60 par og et par helger før start er det fullt. Det er noen som alltid får det til.
Dere som ikke fikk plass i Lyngdal, anbefaler jeg å ta turen til Arendal til helga. Der er det ledige plasser enda og jeg er sikker på at den turneringa blir like flott.

________________________________________________________

Dere må snakke bedre sammen..

fordi det er ikke bra at i 2016 skal den svenske og den norske bridgefestivalen gå samtidig!!

SVERIGE og NORGE

Vi er vel ikke flere i hobbyen vår enn at vi bør samarbeide innad i Norden i alle fall og ikke slå hverandre i hodet? Jeg tenker ikke minst på de gigantiske ambisjonene med Marit Sveaas Internasjonale turnering. 6. og 7.august 2016 går den for første gang, akkurat samtidig med den svenske parfinalen. Der forsvant det 52 potensielle par (minst)
Chairmans Cup på samme datoer som Åpent NM lag.

Ikkje bra, som noen (mange?) ville sagt.

________________________________________________________

U16 - med framtiden foran seg

 

 Av Vegard Brekke

EM U16

I etterkant av mix og åpent EM ble det først arrangert en juniorleir og så ungdoms EM for nasjonslag.
Nytt av året var det at det også ble arrangert en egen klasse for ungdom under 16 år. EBL hadde tatt grep for å få en flying start for denne klassen, og inviterte alle medlemslandene til å sende lag og seks personer per lag gratis til Tromsø, hele 12 lag stilte til start i Mack-hallen.

At Norge i det hele tatt skulle stille lag i denne klassen hadde jeg ikke trodd var mulig for bare noen få år siden. Det ble færre og færre juniorer hvert eneste år. Men så har det skjedd noe rundt den fantastiske jobben som er gjort i forbindelse med juniorleirene i forbindelse med vår egen festival. De siste tre årene har det vært rundt 50 barn med på disse leirene. Mange av deltakerne har ikke kunnet bridge på forhånd, men har fått sin førtse bridgeopplæring av Sven Olai Høyland. De som er litt mer drevne har vært under kyndig turneringsveiledning av Lars Eide, som har holdt juniorleirer og vært NPC for diverse juniorlag i snart en mannsalder. Etter hvert har det blitt ganske mange 10-15-åringer har tatt det lille steget over til klubb- og turneringsspilling.

http://www.nlrdic.bridge.no/var/fckeditor/bridgeno/image/ildsjel/2014/SVEN-OLAI.gif
Sven Olai ble årets ildsjel i 2014, ikke minst takket være jobben han har gjort med juniorjentene.

 

Ikke bare har juniorleirene rekruttert en hel ny generasjon med bridgespillere, men det har også blitt et helt fantastisk miljø blant juniorene. De som i dag spiller på jente-, U21 og U26-laget har alle vært med på leirer tidligere eller er forsatt med. Disse spillerne er fantastiske forbilder for de yngre og ferskere spillerne, «alle» vil bli som Christian Bakke eller Sofie Sjødal. Denne fantastiske rausheten og det gode miljøet fikk vi blant annet se under junior-NM som også ble arrangert i Tromsø. Ingen haiing, men hyggelig stemning og en hjelpende hånd fra de aller beste når noen av de ferskeste trådde feil. Dette skrev blant annet Stig Dybdahl litt om på Snorres blogg under Tromsø-oppholdet. Akkurat dette tror jeg er nøkkelen til videre rekruttering og videre utvikling av nye potensielle landslagsspillere både på junior- og voksennivå.


Etter sin død skal Lars Eide stoppes ut og settes på sokkel utenfor NBF sine lokaler på Ullevål. Hans innsats for juniorene våre, fra de yngste til de eldste, er ubetalelig for oss. Her det flotteste bridgebildet jeg har i arkivet mitt, tatt rett etter seieren i Junior-VM i fjor

____________________________________________________________________________

Å ta ut et U16-lag er nok en utfordring. Denne jobben gikk til regjerende juniorverdensmester Kristian Ellingsen, som rykket rett fra å være juniorspiller til å bli landslagssjef. I etterkant av fjorårets juniorleir ble det satt i gang organiserte trenings- og spilleøkter på BBO en til to ganger i uka for de som måtte være interesserte. Her har Krsitian gått gjennom forskjellige temaer fra uke til uke, og tanken er vel å få til et opplegg ala det som er gjort med jentelaget. I tillegg til de ukentlige øktene ble det i forbindelse med seriemesterskapet i februar arrangert en U16-leir på Jessheim. Leiren ble ledet av Krsitian Ellingsen og Lars Eide, og her fikk de to landslagskapteinen sett mange av de aktuelle kandidatene in action i et par dager.


                               Sanna, Kaja. Anders og Marius


På forsommeren kom så uttaket til EM. I tillegg til de fire som hadde vært med i Nordisk i Danmark tildigere i år, skulle laget nå utvides med et ekstra par. I Danmark spilte Christian Fredrik Johnsen (2003), Marius Auestad (2003), Kaja Brekke (2003) og Sanna Emilie Dybdahl (2002). Disse ble også tatt ut til å spille i Tromsø. I tillegg ble det tatt ut to ekstra spillere til EM og de "heldige" var Anders Brogeland (2005) og Audun Murud (2001). Med en gjennomsnittsalder på ca. 12 år stilte Norge med det aller yngste laget i EM. NPC og coach var Kristian Ellingsen og Sølvi Flo.


Her er hele den norske troppen i Ungdoms-EM

_________________________________________________________________

De norske spillerne ble innklvartert på Comfort Hotel ca. fem minutter fra Mack-hallen, mens alle måltidene ble servert på Edge. Selv om det spilt nok bridge i Mack-hallen på dagtid var det et yrende liv i hotellets resepsjon på kveldstid, her ble det spilt (mere) bridge, mexikaner, sjakk osv, og bridgevennskap over landegrensene ble etablert – akkurat slik det skal være på juniormesterskap!

Hvordan det ville gå i mesterskapet var man nok veldig usikre på på forhånd. Man viste at resultatene kom til å være variable, men man håpet at man skulle kunne klare å vinne en kamp eller to. Fra nordisk mesterskap viste vi at Sverige var gode, men i aller siste kamp mot dem i Danmark ble de holdt til uavgjort. Man viste også at en rekke land har bridge som en del av skolen, så man regnet vel også med at en del av disse landene kom til å bite godt i fra seg.

I aller første kamp skulle Norge møte Tyskland, og de norske fargene fikk en flying start på mesterskapet. Etter en fin seier lå Norge på tredje plass etter første kamp. Hverdagen møtte nok de norske spillerne i kamp to, og da ble det et stortap mot Tsjekkia. Men målet var i grunn nådd man hadde fått en seier. Senere i mesterskapet klarte det norske laget også å slå Skottland og Irland mens Ungarn ble hodt til uavgjort. Alt i alt var Norge godt fornøyd med innsatsen og en niende plass av de tolv lagene.


     En stund ut i kamp en ledet Norge U16-klassen!


Nivået i klassen var veldig variabelt, og våre spillere var nok av de ferskeste og som sagt også aller yngst. De andre lagene hadde nok en gjennomsnittsalder på rundt 14 år+, mens vi altså stilte med hele tre spillere som ikke var fylt 12 ennå. På system- og spillefronten har våre spillere mye å lære de kommende årene i forhold til mange av de beste lagene i klassen. Særlig på systemfronten var det lett og se at noen hadde spilt atskillig lenge enn mange av våre. Jeg må særlig si at jeg var imponert over Sverige, Polen og Frankrike når det kom til meldesystem og kortforståelse – her var det nok mange som kunne gått rett inn på en del U21-lag!

Kampen om medaljene ble hard og tett, og i siste kamp var det akkurat de tre nevnte lagene som kunne vinne. Med to spill igjen ledet Sverige med flere VP på Polen, men så kom en skjebnesvanger dobling av delkontrakt for våre svenske venner. Polen føyk med det gode resultatet opp på gullplass, mens Frankrike knep sølvet kun tideler foran Sverige. Til slutt kunne man altså gratulere Polen som de første europamester i klassen for spillere under 16!

Resultater:

1

POLAND

153.05

2

FRANCE

148.92

3

SWEDEN

148.48

4

ENGLAND

144.41

5

NETHERLANDS

142.75

6

ISRAEL

134.78

7

CZECH REPUBLIC

114.66

8

HUNGARY

90.63

9

NORWAY

63.55

10

GERMANY

59.68

11

SCOTLAND

31.09

12

IRELAND

0.00

 

 

 

 

 

Steinkjer Open 2015

Av Arnstein Nymoen

Hei Snorre
Kan du legge ut litt info angående Steinkjer Open 2015?
 
Turneringen spilles første helga i september med parturnering lørdag 5. og lagturnering søndag 6. september. Nytt av året er at vi satser på en åpningsturnering på fredagskvelden hvis interessen er der. Vi har vært heldige å fått påmelding av mange medaljører fra EM i Tromsø i sommer. Mange lokale spillere ser frem til å få spille mot en av verdens beste bridgespiller Geir Helgemo.
 
 
Ellers kommer det påmelding fra Sverige etter det vi har fått informasjon om. Pr. dato er det påmeldt 25 par og 11 lag så dette blir en storturnering i både deltagelse og kvalitet.
 
På lørdagskvelden satser vi på et sosialt opplegg med trubadur eller danseband på et av byens utesteder. Detaljene er ikke spikret her så følg med på vår facebookside.
 
Med dette ønskes dere velkommen til StorSteinkjer med eller uten dansesko.
 
Hjemmeside Steinkjer BK: http://steinkjerbk.org/


Klarer Christer Kristoffersen å ta sin 3. strake seier i parturneringen sammen med Geir Helgemo?

mvh Arnstein